≫ 

Najpoznatiji ruski robijaši od naredne godine ponovo na terenu: Mamaev i Kokorin uskoro slobodni

Sud odredio datume kada će nekadašnji ruski reprezentativci izaći iz zatvora

  • 1

Kako prenose Ruski mediji, Sud u Rusiji odredio je datume do kada će nekadašnji reprezentativci i fudbaleri Zenita i Krasnodara, Pavel Mamaev i Aleksandar Kokorin, izaći iz zatvora.

Ruski fudbaleri robijaju od oktobra prošle godine kada su tokom jedne večeri izazvali dve tuče u kojima su pretukli nekoliko osoba izmeđuostalih i člana ministarstva.

I ako ih je Sud početkom maja osudio na 18, odnosno 17 meseci robije, na slobodu će izaći mnogo ranije.

Kako penose ruski mediji Pavel Mamaev će postati slobodan čovek 6. novembra, dok će Aleksandar Kokorin iz zatvora izaći 7. decembra.

To zapravo znači da su advokati uspeli da smanje kazne za po koji mesec, tako da će fudbaleri iza rešetaka na kraju provesti nešto više od godinu dana.

Zanimljivo je da Zenit pre nekoliko meseci ponudio novi ugovor svom igraču Pavelu Mamaevu. Kako mu je važeći istekao ovog leta, čelnici klubu sa želeli da, u slučaju da neko drugi poželi da mu pruži drugu šansu, ili ako Mamajev pokaže da nije zaboravio fudbala, da ne ostanu kratkih rukava.

Obojica su trenirali sve vreme. Poznate su bile i utakmice zatvorenika koje su mediji pomno pratili. Mamaev je bio aktivniji od Kokorina koji je zbog povrede kolena ređe ''pikao'' fudbal.

Ovo u prevodu znači da će po izlasku iz zatvora, ako im je fudbal još uvek na pameti, moći da se pripreme kako bi sebi obezbedili nove fudbalske ugovore.

Nemojte se začuditi ako ih od januara budemo gledali na fudbalskim terenima. Nije nemoguće da potpišu i za neki manji klub koji bi njiov dolazak iskoristio, prvo u marketinške svrhe, jer će svi mediji pohrliti da snime te utakmice, a onda... možda je zaista ostalo i fudbalskog žara u najpoznatijim ruskim zatvorenicima i nekadašnjim reprezentativcima Bašćuški.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA