≫ 

Krvnik na terenu, krvnik u prirodi: Serhio Ramos posekao pola šume stare 100 godina kako bi zidao

Posle pritiska javnosti kapiten Real Madrida dobio najveću kaznu u istoriji koja je za njega ipak sitnica

  • 5
Serhio Ramos, suma Foto-montaža: Pixabay, Profimedia/Alamy

Narod Španije je ustao protiv svoje legnede Serhija Ramosa jer je bespravno posekao oko 100 stogodišnjih stabala kako bi njegova građevinska firma mogla da zida.

Ekološka tragedija dogodila se nedaleko od Madrida u mesto Alkobendasa, gde je građevinska firma kapitena španske reprezentacije posekla skoro 100 stabala, uglavnom hrasta, bora i masiline, a svo to drveće bilo je staro preko 100 godina! Firma čiji je Ramos vlasnik više puta je bivala upozoravana da to ne čini, ali su se svaki put oglušavali o to. Na krjau je reagovala i javnost i kada se podigla velika medijska prašina u Španiji firma je napokon i kažnjena.

Nelegalna seča stabala počela je još 2017. godine zarad izgradnje poslovnog objekta. Ne može se reći da je pravda zadovoljena kada se ostane bez tolikog broja ''svedoka istorije'', ali Ramosova firma će morati da plati istorisjko visoku kaznu.

Serhio Ramos, Nelson Semedo Foto: Guliver/Angel Martinez/Getty Images

Nažalost, ona je došla tek posle pritiska javnosti i zbog toga je firma primorana da isplati kaznu od čak 250.000 evra, plus da obezbedi stare i već zrele nove sadnice koje će koliko-toliko nadomestiti pričinjenu štetu. Ipak zgrada koja je u međuvremenu već izgrađena neće biti srušena, a upravo su na tome najviše insistirali stanovnici Alkobendase. Pored toga oni su očekivali znatno veći kaznuu jer se radi o poznatoj ličnosti koja treba da bude primer drugima.

Verovatno će se kompanija žaliti na ovu odluku, ali tih 250.000 evra Serhio Ramos jako brzo zaradi, tako da mu to neće predstavlja nikakav problem.

Možda njemu neće, ali svakom ostalom kome padne napamet da tako skrnjava prirodu sigurno hoće, pa će se prvo dobro zapitati da li sve to vredi četvrt miliona evra plus nova stabla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    30. jul 2019 | 08:02

    Kod nas bi Vucic bio kriv i za ovu dijabolu...

  • Qwer

    30. jul 2019 | 12:17

    Nikada ga nisam cenio ni kao sportistu ni kao čoveka. Faca mu govori da je loš čovek a na terenu pokazuje koliko je bahat. Jedino mu je žena zgodna do bola. Ali zna se, ona je sa njim zbog lepote.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA