Zvezda ga oterala kao nepoželjnog, pa zaigrao za reprezentaciju Argentine: I danas je gol mašina!

barkos je promenio dosta klubova, ali nigde nije bio tako neefikasan kao u Zvezdi

  • 9
Crvena Zvezda Hernan Barcos Foto: Profimedia/AFP, Instagram/barcos17

Argentinac Ernan Barkos zapamćen kao jedna od najgorih investicija Crvene zvezde, a i danas u svojoj 35. godini trese mreže u kolumbijskom Atletiko Nacionalu.

Sada već davne 2007. godine među crveno-bele je stigao Barkos kao pozajmljeni igrač argentinskog Rasinga i najavljivan je kao veliko pojačanje i vrsni golgeter. Ipak, tokom sezone u crveno-belom dresu Barkos nije pokazao skoro ništa, a za njega na Marakani jednostavno nisu imali strpljenja. Ograo je 16 mečeva, i to, 3 u kvalifikacijama za Ligu šampiona, 4 u okviru Kupa UEFA, kao i 9 umečeva u prvenstvu.

Ernan Barkos Barkos u dresu Zvezde; Foto: MN Press

Kako je postigao svega dva pogotka, jasno je bilo da nije opravdao ni cent od uloženih 400.000 evra koliko je trajala njegova pozajmica. Brzo se vratio u domovinu gde je počeo i vrtoglavi uspon napadača.

Posle odlaska iz Zvezde Barkos je nastupao za nekoliko klubova, argentinski Hurakan, kineske Šangaj Šenhua (za koje sada nastupaju Didije Drogba i Nikolas Anelka) i Azija trevel (sada se zove Šenzen Rubi), ekvadorski LDU Kito, u kojem je bio vrlo efikasan. Argentinac je u Ekvadoru za dve godine u periodu od 2010. do 2012. godine. Upravo tada počela je i ''kuknjava'' navijača Crvene zvezde, koji su žalili što mu na Marakani nije pružena prava šansa.

Ernan Barkos Posle jedne sezone, Argentinac je napustio klub; Foto: MN Press

Posle epizode u Zvezdi i blistavih igara u Ekvadoru, završio je u Palmeirasu za koji je, na 41 meču postigao 21 gol.

Tako je fudbaler kojem su se navijači  podsmevali, a saigrači ga prozvali Varkos, dobio priliku da debituje kao 28-godišnjak u reprezentaciji Argentine i zaigra sa Mesijem, Aguerom, Gonzalom Iguainom, Ezekijelom Lavecijem... Zanimljivo je i to da, dok u Zvezdi nije imao mesta, u Argentini je bi u špicu ispred legendarnog Karlosa Teveza.

Tokom karijere Barkos je igrao i za Šangaj Šenhua, kao i za Gremio, Sporting iz Lisabona, Kruzeiro...

Danas je u Kolumbiji. Njegova vrednost na tržištu, bez obzira na 35 godina, koliko ima, je milion i po evra, a on se ne obazire na godine već iz meča u meč trese mreže.

Tako je fudbaler koji je u Srbiji proglašen za netalenta, umesto legende Zvezde, otišao neprimetno i napravio veliku karijeru koja još uvek traje.  Koliko je uspešan govori i podatak da je na 18 mečeva postigao 7 golova i 2 asistencije.

 
 
 
View this post on Instagram
Vamos lós verdes. A seguir por este camino. @nacionaloficialA post shared by Hernán Barcos (@barcos17) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jagodinac

    29. jul 2019 | 19:28

    Nije ga oterala nego ovde nije pokaxao nista

  • Dragica

    29. jul 2019 | 18:10

    Jednom sam izašla sa njim čula sam da ga zovu dokolenko pa me to žuljalo

  • Dzoni

    29. jul 2019 | 18:05

    Barkisu ne prija Evropa, kao mnogi igraci iz Argentine ne uklopise u nas ambijent, koliko znam ni u Sportingu iz Lisabona se nije naigrao i bio je veliki promasaj a dali su silne pare...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA