Zvezda uz poraz pregrmela HJK i albansku provokaciju, Marin jednim pasom uveo tim u 3. kolo! (VIDEO)

Crveno-beli se mučili, ali na vreme rešili sve dileme!

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su tvrd revanš meč (1:2) protiv Helsinkija u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, posle beogradske pobede od 2:0.

Iako su crveno-beli poraženi, prošli su dalje, i može se reći da je zlata vredan gol Pavkova iz finiša prve utakmice, jer je i sa 2:0 bilo drame u Finskoj!

Tim Vladana Milojevića se sada sastaje sa Kopenhagenom (Danska) ili TNS-om (Vels), a u prvom meču je bilo 2:0 za Dance, i to će biti pretposlednja prepreka na putu do Lige šampiona.

Nije Zvezda pokazala mnogo od igre u Helsinkiju, delovala je željno tek da rutinski sve privede kraju. Zato se nije ni umiralo u lepoti igre u prvih 45 minuta, bilo je tek polušansi na obe strane, a onda je viđen hladan tuš na startu drugog poluvremena.

Rodić je kiksnuo na 30 metara od gola, a onda je Babić statirao dok je Dalstrom lagano išao ka pogotku.

Onda je usledio krizni talas od 10 minuta, presekla ga je klasa Marka Marina. Dobio je lepu dugu loptu od Bena, a onda je kroz sredinu prosledio Jovančiću za 1:1.

Tu se praktično sve završilo jer su Helsinkiju bila potrebna još čak tri gola za prolaz dalje. Nije Zvezda tim koji to sebi može dozvoliti protiv Finaca, ali je utisak da će Vladan Milojević svakako imati dosta tema za razmišljanje, jer će protiv Kopenhagena morati da se vidi daleko bolji angažman ekipe.

HELSINKI - CRVENA ZVEZDA 2:1

91. minut - Riski je lagano pobegao Stojkoviću za 2:1!

74. minut - Sada je Ivanić dobio šansu umesto Jevtovića, što će vratiti startnu postavu sa prošlih evropskih mečeva. Zvezda je pokazala pri 1:1 želju tek posle ove izmene da napadne, kako bi dotukla rivala.

61. minut - Zvezda je ubila malo samopouzdanje Fincima, koji su pre pogotka za 1:1 goreli od želje da što pre dođu do 2:0. Sada je matematika ipak malo opasnija, trebaju im čak tri pogotka. Zvezda se malo konsolidovala u odbrani i zatvorila prilaze golu.

55. minut - Gooool! Zvezda je izjednačila preko Jovančića! Zasluge velike ima i Marin, koji je majstorski pronašao vezistu u srcu 16-erca.

47. minut - Dalstrom je doneo vođstvo Fincima, koji se sada vraćaju u igru! Nestvarno je delovalo statično odbrana Zvezde posle olako izgubljene lopte na samo 25 metara od gola, pa se Dalstrom prošetao za sigurnu egzekuciju. Da sve bude gore po Beograđane, Borjan se povredio u sudaru sa jednim igračem iz ofanzive Helsinkija.

45. minut - Poslednjih pet minuta bilo je mrcvarenje lopte, Zvezda je samo rutinirala Fince koji su već bili pali u tempu. Na kraju su prigovarali sudijama, nervoza je učinila svoje.

41. minut - Zatišje pred kraj poluvremena! Ubijen je tempo, što u skladu sa rezultatom više ide na ruku gostima.

35. minut - Marin i nije baš imao prostora da pokaže šta sve ume, očigledno je da su se Finci na njega dosta fokusirali. U jednoj situaciji, Ben je probao da iznudi napad, ali nije bilo dovoljno intenziteta da bi to ubedilo arbitra da svira.

27. minut - Posle naleta Zvezde, Helsinki je krenuo u kratku ofanzivu, ali se sve završilo pred poslednjom linijom odbrane, koja za sada funkcioniše odlično. Nijedan pas koji je bio predviđen za završni nije prošao.

19. minut - Jevtović je sve opasniji po levom krilu, konstantna je opasnost, a malo je nedostajalo da posle jednog kornera Zvezda povede. Viđen je i karton za Alha iz tabora Finaca, zbog grube igre.

FK Crvena zvezda

Foto: Telegraf.rs

12. minut - Sjajna šansa za Zvezdu, Ben je tukao glavom, ali pored gola! Prethodno, Hlesinki se odlično pokazao, nema straha da se napadne gol prošlogodišnjeg učesnika Lige šampiona.

10. minut - Jedan slobodan udarac imali su Finci, ali nisu bili ni blizu toga da uplaše Borjana.

1. minut - Meč je počeo! Redari i bezbednjaci su distancirali provokatore, jer su Delije već proključale i krenule ka tom delu tribine. Igrači Zvezde su na teren istrčali u majicama sa porukama podrške za Branka Jovičića, koji je u utorak podvrgnut operaciji ligamenata.

UOČI MEČA:

Telegraf je na licu mesta, od našeg izveštača ste mogli da ispratite uvertiru za meč, u koji je Zvezda ušla sa 2:0 iz Beograda.

Nije bilo mnogo nepoznanica uoči ovog meča, Zvezda ima lepu istoriju protiv nordijskih timova, a samo je trener Milojević "bacio" navijače u rebus oko startnih 11.

 

Sada je i to poznato! Zanimljivo je da nema Miloša Degeneka, a da će Jevtović dobiti startersku šansu!

17.55 - Albanske provokacije! Dovoljno je pogledati fotografiju sa lica mesta, doseljenici u Finskoj koji su verovatno poreklom sa teritorije Kosova i Metohije, ili iz Albanije, ovaj meč su iskoristili za politizaciju i provokaciju.

Albanci

Foto: Telegraf.rs

17.45 - Delije su se sukobile sa navijačima HJK-a, a sve su zabeležile kamere. Na sreću, brzo je reagovala i policija, sprečivši ozbiljniji okršaj.

17.00 - Malo atmosfere pred meč...

FK Crvena zvezda

Foto: Telegraf.rs

FK Crvena zvezda

Foto: Telegraf.rs

FK Crvena zvezda

Foto: Telegraf.rs

FK Crvena zvezda

Foto: Telegraf.rs

16.44 - Kada su se Zvezda i Helsinki sastali 1997, trener tima sa Marakane Milorad Kosanović rekao je da je Helsinki jači od Kroacije, koja je tada deklasirala Partizan sa 5:0. Podsetite se i toga...

16.40 - Kako je jedno ''pusti'' od strane Albanca s Kosova koštalo Zvezdu poraza u Helsinkiju? Podsetite se urbane legende iz istorije Zvezde!

Helsinki - Crvena zvezda, 1:1

(Dalstrom 46 - Jovančić 55)

Stadion: Helsinki Sudija: Alan Bijeri, Švajcarska

Helsinki: Rudakov, Ošonesi, Rafinja (od 66. Bijeri), Riski, Dalstrom, Para (od 77. Vananen), Alho, Tarasov (od 46. Varinen), Kairinen, Obilor, Mensa

Crvena zvezda: Borjan, Babić, Milunović, Rodić, Stojković, Jovančić, Kanjas (od 89. Degenek), Ben, Marin, Jevtović (od 75. Ivanić), Boaći (od 55. Pavkov)

VIDEO - Vladan Milojević o Darku Lazoviću i poziciji Miloša Degeneka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar pfc

    31. jul 2019 | 20:24

    Dobro je da je Zvezda prošla.I...to je jedino dobro.Ovaj Ben je najveći "padavičar" u Evropi.Mislim kada pođe na spavanje da ne legne normalno u krevet-i tamo padne.Navika je čudo ili je(ne daj Bože) epileptičar.Mislim da je Zvezda dosta slabija nego prošli ciklus u Evropi i osim,zaista majstora,Marina nema neku vrednost.U svakom slučaju i Vama(FKCZ) i mom Partizanu i "Čuki",želim da doguraju što dalje u Evropi!Navijajmo jedni za druge u Evropi(ipak smo Srbi,majku mu) a ovamo ćemo se krkati i rvati po ovim našim "oranicama!!!!

  • Nesa

    31. jul 2019 | 20:29

    Ovi bre nikog ne mogu pobeditu u njihovoj ligi.A dobise Zvezdu.Nas fudbal je dotakao dno.Sta ce biti,kad bude neka ozbiljnije ekipa...Ovo je mnogo lose.

  • Kiza i Komina

    31. jul 2019 | 20:20

    Zvezda bez sudija i sklanjalica prosecan tim. Samo Bogu mogu da zahvale sto ih zreb miluje, Suduva, Helsinki, pa i ovaj Kopenhagen nista specijalno. A, mogao je vec u prvom kolu Kluz ili Ferencvaros, u drugom da ne govorimo, Ajax, Seltik, Dinamo......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA