≫ 

Partizan dominantno do 3. kola, Velšani zalutali u Humsku: Neka se spremi turska Malatija! (FOTO)

Nije bilo ni "n" od neizvesnosti u Humskoj, crno-beli su za klasu bolji od poluamatera sa Ostrva

Pogodak Gol Partizana Foto: Nikola Tomić

Partizan ide u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, jer nije bilo dileme: velški Konahs Ki bio je "sitan zalogaj" za srpskog vicepravaka koji je dominantnom partijom "samleo" goste i ispratio ih kući rezultatom 3:0 (0:0).

Posle sijaest velikih šansi u prvom, sve u režiji maleroznog Sadika, crno-beli su rešili priču oko prolaska u nastavku preko Tošića, Ožegovića i tinejdžera Filipa Stevanovića (17) koji će pamtiti ovaj meč kao drugo rođenje pošto je postigao "prvenac" u seniorskoj konkurenciji najavio velike trenutke u klubu.

Naredni rival Partizana biće turska Malatija koja je u Ljubljani, gde je stigla sa 2:2 iz prvog meča, pobedila Olimpiju 1:0 i zakazala dvomeč sa Beograđanima.

Prvi meč srpskog i turskog predstavnika zakazan je u Humskoj.

Pogodci Golovi Partizana Partizanov tinejdžer Filip Stevanović slavi gol pred južnom tribinom Foto: Nikola Tomić

Nije bilo ni naznake drame u Humskoj ni kada je na semaforu posle 45 minuta stajalo - 0:0, jer taj rezultat ni izbliza nije ocrtavao pravi odnos snaga na terenu, a on je bio "debelo" u korist tima Sava Miloševića. Partizan je bio toliko bolji da se pobeda izaražena sa tri gola razlike može tumačiti kao "minimalac" kada se sagleda sve što se dešavalo u četvrtak uveče u Humskoj.

Samo je Sadik mogao tri puta glat da ubaci loptu u mrežu, bile su to tri šanse iz kojih je bilo teže promašiti nego pogoditi, ali opet Nigerijac se nije snašao i ostavio navijače u čudu.

VIDEO: Nestvaran promašaj Sadika

Već u povoju meča imao je duel "jedan na jedan" sa golmanom Velšana, drugi put je gađao sa 30 metara, i to nebranjeni gol - i ponovo nije imao sreće (loptu je pre ulaska u mrežu stigao defanzivac Konahsa), a u trećoj situaciji, u drugom poluvremenu, udarac sa pet metara izbijen mu je na gol liniji!

Neće po dobrom pamtiti visoki napadač evropski debi pred Grobarima, ali je dobio aplauz za trud koji je prikazao. Nedostajao mu je samo gol da kompletan utisak bude više nego pozitivan.

U nastavku meča stvari su legle na svoje mesto. Partizanov suvi kvalitet je došao do izražaja, a Velšani nisu imali šanse protiv super raspoloženih Tošića i Sume.

VIDEO: Tošić je doneo vođstvo Partizanu, za miran finiš utakmice protiv Konahsa

Upravo je vođstvo stiglo u koprodukciji tandema, a Tošić je bio strelac za miran nastavak meča i daleko ležerniju situaciju u nastavku. Tošić je ubrzo izašao, a njegova zamena Ožegović nastavio tamo gde je stao popularni Bambi - sjajno je izdržao na leđima igrača Konahsa, iskontrolisao loptu usput i rutinirano matirao Brasa, za 2:0.

VIDEO: Gol Ožegovića, gosti matirani u Humskoj

Tačku na prijatno crno-belo veče stavio je supertalentovani tinejdžer Filip Stevanović, demonstrirao je 17-godišnjak vrhunsko umeće u situaciji koja je prethodila golu, "zalomio" je čuvara, a onda pogodio bliži ugao, za delirijum u Humskoj i adrenalinski udar u krvi mladića čije vreme tek dolazi ili je možda već došlo.

O igri Konahsa najbolje govori podatak da su prvi i jedini udarac ka golu Stojkovića izveli u 75. minutu...

VIDEO: Prvi gol u seniorskoj karijeri za Filipa Stevanovića

Partizan - Konahs Ki 3:0

(Tošić 61, Ožegović 70, Stevanović 73)

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Brežančić (od 73. Urošević) - Zdjelar, Šćekić – Tošić (od 64. Ožegović), Suma, Ivanović (od 46. Stevanović) - Sadik. Klupa: Stevanović N, Vujačić, Pavlović L, Ožegović, Urošević, Stevanović F, Smiljanić. Trener: Savo Milošević

KONAHS KI (4-1-4-1): Bras - Dizni, Roberts, Horan, Holms – Herison (od 64. Vignal) - Insal, Moris, Oven, Pul – Vajld (od 74. Farguharson). Klupa: Grin, Farguharson, Bakare, Vulfi, Harvud, Vinjal, Vir. Trener: Endrju Morison

Pogodak Gol Partizana Foto: Nikola Tomić
Gema Bamford, Doktorka, Fizioterapeutkinja Fizioterapeutkinja gostiju je najprijatnije lice u redovima gostujućeg tima, mami uzdahe navijača u Humskoj Foto: Nikola Tomić
Utakmicu prati i bivši kapiten Partizana Saša Ilić, sa kojim je u društvu i eks golman crno-belih Đorđe Pantić Foto: Telegraf.rs
Poruka Grobara za navijače Slovana Foto: Telegraf.rs
FK Partizan - FC Konahs Key, Konahs Ki Poslednji pozdrav nedavno preminulom novinaru RTS-a Igoru Bulatu Foto: Nikola Tomić
FK Partizan Foto: Nikola Tomić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćoravi

    1. avgust 2019 | 23:35

    Gazimo sve redom, gazi cemo i limenke

  • Dejo

    1. avgust 2019 | 22:56

    Partizan sa pola snage 3:0 mada da je Sadik bio bolji bilo bi jos 2 najmanje. Neka se spreme Turci, idemo da pokorimo Turke pa u Ligu Evrope

  • Nešo

    1. avgust 2019 | 21:48

    Ja sam zadovoljan igrom,vidi se da je Savo pravi trener .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA