≫ 

Sastav Zvezde za Kopenhagen: Da li je Vukanović to iznenađenje koje Milojević sprema?

Svi su probali, red je došao i da Vukanović dejstvuje po tom levom krilu od prvog minuta

  • 40

Možda kao nikada pre - s velikim nestrpljenjem - navijači Crvene zvezde očekuju sastav koji će Vladan Milojević izabrati pred meč sa Kopenhagenom u utorak veče (20.45, RTS 1)!

Pre svega zbog činjenice da je pred crveno-belima meč (ili dvomeč) sezone, utakmica posle koje u ruci mogu da imaju zagarantovanu Ligu Evrope i ulazak u plej-of za Ligu šampiona, ali i zbog toga što srpski šampion ima određenih problema sa formom igrača.

Milojević je i posle revanša sa Helsinkijem najavio da će ekipa doživeti određene promene, dok je na konferenciji za medije bio konkretniji:

- Konture tima sam imao i pre Helsinkija, ali videćemo još ko će igrati. Nadam se da ću vas iznenaditi - poručio je Milojević novinarima.

Vladan Miloejvić Foto: crvenazvezdafk

A jedno od potencijalnih iznenađenja u startnih 11 mogao bi da bude Aleksa Vukanović - momak koji je u prve tri evropske utakmice dobijao po nekoliko minuta u finišu, dok u Finskoj nije bio ni među 18 igrača.

Zvezdi je protiv Danaca potrebna oštrica po boku i Milojević bi mogao da je dobije upravo preko Vukanovića. Pogotovo što je El Fardu Ben u kontraritmu, a Milan Jevtović protiv Helsinkija u revanšu nije pokazao da je igranje od prvog minuta bio pravi potez Zvezding ''stafa.''

Milojević će, to je skoro izvesno, menjati i centralnog napadača i umesto Ričmonda Boaćija bi u startnih 11 trebalo da se nađe Milan Pavkov.

Milan Pavkov Pavkov i Vukanović su protiv Helsinkija uneli živost u igru Zvezde Foto: Marko Jovanović

Desno će najverovatnije dejstvovati Mirko Ivanić koji je svoju najbolju partiju ove sezone pokazao upravo na toj poziciji, protiv Helsinkija u prvom meču. To znači da se Ben seli na klupu, mada ne bi bilo iznenađenje da on ostane desno a Ivanić bude prekomandovan u sredinu.

- Imaju različita krila i tu ćemo morati dobro da pazimo - rekao je trener Kopenhagena Stale Solbaken i tako samo potvrdio da bi crvenobeli iznenađenjem po boku mogli do povoljnog rezultata.

Kanjas, Jovančić i Marin su viđeni kao taj trio u sredini terena, s tim da ćemo se opet dotaći Ivanića i njegovog eventualnog mesta u sredini. To bi značilo da Španac ide na klupu i Jovančić na mesto zadnjeg veznog, ali je opet otvoreno ono pitanje - da li je to previše ofanzivna postava za Milojevića.

Nema sumnje da će se velika borba voditi na sredini terena terena, i iz razloga što Kopenhagen igra sa dvojicom napadača. Upravo to bi moglo da utiče na Milojevićevu konačnu odluku da na mesto zadnjeg veznog postavi Miloša Degeneka.

Miloš Degenek Degenek na mestu štopera ili zadnjeg veznog? Foto: Marko Jovanović

Nemojte se iznenaditi ako se štoper u utorak veče pojavi na tom mestu kako bi ''krpio rupe'' i pomagao Nemanji Milunoviću i Srđanu Babiću. Iako je realnije da sa Milunovićem čini štoperski tandem, a sa strane da imaju pomoć od Filipa Stojkovića i Milana Rodića. Naravno, ''jedinica'' je zacementirana i tu je Milan Borjan bez premca.

Otvoreno je i pitanje desnog beka, jer na toj poziciji sada konkuriše i Marko Gobeljić koji je odradio suspenziju pole crvenog kartona protiv Suduve.

Dakle, Zvezda bi u utorak veče trebalo ovako da izgleda: Borjan, Stojković, Milunović, Degenek (Babić), Rodić, Kanjas (Degenek), Jovančić, Marin, Ivanić, Vukanović (Ben), Pavkov.

Za kraj, dodaćemo i to da je zdravstveni bilans crveno-belih sjajan. Trening je odrađen i svi su spremni za veliku utakmicu sa Kopenhagenom.

VIDEO: Milojević pred Kopenhagen otkrio novu filozofiju Zvezde

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cava

    5. avgust 2019 | 23:46

    Dajte,koji crni kopenhagen,jang bojs,alo,red star,crvena zvezda,njima se tresu gace,rodzaci,Bari,rodzaci,to njih boli,to je zvezda,pocepajte ih,tresi!

  • Nikola

    5. avgust 2019 | 21:06

    Zablistaće Pavkov! ✨

  • Marko

    5. avgust 2019 | 21:03

    Pankova nema nigde, a tata igre i za Babica, a i za Milunovica... Gde nam je taj Tomane ili kako god, doveli ste povredjenog napadaca... sramota A Zander, za Rodica izmislio fudbal Borjan Gobeljic Zander Pankov Degenek Jovancic Marin Ben Vukanovic Boaci Pavkov E sa ovim sastavom ces bar mene da iznenadi, a sa Babicem, Ivanicem znaci Miloje da su te uzeli pod svoje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA