≫ 

Valensiji preti pad samo što je stala na noge: Direktor preti odlaskom zbog menadžera

Menadžerske struje prete da upropaste učinjeno u klubu

  • 0

Generalni direktor Valensije i jedan od najzaslužnijih za preporod kluba u poslednje dve, tri godine Mateu Aleman ušao je u direktan sukob sa vlasnikom kuba Peterom Limom.

Aleman je i bliizu odlaska sa Mestalje sa svojim saradnicima jer je vlasnik kluba blisko povezan sa menadžerom Žoržom Mendešom koji na sve načine pokušava da vodi klub.

Problem je nastao jer se Lim sve više meša u rad generalnog direktora i ne dozvoljava mu da kroji tim po svojoj volji, kako je to radio do sada.

Glavni kamen spoticanja je taj što Lim zahteva stalno kruženje kapitela, odnosno da se najbolji igrači prodaju, da se dovode jeftini igrači kojima bi se ''budžila'' cena i da bi se od prodaje opet zaradilo.

Spain Soccer La Liga Foto: Tanjug/Ap

Taj manjak sportske ambicije mnogo smeta Alemanu, koji ne želi da klub bude samo biznis platforma za pravljenja para, nego i za pravljenje fudbalskih rezultata.

Navijači su očajni i žele da Mateu Alman ostane u klubu po svaku cenu. Već su viđeni i spontani manji protesti ispred Mestalje upućeni vlasniku kluba.

Kompromisa za sada nije bilo, a ako Alman ode najveći problem imaće trener Marselino Torala, koji ima odličan odnos sa generalnim direktorom, a to se odražava i na terenu.

Do problema je došlo kada je u februaru 2018. Alman za tehničkog direktora postavio Longorija, glavnog čoveka za dovođenje igrača, i osobu koja direktno odgovara njemu.

FK Valensija – FK Bazel Foto: AP/Tanjug

Limu se to nije dopalo i od samog početka počeo je da minira ovakav potez.

Po dolasku Matea Almane na Mestalju, klub koji je godinama tavorio u prosečnosti, napokon se trgao iz letargije i počeo je da liči na onu staru Valensiju.

Ukoliko bi on napustio klub, taj uspon bi stao, i budućnost kluba bi bila dovedena u pitanje jer bi vrlo lako Slepi miševi mogli da postanu poligon za razigravaje Mendešovih igrača.

Ne treba zaboraviti da je pre postavljanja Torala Valensija menjala trenere kao na traci, a Toral je u klubu dve godine unazad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA