≫ 

Klop unajmio surfera da diže moral igračima

Zanimljiv odabir saradnika nemačkog trenera

  • 0

Liverpulov menadžer Jirgen Klop predano vodi računa o svim aspektima vođenja tima, a psihološka priprema igrača je možda i najbintija stavka o kojoj mora da brine kao vođa prvaka Evrope. 

U tom pravcu, nemački stručnjak je angažovao saradnika koji će biti neka vrsta psihološke podrške igračima, a u pitanju je nemački profesionalni surfer Sebastian Stetner, cenjeno ime u svom svetu.

Klop veruje da je on prava osoba da motiviše igrače, ali i da im pomaže u borbi sa stresom i anksioznošću, koji su nezaobilazni pratilac u profesionalnom fudbalu.

Stetner će svakako ima ti šta da prenese fudbalerima iako dolazi iz "vodenog sveta", u pitanju je jedan od najboljih surfera koji se u karijeri suočavao sa gigagntskim talasima, i savladavao ih, što sa sobom nosi izuzetan psihofizički napor i dugotrajnu pripremu.

On je već obišao trening centar Liverpula, pred igračima je već održao nekoliko motivacionih govora, a vreme će pokazati kako su sve njegove savete usvojili Klopovi učenici.

Engleski mediji pišu da je, pored motivacije, sa igračima Redsa radio na tehnici disanja i zadržavanja daha.

 

Nemački surfer je 2015. godine osvojio najprestižniju surfersku nagradu, "XXL Biggest Wave Award", pošto je na dasci savladao gigantski talas od 21 metra u Nazaru, u Portugalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA