≫ 

Penal "ubio" Zvezdino veliko veče: Kopenhagen bliži plej-ofu Lige šampiona (FOTO) (VIDEO)

Pavkov pogodio za vođstvo, Vind doneo Dancima egal posle krajnje diskutabilne odluke portugalskog sudije Tijaga Martinsa

FK Crvena zvezda - FK Kopenhagen Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda nije uspela da nokautira "skandinavskog lava", danski prvak Kopenhagen "izvukao" se iz beogradske džungle sa remijem 1:1 (1:0) u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacije za Ligu šampiona, i sebi obezbedio "minimalnu" prednost pred revanš za nedelju dana na "Parkenu".

Zvezda jeste "u minusu", ali daleko od toga da je bez šanse srpski prvak u revanšu, jer je pred 42.312 gledalaca na "Marakani" pokazao daleko više od rivala, koji je ovaj put spas našao u lošoj proceni sudije Tijaga Martinsa.

Portugalac je naseo na teatralnost igrača gostiju Biela u duelu sa Jovančićem, pokazao na "kreč", a Vind "Panenkom" materijalizovao poklon i postavio konačan rezultat utakmice koja je dugo slutila "na dobro" po naš tim, a završila se nepovoljno i za brigu pred put na sever Evrope.

VIDEO: Koreografija navijača Zvezde na početku utakmice.

Prvo poluvreme bila je Zvezdina fudbalska poezija, sve je funkcionisalo besprekorno u igri našeg tima. Energično su crveno-beli krenuli, u prepoznatljivom stilu "lomili kičmu" defanzivi Danaca do pucanja, pa iako nije bilo gola do pred sam kraj poluvremena, nije bilo ni bojazni na drugoj strani. Borjan je gotovo bio nezaposlen, oterali su njegovi saigrači rivala daleko od gola i na njegovoj polovini gradili igru i šanse.

Konačno, iako povređen od 2. minuta i dobro izudaran od čuvara, Pavkov je pronašao cilj i po ko zna koji put u velikoj utakmici bacio navijače u delirijum.

"Pola posla" odradio  je u toj situaciji Ivanić, isplatila mu se upornost u borbi za loptu, koju je potom doturio do Begečanina, a ovaj lobovao Gritebusta uz malu "pomoć" jednog defanzivca Kopenhagena.

VIDEO: Gol Milana Pavkova za vođstvo Zvezde

I onda prvi šamar - Pavkov nije mogao dalje, povreda je bila jača od želje da "izgara" u nastavku, pa je Boaći morao na teren, i tu se pomalo izgubila oštrica koju Zvezda ima sa Pavkovim u timu.

Naravno, ni ovaj izveštaj ne bi bio potpun bez ode o Marinovom učinku.

Istina, nije bilo konkretnih stvari od kapitena večeras, ali je svojim genijalnim rešenjima na svakom delu terena, u svakom duelu, driblingu, u svakom pasu, igru svog tima činio daleko efikasnijom u polju nego što je to ona bez njega na terenu.

Boaći je mogao da reši utakmicu, i Zvezdi praktično odškrine vrata plej-ofa Lige šampiona, a ponovo je Marin bio glavni protagonosta akcije koja je "mirisala" na gol. Ipak, nije najbolje postavio nogu napadač na Marinovo dodavanje sa leve strane, lopta je otišla preko gola, a onda, malo posle toga, sudija Martins je žestoko pogrešio...

Igrao se 80. minut kada je N'Doje, ni sam ne znajući kud će sa loptom, nekako ušao u kazneni prostor, loptu mu preoteo Biel, pa teatralno pao pred Jovančićem. Blago kontakta je bilo, ali penala - nikako! Teatralnost je pobedila razum u toj situaciji, Portugalac je olako dunuo u pištaljku, oduvao Zvezdinu energiju...

Vind je bio miran sa penala, pogodio za 1:1, za egal Danaca do kog su došli gotovo bez prave prilike za gol!

Bura je tek usledila na Marakani, a sudija Martins je na sebe prilepio etiketu "nerpijatelja broj 1" za dane buduće kod navijača Zvezde. Mogao je mirne duše Portugalac da svira penal i u korist Zvezde kada je Ben oboren pred golom, u velikoj šansi, međutim nije se u toj situaciji čula pištaljka. Igra se nastavila, a Zvezda je, ruku na srce, debelo oštećena.

VIDEO: Situacija pred golom Kopenhagena, Bena ruše, ali Martins ne svira u pištaljku

Kraj nije bio nimalo prijatan po Portugalca, salve uvreda je istrpeo po završetku utakmice, sekretar stručnog štaba Zvezde Goran Negić je zbog galame i psovki udaljen sa klupe, a možemo samo da pretpostavimo kakav je repertoar bio usmeren ka Martinsu kada je krenuo ka svlačionici.

VIDEO: Protesti iz tabora Zvezde na arbitražu sudije Martinsa

Zvezda je možda ispustila pobedu večeras, ali i te kako ima razloga za optimizam - Kopenhagen nije bauk.

Crvena zvezda - Kopenhagen 1:1

(Pavkov 45 - Vind 81)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić (od 65. Žander) – Kanjas, Jovančić – Ivanić, Marin, Vukanović (od 76. Ben) – Pavkov (od 46. Boaći). Na klupi: Popović, Pankov, Boaći, Babić, Žander, Simić, Ben.

KOPENHAGEN (4-4-2): Gritebust – Varela, Papajanopulos, Nelson, Ovijedo (od 72. Bengtson) – Holse (od 88’ Bartolec), Zeka, Stage, Fišer (od 64. Biel) – Vind, Ndoje. Na klupi: Jonson, Bengtson, Tomsen, Sotiriju, Darami, Biel, Bartolec.

FK Crvena zvezda - FK Kopenhagen Foto: Marko Jovanović
FK Crvena zvezda - FK Kopenhagen Foto: Marko Jovanović
RED STAR Foto: MN Press

Fudbaleri Kopenhagena imaće podršku od oko 100 svojih navijača Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

VIDEO: Milojević pred Kopenhagen otkrio novu filozofiju Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Outsider

    6. avgust 2019 | 23:21

    Borjane, NADJE LI PENKALO?!?!

  • surdulicari

    6. avgust 2019 | 22:42

    ocekivano..tamo ce bit 4-0 tako da ove godine zavrsavate igranku..rekao sam danas..mali i nebitan klub sa polovnjacima nema sta trazit medju velikanima..surdulica je vas aevroa

  • Lopine

    6. avgust 2019 | 22:45

    Ovo je sramota za evropski fudbal, dokle da se krade u sred Beograda, sta ce biti tek i Danskoj...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA