≫ 

Rapsodija Partizana, Turci nokautirani u Humskoj: Asano i Suma bacili Grobare u trans! (VIDEO)

Fantastična igra crno-belih, šteta zbog primljenog gola, apsolutni junak meča golman gostiju Farnol

PARTIZAN Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana odigrali su sjajan meč protiv Malatije, pobedili 3:1 (1:0), ali su i propustili priliku da do vrha napune mrežu turskog tima, koji je samo zahvaljujući golmanu Farnolu sačuvao kakve-takve šanse za plasman u doigravanje kvalifikacija za Ligu Evrope.

Sve je bilo savršeno u četvrtak uveče u Humskoj, ni kiša, ni gol Turaka koji je stigao "pravo niotkuda", nisu "ubili" crno-belu igru i elan koji je diktirao fenomenalni Sejduba Suma - igrač koji polako, ali sigurno počinje da opravdava silan novac uložen u njega - počinje da liči na sebe.

U transu su bili navijači Partizana i zbog debija Japanca Takume Asana, i to kakvog: krunisao je "japanski Bolt" i njegovu fantastičnu sekvencu večeras, pogodio za 2:0 i pokazao da će biti moćno oružje u Miloševićevim rukama.

Čitav tim Partizana odigrao je zrelo, efikasno, moderno, baš po ukusu navijača koji su u talasima ovacija bodrili ekipu do velike pobede, gromoglasno slavili trijumf velike nade u dobru sezonu.

VIDEO: Navijači Partizana ovacijama pozdravljaju ekipu posle pobede

PARTIZAN Foto: MN Press

Vrlo interesantan napadački kvartet Partizana bio je nerešiv problem po goste: Tošić, Sadik, Suma, kasnije i Asano "lomili su kičmu" dezorijentisanim igračima Malatije, brzina kojom su probijali defanzivu Turaka bila je fascinantna, a golovi su bili samo logična posledica takvog odnosa snaga.

A moglo je biti 3:0, 4:0, bez ikakvog preterivanja i 5:0...

Samo je Suma promašio tri zicera (dvaput sam pred golmanom Malatije), jedan veliki promašaj ide "na dušu" i Asanu - i njemu je čuvar mreže Malatije zaustavio udarac u izglednoj šansi...

A ovako je sve krenulo: tropoteznom akcijom u režiji Miletića, Sume i Sadika, Turci su "načeti" u Humskoj, pokazalo se da su i te kako ranjivi, a da naš tim raspolaže sa širokim napadačkim repertoarom.

VIDEO: Gol Sadika za 1:0, asistencija Sume posle pasa Miletića

Održali su Turci nekako 1:0 posle 45 mnuta, sreća je bila na njihovoj strani, a onda je krenuo crno-beli uragan u nastavku - fenomenalna napadačka partija i demonstracija trkačke moći Japanca Asana.

Posle promašenog zicera, Asano je pogodio u 67. minutu pošto ga je Zdjelar uposlio, dao mu loptu "u for", a Japanac u maniru najboljeg finišera završio akciju, za erupciju oduševljenja navijača.

VIDEO: Ovako je Asano matirao Farnola - za erupciju radosti navijača

I nije tu stajao Partizan, nije se zadovoljio, navijači su "gurali" fudbalere Sava Miloševića, koji je, napomenimo i to, u poluvremenu povukao ključan potez - izveo je "požutelog" i nervoznog tinejdžera Filipa Stevanovića, sačuvao ga od nove kazne, a uveo opasnog Japanca.

Golman Malatije je briljirao na crti, "skidao" je udarce Sume, Asana, sprečio bruku Turaka, i taman kada se očekivao novi nokaut za Turke - usledio je muk u Humskoj! Turci su pogodili posle kornera, Čebake se najbolje snašao u petercu, doneo neprijatnih 2:1 u jeku najveće dominacije srpskog tima.

Treba reći i to da su Turci, na 1:0, imali i stativu koju je pogodio Gokan Tore, i to je bila jedina šansa iz igre koju su iskreirali gosti!

VIDEO: Gokan Tore pogađa stativu Partizana, sreća za Stojkovića

Iako je gol Turaka imao efekat hladnog tuša za navijače i igrače Partizana, ostalo je još "gasa" za finiš. Pravda je zadovoljena u smiraj utakmice - neuhvatljivi Asano je bio uporan, pogodio loptom u ruku igrača Malatije, a ruski sudija Sergej Ivanov pokazao "na kreč" odakle je "momak od 1.5 miliona evra" pogodio za spokojan put u Tursku.

PARTIZAN- MALATIJA 3:1

(Sadik 4, Asano 67, Suma 90 - Čebake 85)

Partizan (4-2-3-1): Stojković – N.R.Miletić, Ostojić (od 78. Vujačić), Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić, Suma, Stevanović (od 46. Asano) – Sadik (od 84. Ožegović).

Jeni Malatija (4-1-4-1): Farnol – Čebake, Mina, Akbaš, Kaš – Jalčin – Bifuma (od 46.Tore), Džagiran (od 56. Giljerme), Čalali (od 71. Jildirim), Fofana – Jahović.

PARTIZAN Utakmicu u Humskoj prate selektor Srbije Ljubiša Tumbaković i potpredsednik FSS Marko Pantelić Foto: MN Press
PARTIZAN Foto: MN Press
PARTIZAN Foto: MN Press

Transparent Grobara sa istočne tribine Foto: Telegraf.rs
PARTIZAN Japanac Takuma Asano čekaće šansu sa klupe Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OVERRATED

    8. avgust 2019 | 23:45

    polako oni su zavrsli na petom mestu prosle godine u turskoj ligi

  • Mikula

    8. avgust 2019 | 22:51

    Ovo je mocan Partizan, ovo mi prolazimo kao od sale. Gledaj zvezdo moderan napadacki fudbal.

  • Klod Makelele

    9. avgust 2019 | 00:01

    Asano sa prvim kontaktom sa loptom,pokazao da je igračina. Takvog nema u Srbiji. Savo je lepo ukomponovao tim. Titula se već sad nazire,iako je namenjena komšinici. Uzećemo je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA