≫ 

Boaći, sad ili nikad! (VIDEO)

Da li je vreme da Boaći konačno vrati stari sjaj?

  • 32
Ričmond Boaći Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde protiv Kopenhagena će igrati revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u utorak od 20.00, a mnogi navijači tragično su doživeli povredu Milana Pavkova.

Heroj velike evropske pobede nad Liverpulom nije izdržao batine prve utakmice, a mnogi su nepoverljivo dočekali džokerski ulazak Ričmonda Boaćija.

S pravom, u prvom duelu se nije proslavio, čak je izazvao muk celog stadiona saplitanjem o loptu tokom jednog momenta kada nikog oko njega nije bilo, ali mu je popravni idealna prilika da opovrgne sve sumnje i skepse oko sposobnosti da pomogne ekipi!

Staž i učinak u evropskim mečevima može dati nadu za buđenje starog Boaćija, zato se valja podsetiti i na sve momente kada je umeo da ulije neprocenjivo samopouzdanje saigračima.

Zvezdina evropska bajka pod mandatom Vladana Milojevića je zapravo počela protiv Florijane pre dve godine, kad je Ričmond Boaći u ovom dvomeču bio četvorostruki strelac.

Crveno-beli su prvo sa 3:3 poljuljali veru navijača, zatim su sa 3:0 overili dalji plasman, a po dva gola na Malti i u Beogradu delo su momka iz Gane.

Usledio je meč protiv Irtiša u Kazahstanu, bilo je 1:1 upravo uz pogodak Ričmonda iz penala u 51. minutu, a naredni rival bio je prekretnica u shvatanju Zvezde na međunarodnoj sceni, čemu je veliki doprinos dao napadač.

Već u 13. minutu meča je Boaći najavio pobedu od 2:0, u Pragu je bilo 1:0 njegovim pogotkom, pa je i Krasnodar morao dobro da se fokusira na Boaćija. Nije dao gol Rusima, ali je bio važan šraf ulaska u grupnu fazu Lige Evrope, zatim i plasmana u nokaut fazu, jer je rešio meč sa Kelnom pogotkom koji je proglašen golom kola.

Sa distance je iz prve i bez oklevanja Boaći zatresao mrežu i ovako nešto se od njega očekuje da barem proba da ponovi i u Kopenhagenu, gde mu neće biti lako da izađe na kraj sa štoperima Danaca u borbi za direktniju šansu.

U ovom evropskom ciklusu, Boaći je samo zatajio protiv Arsenala, kom je mogao da zatrese mrežu i u Beogradu i u Londonu, ali su ga promašeni ziceri skupo koštali, možda čak i boljeg transfera od onog koji je ostvario u Kini.

Povratnički mandat nije mu doneo sreću u Ligi šampiona, mada su i povrede učinile svoje, a male naznake buđenja najavio je Boaći tek u novom kvalifikacionom evropskom ciklusu.

Već u 4. minutu revanša protiv Suduve je reagovao kao u najboljim danima karijere, zatresao je mrežu i Helsinkiju, pa bi mogao da nastavi kvalifikacioni niz viđen pre dve sezone, kada je dao gol svim protivnicima u prva tri kola.

Dvocifren broj evropskih golova daje za pravo i Boaćiju da preti protiv Danaca, na njemu je da opravda i Milojevićevo poverenje.

– Sigurno je da mislim da može mnogo više, razgovaramo, radi. Od njega zavisi. Očekujem da što pre bude onaj pravi Boaći. Nije zaboravio da igra fudbal i ubeđen sam da će polako da dođe na svoj nivo – poručio je Milojević, aludirajući na partije momka koji je izgubio stari kontinuitet žestokih ulazaka u duele, neumornih ubacivanja i vraćanja po loptu, ali ume da iskoristi momenat inspiracije.

- Znam da navijači od mene očekuju da zatresem mrežu. Znate da ću ja sve dati za pobedu Zvezde. Bio bih srećan da mogu navijačima da se odužim i pobedom i golom, ali mislim da će samo prolazak u plej-of biti zadovoljavajući za sve. Zvezda i ja nismo izgubili DNK lavova, ovaj meč će pokazati koliko smo gladni pobeda i uspeha. 

Na Boaćiju je da pokaže zašto je bio Pavkov pre Pavkova, upravo u odsustvu povređenog napadača koji je znao da prelomi važne utakmice čak i kada ne postigne pogodak.

>>> Čas istine! Nastavlja li Zvezda put ka Ligi šampiona? Znaćemo posle večerašnjeg meča (20.00) u Kopenhagenu. Kvota na dvojku je čak 4,00, na iks 3,30, a na keca 2,00. A kvota na prolaz Zvezde, nebitno na koji način, je 2,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kopenhagen - Zvezda.

>>> Ako uspe da prođe Kopenhagen, Zvezda ide na Jang Bojs u direktnom dvoboju za Ligu šampiona. A kvota da će se opet naći u takmičenju po grupama je okruglo 5,00! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za plasman Zvezde u Ligi šampiona.

VIDEO - Velelepni stadion s pokretnim krovom dočekao Zvezdu u Danskoj

(Od izveštača Telegrafa iz Kopenhagena - B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    13. avgust 2019 | 07:36

    Idemo boćko napred zvezdaa gigaaant zvezdaaš vip zapaaad...

  • Delija

    13. avgust 2019 | 08:06

    Srce na teren bre!!!

  • Ja...RS

    13. avgust 2019 | 09:01

    Sta sad ili nikad "sad i u buduce" samo gazi Bocko moooj i svi ostali slozno timski oderi to i gas kuci 🇮🇩🏆🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA