Kavani dogovorio prelazak u Inter, ali ne onaj iz Milana!

Naredne sezone, kao slobodan igrač, igraće kod Bekama u MLS ligi

  • 1

Kako prenose italijasnki i američki mediji, Edinson Kavani ima novi klub za narednu sezonu. Do produžetka ugovora sa PSŽ-om neće doći, i kao slobodan igrač preći će u Inter, Inter iz Majamija, na čijem čelu sedi proslavljeni engleski fudbaler Dejvid Bekam.

Reč je o klubu Dejvida Bekama koji je osnovan u februaru 2014., ali je sa radom počeo pre godinu i po dana, a naredne godine će debitovati u MLS ligi. Pored legendarnog kapitena engleske reprezentacije u klubu se nalaze i razni biznismeni iz čitavog sveta.

SP, Urugvaj – Kostarika, Edison Kavani Foto: AP/Tanjug

Osnivanje fudbalskog kluba Bekama u Americi nije ništa novo ili začuđujuće. Da će se to kad tad desiti znalo se još 2007. kada je iz Real Madrida prešao u Los Anđeles Galaksi.

O kakvom poslovnom magu se radi, govori i podatak da je još tad, kada je evropski fudbal tek bio na početku svog razvoja u Americi,  jedan od uslova za dolazak tamo bio da može u budućnosti da osnuje svoj klub, ali po znatno nižoj ceni i pod olakšanim uslovima. I tako je nastao Inter Majami na čelu sa legendarnim Beksom koji je okupio veliki broj investitora koji su zbog njega došli na Floridu.

Očekivalo se neko veliko ime u debitantsoj sezoni u MLS-u, mediji su spekulisali sa Radamelom Falkaom, Džejmsom Rodrigezom, pa čak i tandemom Ronaldo-Mesi, ali izgleda da je karta za sad pala na Kavanija, tako barem tvrde tamošnji mediji.

Dejvid Bekam, Majami Fotografija sa promocije novog kluba Inter Majamija iz 2014 godine; Foto: Tanjug/AP

Odlični Urugvajac svoje ime je stekao prvo u ekipi Palerma a potom i u Napoliju. Dok je žario i palio po Italiji važio je za jednog od najboljih fudbalera na svetu.

Nakon 107 golova na 138 utamica u dresu Napolija, 2013. kupuje ga PSŽ za ogromnih 64,5 miliona evra. Za ekipu sa Parka prinčeva odigrao je do sad 281 utkamicu na kojima je postigao 194 gola i zabeležio je još i 40 asistencija.

Po dolasku Nejmara malo je pao u drugi plan, i od tad se spominje njegov odlazak. Najbliži tome je bio ovog leta kada su interesovanje za kapitena urugvajske reprezentacije pokazali milanski Inter i Atletiko Madrid.

Međutim, izgleda da je Matador odlučio da mu je dosta evropskog fudbala i da će ostatak karjere uživati na Floridi,  ako još uvek ima dosta ''baruta'' i za najjače klubove starog kontinenta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    13. avgust 2019 | 13:48

    Ух, добро је! Ја мислио из Запрешића!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA