Šta će biti sa Zakarićem? Precrtani igrač Partizana ima dve ponude, jedna je iz Španije!

Klub iz Segunde bi dogovor na godinu, Arapi nude otkup - ali zatežu sa završnicom posla

  • 12
Goran Zakarić Foto: Marko Jovanovic

Do kraja letnjeg prelaznog roka, a vrlo moguće čak i u narednih nekoliko dana, trebalo bi da se reši status Gorana Zakarića, koga je trener Partizana Savo Milošević iznenada precrtao iz daljih planova pre početka priprema za novu sezonu.

Kako stvari trenutno stoje, Zakarić će najverovatnije na pozajmicu, a u igri je nekoliko klubova iz inostranstva. Pored klubova iz Srbije, o kojima fudbaler i ne razmišlja, najkonkretniji su član Segunde – Tenerife, koje su pokazale interesovanje da pozajme Zakarića do narednog leta, ali nije precizirano da li bi angažman imao i otkupnu klauzulu.

Takođe, postoji interesovanje i Ujedninjenih Arapskih Emirata, tačnije iz Dubaija, ali je u ovom slučaju reč o mogućem otkupu reprezentativca Bosne i Hercegovine. Cifre se kreću nešto iznad pola miliona evra, ali u Humskoj još uvek čekaju konkretan “papir”, pošto taj segment sa Arapima ide mlo teže, jer su tvrdi pregovarači (Rikardo Gomeš je najbolji primer).

Goran Zakarić, Milan Rodić Foto: Marko Jovanović

Zakarić je u Partizan stigao minulog leta iz sarajevskog Željezničara i to posle sage koja je trajala dva meseca, jer je fudbaler i pored boljih ponuda (APOEL, Legija Varšava...) insistirao da po svaku cenu obuče dres crno-belih i zbog toga trpeo čak i mobing. Na kraju je došlo do dogovora, koji je klub iz Humske koštao 150.000 evra.

U protekloj sezoni odigrao je 36 mečeva za Partizan u svim takmičenjima, postigao je sedam golova i upisao pet asistencija i sigurno i dalje po kvalitetu ima mesto u aktuelnom timu Partizana. Ipak, neke druge okolnosti su uticale da se nađe na transfer listi posle samo jedne sezone...

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VRS

    13. avgust 2019 | 13:53

    Odlican igrac i veliki fan partizana, tako da mi nikada nece biti jasno zasto je precrtan.

  • Grobar Mne

    13. avgust 2019 | 13:48

    Bolji je od Ivanovića 100%.

  • Navijac

    13. avgust 2019 | 13:08

    Zakaric ima svo postovanje navijaca i nije igrac za klupu, pustiti ga da igra u neki drugi klub uz svu zahvalnost za ucinjeno u Partizanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA