Dobrodošlica Delijama od policije Kopenhagena: Za noževe ćete u zatvor, bez baklji i alkohola (FOTO)

Danci odštampali pamflete kao vodič za navijače

  • 16

Na Telija Parkenu se u utorak uveče očekuje invazija navijača Crvene zvezde koji će probati da poguraju svoj tim preko Kopenhagena do plejofa za Ligu šampiona.

Tim povodom, tamošnja policija je odlučila da napravi kraći vodič i već na početku poželela dobrodošlicu navijačima uz želju da će uživati u ugodnom boravku i poštenoj utakmici.

Navode se i brojevi telefona hitnih službi poput policije i hitne pomoći, kao i njihove adrese, da bi se onda "prešlo na stvar" i opisalo šta je sve kažnjivo.

Preduslov da se uopšte bude u blizini stadiona su važeća ulaznica i legitimacija. Zabranjeni su pirotehnika, narkotici i konzumiranje alkohola u javnom prevozu, kao i bacanje flaša, uzvikivanje rasističkih rečenica.

Navijači koji probaju da unesu nož na tribinu dobijaju novčanu kaznu od 600 evra i zatvor. Ono što je posebno zanimljivo je među pravilima stavka da svako ko zaliči na pripadnika ultrasa ili huliganske grupacije neće moći na stadion.

Policija zabranjuje i preteće ponašanje, premda nije dovoljno precizno formulisano šta to podrazumeva. Pored svega, na tapkaroše se ne gleda blagonaklono, a u vodiču se nalaze i mini-mapa grada i trase metroa, kao i sektori stadiona Telija Parken.

Revanš između Zvezde i Kopenhagena se igra od 20 sati, a u prvoj utakmici na stadionu "Rajko Mitić" je bilo 1:1.

VIDEO - Navijači Zvezde na strateškom mestu stadiona Kopenhagena- odmah iznad tunela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    13. avgust 2019 | 16:27

    Nesto je trulo u drzavi Danskoj!

  • Dejan

    13. avgust 2019 | 16:34

    Sa divljacima i ne moze drugacije.

  • Ma

    13. avgust 2019 | 17:43

    Ovako treba i kod nas, pa bi se doveli u red! Mamicu vam huligansku!Odgledali dve utakmice i sad misle da su izmislili toplu vodu. Razbijaju,lome, biju se kao stoka. U zatvor sa svima koji prave probleme na utakmicama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA