≫ 

Najluđa pobeda Zvezde, crveno-beli pokorili Dansku posle neviđene penal drame! (VIDEO)

Neverovatan meč na "Parkenu", Zvezda osigurala Ligu Evrope, a blizu je i Liga šampiona - apsolutni junak meča Milan Borjan!

Fudbaleri Kopenhagena i Zvezde odigrali su neverovatnu, nezaboravnu utakmicu, a crveno-beli su prošli u 4. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona posle retko viđene penal drame, nakon 1:1 u regularnom delu i produžecima.

Junak infarkt utakmice bio je golman Beograđana Milan Borjan koji je u seriji penala jedan i sam iskoristio, a odbranio čak tri udarca igračima danskog tima, i to Bangstonu, N'Dojeu i na kraju Vindu - momku koji ga je u Beogradu savladao "panenkom", i u utorak uveče u prvom krugu dramatične serije udaraca sa "bele tačke".

VIDEO: Zvezda oštećena za penal na samom početku utakmice

Zvezda će tako nastaviti put ka sanjanoj Ligi šampiona, naredni rival je Jang Bojs, a posle pobede u Danskoj sebi je već obezbedila Ligu Evrope drugi put u poslednje tri sezone!

Ali apetiti crveno-belih su tek sada porasli, samopouzdanje je na vrhuncu nakon čudesne večeri na "Parkenu" koje je iznedrilo nekoliko junaka, a prvi među jednakima bio je svemogući Borjan, koji je bukvalno sam odveo svoj tim u doigravanje za elitno takmičenje.

VIDEO: Gol Boaćija, Zvezda je ovako povela u Kopenhagenu

Kad su mu saigrači bili u nokdaunu u kritičnim momentima, on ih je vraćao u život, davao im snagu i energiju da brojčano slabiji izdrže uraganske nalete Danaca i opsadu gola, a onda je u retko viđenoj penal seriji, u kojoj su bila izvedena 22 jedanaesterca (?!), sebi prilepio etiketu apsolutnog heroja utakmice.

Počelo je bajkovito u zemlji Hansa Kristijana Andersena, golom Boaćija u 17. minutu, i završilo se kao u najlepšim pričama, ali šta je sve Zvezda "preživela" do kraja nadljudskog bitisanja za "goli život" na "Parkenu": nedosuđen očigledan penal u 2. minutu, crveni karton Milunovića u 54. minutu, gol N'Dojea, stalnu terensku dominaciju rivala, totalnu opsadu gola kada je pogodak "visio u vazduhu"...

VIDEO: Ovako je N'Doje poravnao rezultat, bio je dominatan u skoku pored Rodića i Degeneka 

VIDEO: Crveni karton za Milunovića zbog starta nad N'Dojeom.

Izdržali su sve hrabri igrači Vladana Milojevića, "pokidali" se za još jedan veliki rezultat i sada sa mnogo optimizma gledaju dalje, ka onome što se zacrtalo na početku sezone - Ligi šampiona.

Borjan ne samo da je sebe uzdigao na pijadestal čarobne noći u Kopenhagenu, već je i saigrače koji su promašili penale lišio noćnih mora sa "Parkena".

Za zvezdu su u penal seriji bili neprecizni Marin (prvi šut), Jovančić i Simić, dok su mrežu Danaca pogađali Ivanić, Žander, Pankov (dva puta), Degenek, Gobeljić i nezaobilazni Borjan!

KOPENHAGEN - CRVENA ZVEZDA 1:1, penalima 6:7 (prvi meč 1:1)

(N'Doje 45 - Boaći 17)

PENAL SERIJA

0:0 - Marin (prečka)

1:0 - Vind

1:1 - Ivanić

1:1 - Fišer (preko gola)

1:1 - Jevtović (preko gola)

2:1 - Sotiriu

2:2 - Žander

2:2 - Bengston (Borjan brani)

2:3 - Pankov

3:3 - Zeka

3:3 - Jovančić (preko gola)

3:3 - N'Doje (Borjan brani)

3:3 - Simić (preko gola)

3:3 - Bartolec (preko gola)

3:4 - Degenek

4:4 - Nelson

4:5 - Gobeljić

5:5 - Papanajopulos

5:6 - Borjan

6:6 - Gritebust

6:7 - Pankov

6:7 - Vind (Borjan brani)

Kopenhagen - Crvena zvezda 1:1 (1:1) - penalima 6:7!

Parken stadion.

Kapacitet: 38.065.

Sudija: Gediminas Mažejka (Litvanija)

KOPENHAGEN (4-4-2): Gritebust – Varela (od 81. Bartolec), Papajanopulos, Nelson, Bengtson – Holse (od 74. Bjel), Zeka, Stage (od 60. Falk), Fišer – Vind, Ndoje.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (od 46. Žander) - Kanjas (od 58. Pankov), Jovančić - Vukanović (91. Jevtović), Marin, Ivanić - Boaći (od 81. Simić).

Denmark Soccer Champions Legue Foto: Tanjug/Ap
Denmark Soccer Champions Legue N'Doje je dobio duel sa Rodićem, poslao je loptu pored Degeneka u mrežu Borjana Foto: Tanjug/Ap
Denmark Soccer Champions Legue Boaći slavi gol sa klupom Beograđana Foto: Tanjug/Ap
Foto: Telegraf.rs

VIDEO: Navijači Kopenhagena u transu sat vremena pred početak utakmice

Usledio je i odgovor Delija sa druge strane

VIDEO: Delije u Kopenhagenu grme "Kosovo je Srbija" kod konzulata tzv. Kosova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    13. avgust 2019 | 19:59

    Grobari jel' molite boga da Zvezda ispadne ? Kako bilo izgubila Zvezda ove godine igra u Evropi , a vi kako te ?

  • DocDE

    13. avgust 2019 | 23:51

    Gledam tekmu na telefonu, operacija u toku... Trudim se da budem tih...ali šipak... Njemci me gledaju, kontaju „jarane, nisi ti za anestezije, ti si za psihijatrije...... Pozdrav iz Njemacke za svu moju CRVENOBELU bracu i sestre..... S verom u Boga!!!

  • Banjaluka Zvezda

    13. avgust 2019 | 23:54

    Ovo je bilo tesko za gledanje, a kako njima igracima tek igrati na onakvoj nepravdi. Svaka im cast posebno Borjanu i hvala Grobarima koji daju prave navijacke komentare to su normalni ljudi i sutra svim srcem uz Partizan. Srecno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA