≫ 

Prošli smo kroz ratove i bombardovanja, a oni nisu znali ko smo: Degenek emotivan posle Kopenhagena!

Zvezdin defanzivac je odao veliko priznanje saigračima na hrabrosti koju su pokazali u utakmici sa Kopenhagenom

  • 12

Veliko srce imali su igrači Crvene zvezde u Kopenhagenu s obzirom na to šta su sve uspeli da izdrže i na kraju odnesu pobedu koja znači sigurno učešće u Ligi Evrope, ali i nastavak sna koji se zove Liga šampiona. 

U drami kakvu ne pamte ni najstariji navijači beogradskog kluba, crveno-beli su nakon 1:1 u regularanom delu i produžecima, te penal drami sa 22 jedanaesterca, "slomili" Kopenhagen u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Svi do jednog igrači Vladana Milojevića zaslužuju dubok naklon za prikazano na "Parkenu", uz podsećanje da su od 54. minuta igrali bez isključenog Milunovića. Jedan od lidera tima Miloš Degenek je ovakav scenario i predvideo posle prvog meča rečima podno severne tribine "tamo ih gazimo".

- Potcenili su nas. Rekao sam prošle nedelje da ko se poslednji smeje, najslađe se smeje. Ispostavilo se kao tačno. Nisu znali ko smo, šta smo i koja je naša životna priča. Naše sudbine nisu kao njihove, prošli smo kroz ratove i bombardovanja. Uvek smo znali da kada je neophodno iznesemo stvari na sto i pokažemo ko smo i šta smo.

- Hvala navijačima što su došli u velikom broju iako su oni (Kopenhagen) to malo komplikovali za nas i naše navijače da ne dođe mnogo ljudi. Ali bilo je mnogo naših i bili su glasniji od njihovih 25. 000. Igrali smo tešku utakmicu, počeli kako treba, a onda primili gol bezveze kada je trebalo bolje da intervenišem da ne primimo gol. Generalno, isto se sve odvijalo kao i u prvoj utakmici. Istina je da su imali duže loptu, ali su ukupno u dve utakmice imali četiri šuta u okvir gola.

VIDEO: Trenuci odluke u penal seriji - gol Pankova i odbrana Borjana

Sa olakšanjem je konstatovao ono najvažnije Degenek...

- Bitno je da smo prošli, da smo se borili. Iako smo igrali 60-65 minuta sa igračem manje. Milunović je nažalost dobio crveni karton, ali kao što je šef rekao "onaj gore je veliki i sve vidi", vratio nam je Bog što smo zaslužili. Nnećemo ovde da stanemo, idemo dalje i bože zdravlja da uđemo opet u Ligu šampiona.

Penal serija je bila priča za sebe, poptuni spektakl i igra nerava kakva odavno nije viđena.

-  Napeto je bilo, ali i posle svakog penala koji smo mašili i koji smo dali, mi smo iskreno verovali svaki put kad je bilo povuci-potegni. Verovali smo ili u Borjana ili u tog ko će da izvede penal. Mislim da je svaki igrač koji je pucao penal, svejedno da li je dao gol ili promašio, za to trebao da ima, da izvinite što ću da kažem, da se imaju muda da se izvede penal pred tim njihovom sektorom navijača koji zvižde. Čestitam momcima koji su dali gol i koji nisu. Velika zasluga za ovaj plasman Borjanova.

Zajedništvo, porodica, međusobno požrtvovanje - ključni su faktori za ovakve rezultate.

- Kao ekipa smo baš večeras posle ove utakmice porasli i zbližili se kao porodica. Shvatili smo šta znači igrati ovako bitne utakmice, shvatili smo šta znači prolaz, šta znači kad je teško - da se ne predaje, da se gine, da i dalje idemo i gazimo jedan za drugog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tajfun

    14. avgust 2019 | 08:42

    Pa da pohvalim i Žandera,na njemu tri žuta kartona za kratko vreme od kojih jedan za isključenje Zna da se postavi ispred igrača i iskusno pada. Svaka čast

  • Лићми

    14. avgust 2019 | 07:24

    Тако је Млоше свака ти је на месту

  • SrbskiBek

    14. avgust 2019 | 01:02

    Bravo !!!! Jos jedna utakmica koja pise istoriju !!...krasnodar..liverpul..salzburg.!! Hvala zvezdo !!!...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA