Inter-Juventus, novi čin: Kreće ''rat'' za najtalentovanijeg Italijana

Rat koji će trajati godinu dana za zvezdu Fiorentne

  • 0
Federiko Kjeza Foto: Profimedia/Zuma Press

Posle borbe za Romela Lukakua Inter i Juventus ulaze u novi ''rat'', ovaj put za jednog od najboljih mladih igrača Italije, krilo Fiorentine Frederika Kjezu.

Prelaskom Bepea Marote iz Juventusa u Inter na mesto generalnog direktora, neke stvari se u Italiji polako menjaju.

"Neroazuri" su ovog leta učinili ono što je do sada bilo nemoguće, pobediti "Bjankonere" na transfer tržištu. Doveli su Romela Lukaku iz Mančester Junajteda i tako zadali ozbiljan udarac višestrukom uzastopnom prvaku Italije.

Sada ova dva kluba započinju novi ''rat'', za možda i njaboljeg mladoag italijanskog fudbalera Frederika Kjezu.

FK Torino - FK Fiorentina Foto: Tanjug/AP

Početkom leta sin legendaranog Enrikea je jednom nogom bio u Juventusu, ali kada se desila promena vlasničke strukture kluba iz Firence, transfer je propao.

Novi vlasnik Roko Komiza, koji je kupio klub od čuvene porodice Dela Vele, stopirao je ovaj posao jer želi da sjajni krilini fudbaler ostane još jednu sezonu na Artemio Frankiju.

U priču je sada uleteo i Inter, i želi da zada novi ''šamar'' ljutom rivalu.

Kako je Kjeza obećao da će ostati još godinu dana, ova operacija počinje sad kako bi se realizovala sledećeg leta.

Ovo odgovora i jednima i drugima. Inter trenutno nema više finansijskih mogućnosti dok je Juventus prenatrpan na toj poziciji.

Plan Marote je da ga Neroazuri plate 70 miliona evra fiksno, plus bonusi. Što se ugovora samog igraču tiče tu bi, kako prenose italijanski mediji, trebalo da dođe ček vredan 5 miliona evra po sezoni plus bonusi, što je skoro tri puta više nego što prima u Fiorentini (1,7 miliona). To bi, kako navode mediji sa ''Čizme',' bilo zadovoljavajuće i za klub i za igrača.

FK Milan - FK Fjorentina Foto: AP/Tanjug

Projekat Juventusa je verovatno primamljiviji Kijezi. Međutim, animozitet između navijača Fiorentine i torinskog kluba je veliki, pa bi mladi reprezentativac Italije, iz tog razloga, ali i ako Inter pokaže tokom ove sezone da se podigao na još viši nivo, pre možda izabrao Đuzepe Meacu.

Inter trenutno radi na dovođenju Kristijana Brigija sa Artemio Frankija, gde bi u uprotnom pravcu trebalo da krene Dalbert. Sa levim bekom Fiorentine je sve dogovoreno, ostalo je samo još da se ubedi Brazilca da promeni sredinu.

Upravo ovaj posao mogao bi da otvori vrata "Neroazurima" za dovođenje Kjeze narednog leta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA