≫ 

Ludilo u Superkupu Evrope: Liverpul na penal ruletu srušio Čelsi, Abraham tragičar Plavaca! (VIDEO)

Istorija se ispisalau Istanbulu

  • 17
Liverpul Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula i Čelsija igraju za Superkup Evrope u Istanbulu, a ovo je ujedno prvo evropsko finale koje sudi dama - Stefani Frapar.

Posle 120 minuta igre bilo je 2:2, pošto je Čelsi prvo poveo, pa morao da juri preokret.

Sadio Mane je sa dva gola odgovorio Žiruu (jedan u produžecima), da bi na kraju penal Žoržinja odveo ekipe u penal seriju u Istanbulu.

Stefani Frapar Foto: Tanjug/AP

U ruletu, do poslednjeg penala su svi do savršenstva izvodili svoje udarce, delovalo je da golmani ne mogu da spreče pogodak čak i kad im je lopta skoro na ruci.

To je trajalo do udarca Abrahama, tragičara Plavaca. Adrijan je u padu nogom skinuo blag udarac po sredini i postao heroj Redsa u odsustvu Alisona, a valja spomenuti da je Abraham propustio još jednu kolosalnu šansu da donese pehar u London.

U toku produžetaka, pri 2:2, sa tri metra je promašio prazan gol, koji mu je slabijim postavljanjem ostavio Adrijan iskosa sa leve strane.

Liverpul Foto: Tanjug/AP

LIVERPUL - ČELSI 2:2, 5:4

PENALI:

5:4 - Salah pogađa, Abrahamu golman Liverpula skida udarac nogom za veliko slavlje Crvenih!

4:4 - Fabinjo, Origi i Arnold su tresli mrežu, na drugoj strani Barkli i Maunt, pa Emerson. Kao da golmani ne mogu da ukrote sjajne udarce!

1:1 - Firmino je pogodio prvi, uzvratio je Žoržinjo!

120. minut - Kraj! Može se reći i da je Stefani Frapar položila ispit karijere, niko nije ni u jednoj situaciji imao bilo kakvu zamerku na suđenje.

118. minut - Bliži se kraj, nema šansi na vidiku. Sve odaje utisak da svi priželjkuju udarce sa bele tačke.

110. minut - Sve smo bliži penalima, a jednu idealnu šansu propustio je Abraham, dobio je zicer na nekoliko metara od gola, ali je prosledio loptu tik uz stativu.

104. minut - Iskorišćene su i bonus izmene za produžetke, Origi je ušao umesto Manea u taboru Redsa, na drugoj strani je Barkliju mesto ustupio Kovačić.

99. minut- Sviran je penal Čelsiju, Abraham ga je iznudio tako što je gurnuo loptu golmanu Liverpula i inicirao kontakt. Sa bele tačke, Žoržinjo je bio precizan!

95. minut - Mane vodi ka peharu, izbegnuta je ofsajd zamka uz ubacivanja Firmina, a Senegalac je poslao bombu pod prečku pri asistenciji Brazilca!

90. minut - Kraj, igraće se produžeci!

83. minut - Maunt je dao novi gol za Čelsi, ali je ponovo podignuta zastavica, arbitarka je ugasila radost plavog dela stadiona u Turskoj!

80. minut - Viđen je nestvaran karambol u šesnaestercu Plavaca, Vajnaldum je iščačkao u gužvi loptu do Salaha, a onda je usledio šut koji je zakačio neko od Plavaca. Kepa je reagovao, ali je na odbitak reagovao Van Dajk.

65. minut - Probao je Liverpul da osveži još jednom sastav, Vajnaldum je zauzeo Milnerovo mesto u jedanaestorki!

60. minut  - Ispostavilo se da je gol Liverpula rasplamsao borbu za pehar, Redsi su preuzeli kontrolu, ali je viđena po nova šansa na obe strane. Žiru je prvo pripretio, zatim je Mane dodao Hendersonu, koga je nešto slabiji odbitak sprečio da postane strelac, lopta je išla u naručje Kepi.

48. minut - Mane je zatresao mrežu na pas Firmina, prethodila je jedna lob lopta preko svih igrača!

46. minut  - Nastavio se duel jednom izmenom, Firmino je ušao umesto Čemberlejna!

40. minut - Poništen je gol Čelsija, i to sjajan gol, ali opravdano. Pulišić je posle duge lopte izvozao odbranu na maestralan način i zatresao mrežu, Frapar je to poništila, a onda proverila verodostojnost odluke. Mogla je da odahne.

35. minut - Koliko se samo uspavao Liverpul, Čelsi je bivao sve opasniji, što je krunisao golom Žirua! On je prvo probao sa makazicama, a onda iskorististio vrhunski pas Pulišića u prostor! Zanimljivo je da je Žiru dao 12 golova u 16 evropskih mečeva za Čelsi, u Engleskoj ima samo sedam na 49 duela.

22. minut - Kako je vreme odmicalo, Čelsi se oslobađao pritiska, pa je u 22. minutu Pedro uzdrmao okvir gola!

10. minut - Onda je u 10. minutu Liverpul lošim pasovima poklonio loptu Plavcima, Pedro je probao to da kazni sa 20-ak metara, ali bez uspeha.

5. minut - Liverpul je ozbiljnije napao i potvrdio dominaciju na sredini terena, u nekoliko situacija je samo gužva sprečila ozbiljniju priliku.

Čelsi, Liverpul Foto: Tanjug/AP

UOČI MEČA:

Meč je istorijski jer je prvi put za finale velikog UEFA takmičenja delegirana dama - u pitanju je Francuskinja Stefan Frapar, uz koju su deo tima Mišel O'Nil, Manuela Nikolosi i Džunejt Čakir, domaćin i četvrti sudija.

Raspoloženje sa kojim se ušlo u meč je različito, Liverpul je pobedio Norič sa 4:1 na startu Premijer lige, Čelsi je doživeo debakl sa 4:0 protiv Mančester junajteda.

LIVERPUL - ČELSI 2:2, 5:4p

(Mane 48, 95 -  Žiru 37, Žoržinjo 101)

Liverpul: Adrijan, Robertson (od 91. Aleksander Arnold), Van Dajk, Matip, Gomez, Fabinjo, Milner (od 64. Vajnaldum), Henderon, Mane (od 103. Origi), Okslejd Čemberlen, Salah

Čelsi: Arizabalaga, Emerson, Kristensen (od 85. Tomori), Zuma, Aspilikueta, Kante, Kovačić (od 101. Barkli), Žoržinjo, Pedro, Pulišić (od 74. Maunt), Žiru (od 74. Abraham)

VIDEO - Uprava Crvene zvezde uz delirijumu nakon Borjanove odbrane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • objektivno

    14. avgust 2019 | 23:49

    Ocajno su sudile, ova linijska prsata jedino je lepa za gledanje bila. Bravo za chelsi , mlada ekipa bice od njih nesto sledece godine!!!

  • Soda

    14. avgust 2019 | 21:08

    Trebalo je neka žena I da prenisi utakmicu Krivokapić ubija svojim neznanjem umesto da učini utakmicu dinamičnijom, svojom nebitnom pričom čini je dosadnom .

  • Ajao

    14. avgust 2019 | 22:02

    Celsi igra brutalan fudbal..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA