≫ 

Grizman igrao fudbal menadžer, a svi su u čudu koju je ekipu odabrao i koga je sve doveo (FOTO)

Da li to Francuz najavljuje trenersku karijeru nakon igračke?

  • 3
Antoine Griezmann, Football Manager Foto ilustracija: Telegraf/Tanjug/AP

Fudbalska kompjuterska simulacija ''Football Manager'' gde se igrač postavlja u ulogu trenera neke ekipe je jedna od najigranijih i najprodavanijih na svetu. Mnogi profesionalni fudbaleri su zaljubljenici u ovu igricu i neretko dele svoje trenerske uspehe. Poslednji u nizu je novi fudbaler Barselone Antoan Grizman koji se pohvalio svojim moćnim Arsenalom.

Verovatno će Grizman karijeru završiti u Barseloni, ali kad bi prelazio u Premijer ligu ekipa za koju bi igrao verovatno bi to bio Arsenal, barem po onome šta nam govori njegovo igranje "Fudbal Menadžera".

Ako ne kao igrača, onda ćemo ga možda jednog dana videti u ulozi trenera i to baš londonskih Tobdžija, pa bi tako iskustvo iz igrice mogao da primeni i u praksi. Ako ništa, vidi se da voli da forsira mlade, pa je to već prvi preduslov da postane menadžer Arsenala.

Football Manager Printskrin: YouTube/Football Manager

Francuz se na društvenim mrežama pohvalio kako je skockao moćnu ekipu za sezonu 2023/2024.

Igra u formaciji 4-2-3-1 sa dva izuzetno ofanzivna beka (Complete Wing Back, Attack). Igra sa krilnim napaddačima koji mu ulaze u sredinu (Inside Forward). Jedan centralni vezni ima ulogu Box to Box a drugi je plejmejker (support) koji povezuje i razigrava, dok vezista koji igra iza napadača takođe ima ulogom prelmejkera (attack) ali češće ulazi u kazneni kako bi sebi stvorio šansu za gol. U napadu ima najisturenijeg igrača (Advance Forward) koji mora dobro da iskorišćava pasove u prostor, centaršuteve i dubinske lopte .

I Dortmund kreće u novo prvenstvo i kod kuće ne bi smeo da ima problema sa Augzburgom. Kvota na keca je 1,25, a na pobedu domaćih sa bar dva gola razlike (Hendikep pobeda) 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dortmund - Augzburg.

Od jedne od najlošijih odbrana na svetu Grizman je napravio da bude najbolja.

Centralni defanzivni par čine moćni Rafael Varan kojeg je doveo iz Real Madrida i Martijas de Liht pridošlica iz Ajaksa, dok je na levom beku kupio Endru Robertsona iz Liverpula.

Real Madrid, slavlje Rafael Varan je jedan od najboljih defanzivaca sveta; Foto: Tanjug/AP

U 2023. Robertson ima 29, Varan je u najboljim 30-tim, dok je De Liht u punoj snazi sa 24 godine.

Centralni vezni red mu čine izuzetno mladi i perspektivni Gedson Fernandes iz Benfike i Frenk de Jong kojeg je doveo iz Ajaksa. Obojica su u najboljim godinama u 2023. Vezista Benfike ima 24,  dok Holanđanin ima 26 godina.

A onda moćna ofanzivna sredine terena predvođena Žoaom Feliksom iz Benfike, koji mu tada ima 24 godine, koji igra odmah iza napadača, dok po levoj strani ''vršlja'' jedan od najtalentovanijih engleskih igrača Džejdon Sančo sa 23 godine.

Portugal Soccer Žoao Feliks ovog leta postao je peti najplaćeniji fudbaler svih vremena; Foto: Tanjug/AP

Ostatak prve postave čine izmišljeni mladi igrači (takozvani Regeni i Nevgeni) i oni su u startnih 11 zauzeli pozicije golmana, desnog beka, desnog krilnog napadača i napadača.

Na klupi, od pravih igrača, ima još engleskog golmana Bleckmana, levog beka Porta Aleksa Telesa, jako talentovanog mladog vezistu Ajaksa, koji još čeka svoju šansu u stvarnom fudbalu, Rajana Gravemberha, Rubena Nevašsa vezistu Vulvsa ali i još jednog bisera engleskog fudbala Fila Fodena iz Mančester Sitija.

Na fotografiji koju je okačio vidi se samo formacija ali ne i taktika kojom igra, kao ni rezultati.

Mnogi sportisti širom sveta svoje slobodno vreme provode igrajući upravo ovu igricu.

Pre nekih desetak godina fudbalski klub Everton je priznao da je jedan prelazni rok obavio isključivo zahvaljujući Fudbal Menadžer igrici i da je bio veoma uspešan.

Za one koji ne znaju, ova igrica ima najmasovniju skauting službu na svetu. Toliko je rasprostranjena i kompletna da su prošle godine potpisali saradnju sa najelitnijim analističkim centrima na svetu koji se bave analizom, proučavanjem, statistikom i skautiranjem fudbalera i klubova širom sveta.

Neko će reći samo igrica, dok će igrači reći da je ovo više od igre.

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    17. avgust 2019 | 08:48

    Vise od igre definitivno. Igram ga od 96.kada su Torres i Ibrahimović počinjali svoje karijere, upario ih u Ajax-u i zaljubio se u igricu.

  • Ja

    17. avgust 2019 | 11:01

    Zadnjih 20 godina svaku sezou igram,kida

  • srbo001

    26. avgust 2019 | 12:08

    Vlasnik igrice nas Srbin iz Beograda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA