≫ 

Stanojević preuzeo afričkog giganta, debituje u Somaliji!

Zamalek ukazao poverenje srpskom treneru

  • 7
Protest Foto: MN Press

Egipatski velikan Zamalek dobio je novog trenera - Aleksandra Stanojevića (45).

Srpski stručnjak je preuzeo petostrukog prvaka Afrike, sada je to i zvanično, i tako nasledio Kaleda Galala koji je platio ceh nakon poraza od najvećeg rivala Al-Ahlija pre mesec dana u finišu sezone.

Galal je u maju preuzeo ekipu od Kristijana Grosa, sa kojim klub nije produžio ugovor usled visokh finansijskih zahteva Švajcarca.

Zanimljivo je da je Stanojević dobio poverenje Zamaleka iako su "u igri" bila iskusnija mena poput Ramona Diaza, Haimea Pašeka i Žezualda Fereire, te će nekadašnji trener Partizana u petak parafirati i preuzeti tim, što je potvrdio predsednik kluba Mortada Monsur.

Zamalek je prethodnu sezonu završio na drugom mestu iza Al-Ahlija, a novu kreće već 16. avgusta, i to iz Somalije gde će odigrati meč Afričke Lige šampiona protiv tamošnje Dekadahe.

Ostaje da se vidi da li će Stanojević predvoditi ekipu na tom gostovanju s obzirom na to da će samo dan ranije zvanično postati trener.

Od odlaska iz Partizana 2012. godine, Stanojević je vodio Dalien, Peking Guan, Makabi Haifu, Peking BG, PAOK, Al-Kadsiah i Peking Rene.

Ovo će mu biti prvi afrički tim koji će voditi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    15. avgust 2019 | 09:58

    Stanojevic je tanak trener, ali ima dobrog menadzera. Iz Paoka su ga otpustili za 45 dana, jos tokom priprema, a te godine su osvojili titulu

  • Бане

    15. avgust 2019 | 10:24

    Док је било Караџића,било је и Станојевића.

  • Delije

    15. avgust 2019 | 10:02

    Propalica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA