≫ 

Zvezda pokazala da je moćan igrač: Kako su crveno-beli pobedili Olimpijakos i PAOK za Garsiju?

Priča o tome kako je srpski šampion pobedio u trci za Argentinca

  • 59
Mateo Garsija

Foto: crvenazvezdafk

Crvena zvezda ima veliki razlog da slavi dolazak Matea Garsije iz Las Palmasa! osim što su doveli kapitalno pojačanje za pred dvomeč sa Jang Bojsom, crveno-beli su uspeli da pobede Olimpijakos i PAOK u borbi za potpis Argentinca.

Istovremeno i pošalju poruku u svet da je Zvezda postala ozbiljan igrač i da nije tamo neka ''sitna riba u dobokom plavom moru'', jer je protiv Grka dobijen rat koji je pretio da preraste u poraz. Činilo se da će ponuda srpskog šampiona ostati samo na želji da se Argentinac dovede, pogotovo nakon što je Olimpijakos odlučio da svim silama privoli Garsiju da se preseli u Pirej.

Kako je sve počelo, odnosno otkud takva drama sa Garsijom?

Ceo plan Zvezde se držao u tajnosti, ali su onda informacije procurile i naterale Olimpijakos da krene sa dosta jačom ponudom. Podsetimo, Oli je Garsiju pratio još tokom sezone, dok je ovaj igrao za Aris kao pozajmljen igrač Španaca.

Mateo Garsija, FK Crvena zvezda

Uprava Zvezde slavi dovođenje Garsije Foto: crvenazvezdafk

Iako je Las Palmas izabrao Zvezdu kao partnera za transfer, zahvaljujući Branku Milovanoviću, Grci su bili sigurni u uspeh.

- Sve ukazuje da će Mateo Garsija završiti u Pireju. Na ovaj ili onaj način. Las Palmas mora da odluči hoće li da pobedi ili izgubi, jer Garsiji itiče ugovor sledećeg leta i mogu da izgube dva miliona evra - pisali su grčki mediji.

U međuvremenu se pojavljuje i priča sa PAOK-om koji, takođe, želi da dovede Garsiju, a što je bilo malo poznato. Dovoljno da igrač bude neodlučan gde će nastaviti karijeru, ali je pristao da dođe u Beograd na razgovor.

Garsija je, prema saznanjima Telegrafa, po dolasku na Marakanu shvatio šta je Crvena zvezda, ali je i dalje bio neodlučan. S druge strane, Grci pišu da će Argentinac u Olimpijakos bez obzira na to što je u Beogradu na razgovorima.

Mateo Garsija

Printskrin: Kokkinos

Međutim,Olimpijakos i PAOK vrše žestok pritisak na Garsiju. Ide priča da je odbio Zvezdu, dok Olimpijakos šalje podebljanu ponudu za koju si mislili da ne može da bude odbijena. Uostalom, i grčki novinari su pislai o tome.

Ipak, Garsija u nedelju ujutru seda za sto sa najbitnijim ljudima u Zvezdi, ragovara i - potpisuje ugovor na četiri godine.

- Pregovori su bili dugi i naporni ali smo sve završili na ogromnu radost armije naših navijača. Mateo Garsija je novi igrač Crvene zvezde. Potpisao je ugovor na četiri godine, a već danas popodne će biti na treningu, u sredu će biti u konkurenciji za najbolji tim. Dobili smo ono što smo dugo tražili, brzinu po boku, igrača koji je jak sa loptom i hrabar da preuzme odgovornost - rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić

Više minuta na terenu je presudilo u odnosu na novac koji je Oli nudio, borba na koju Zvezda može da bude ponosna.

VIDEO: Novo pojačanje Zvezde predstavljeno na Marakani

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA