≫ 

GOTOVO JE: Pavlović u Laciju pet godina, Partizanu 5.500.000 i pozajmica!

Crno-beli neće dobiti procente od dalje prodaje već pomoć rimskog kluba koji je igrača ostavio da sazreva u Humskoj i pomogne u pohodu na Ligu Evrope

  • 61

Defanzivac Partizana – Strahinja Pavlović odigrao je večeras protiv Rada poslednji meč kao prvotimac kluba iz Humske, a već tokom sutrašnjeg dana postaće fudbaler Lacija. Crno-beli će od pomenutog transfera zaraditi okruglo 5.500.000 evra, dok će mladi fudbaler potpisati petogodišnji ugovor sa rimskim klubom. Zvanična ponuda "nebesko-plavih" je stigla na sto osvajača Kupa Srbije i - prihvaćena je bez razmišljanja, a kompletan posao će biti zaključen na sutrašnjem zaključnom sastanku sve tri strane.

Ipak, rastanak Pavlovića i Partizana se još uvek nije primakao, jer će fudbaler u četvrtak, u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv norveškog Moldea, ponovo obući crno-beli dres i to kao pozajmljen igrač Lacija. To je zapravo deo dogovora dva kluba, po kome će defanzivac ostati u Humskoj do kraja tekuće sezone i tek onda otići u Rim i priključiti se novom klubu.

Strahinja Pavlović Strahinja Pavlović od naredne sezone obući će dres Lacija, do tada će kao igrač Rimljana igrati na pozajmici u Partizanu Foto: Nikola Tomić

To, naravno, ima i određene nuspojave, pa će crno-beli tako inkasirati pomenutu milionsku cifru, ali će ostati bez procenata od dalje prodaje Pavlovića, baš kao i u slučaju Nikole Milenkovića. Dakle, Partizan i Laciju su već “stisli ruke” u znak dogovora, a ostalo je još samo da fudbaler sutra precizira i detalje svojih ličnih uslova, odnosno plate koja ga očekuje u Laciju.

Telegraf je stupio u kontakt i sa agemtom mladog defanzivca, bivšim igračem crno-belih – Zvonimirom Vukićem, koji potvrđuje da će njegov klijent postati član Lacija.

- Zvanična ponuda Lacija je stigla tokom jučerašnjeg dana i Partizan ju je prihvatio, a i Stahinja Pavlović, koga zastupam nema ništa protiv da postane član rimskog kluba. Imali smo još nekoliko opcija, čak i izdašnijih, ali smo u zajedničkom dogovoru, kada smo sagledali sve aspekte, odlučili da prihvatimo baš ovu – jasan je Zvonimir Vukić.

- Radi se o vrhunskom klubu, koji može da pruži sve što je nepohodno za razvoj mladog fudbalera i zato nije bilo dvoumljenja. Italija je zemlja koju Strahinja voli, kao i Seriju A i sigurni smo da će to biti pravi pogodak. Takođe, veoma je važno i za Partizan i za njega lično što je Lacio izašao u susret i ostavio ga do kraja sezone na pozajmici. Jer, ne zaboravimo da je u prvom timu tek nekoliko meseci i potrebno mu je još iskustva u takmičenju, a mnogo je važno i da pomogne klubu da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope, o tome se takođe vodilo računa – ističe Zvonimir Vukić.

Filip Stojković, Strahinja Pavlović Strahinja Pavlović na jednom od prethodnih derbija Foto: Nikola Tomić

NEKOLIKO VELIKANA BILO U IGRI

Podsetimo, Pavlović je u minulih nekoliko meseci dovođen u vezu sa nekoliko evropskih klubova. Crno-belima su se javljali Votford (8.000.000) i Liverpul (6.000.000), kao i Mančester siti, čiji skauti su nekoliko puta gledali igrača. Ipak, prepreka zvana Radna dozvola je eliminisala Englesku iz iz poslovanja.

Spekulisalo se o Juventusu, no, ta ponuda nikada zvanično nije stigla u Humsku, jer je torinski klub već pazario Demirala (Sasuolo), Romera (Đenova) i De Lihta, pa uz Kjelinija i Bonućija naprosto nije bilo prostora. Sa druge strane, Fjorentina još zimus u Tursku poslala svog glavnog skauta, ali klub iz Firence ovoga puta nije bio konkurentan.

Vukić je takođe odbio i dva velikana iz Nemačke, a na kraju je dobio poziv i predsednika Benfike, koji bi se lako dogovorio sa Partizanom, ali je samom Strahinji Pavloviću ponudio slabija primanja i pomalo neodređen status, kako bi kompenzovao ulaganje u obeštećenje. Glatko je odbijen.

Gazda Lacija – Klaudio Lotito je sačekao da “gužva prođe”, javio se i bacio na sto Partizanu 5.000.000 evra, a Pavloviću vrhunske uslove za dalji fudbalski razvoj, koji kreću pozajmicom iz kluba u kome je odrastao, a potom i zadovoljavajući novac i život u “Večnom gradu”.

(Z, Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan pa Bog

    18. avgust 2019 | 21:56

    Steta ! Nastavlja se prodaja talenata za male pare . Uprava napolje.

  • Duke

    18. avgust 2019 | 23:22

    Jesmo li i sada u minusu 20 miliona posto smo prodali ovu trojicu rikarda,markovica i pavlovica za 11 miliona.Ove manje transfere ne racunamo...Reci Vucela!

  • PARTIZAN JE BOG U SRBIJI

    18. avgust 2019 | 23:15

    I dalje drzimo standarde u Srbiji!!! Neko napadaca za 4 milke a neko štopera za 5,5 laku noc dovidjenja 😂⚪⚫

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA