Para na paru ide: PSŽ će od sponzora dobiti milijardu evra!

Ugovor na više od 10 godina sa isto toliko cifara između Najka i Pari Sen Žermena

  • 2

PSŽ će na osnovu novog ugovora zarađivati basnoslovne sume novca, a visina godišnjih prihoda staviće Parižane na treće mesto na svetu.

Do sada je kompanija Najk PSŽ-u na ime sponzorstva uplaćivao 25 miliona evra, a od naredne sezone, kada istekne važeći ugovor i kada se aktivira novi, ekipa sa Parka prinčeva godišnje će inkasirati skoro tri puta više - čitavih 80 miliona evra godišnje.

To znači da će do kraja ugovora 2033. ekipa iz Pariza biti bogatija za neverovatnih milijaradu evra (1.000.000.000 evra).

Ovim ugovorom krunisana je saradnja koja traje više od 30 godina i time je PSŽ, po visini sponzorstva, skočio na treće mesto. Ispred su samo Mančester junajted koji od Adidasa dobja 110 miliona evra godišnje i Barselona sa 105 miliona godišnje od Najka. Sada su Parižani preskočili Siti, Arsenal, Bajern, Čelsi i Totenhem.

Novim ugovorom ugovoreno je da američka kompanija pored muškog fudbalskog kluba opremom snabdeva i ženski ali i rukometni klub.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA