Odvratne poruke za Pogbu zbog promašenog penala, ustala cela Engleska (FOTO)

Rasizam je uzeo maha na Ostrvu

  • 12
Britain Soccer Premier League Foto: twitter/MUFC Talk

Pol Pogba je bio tragičar Mančester junajteda protiv Vulverhemptona, njegov promašaj iz penala ostavio je "đavole" bez "celog plena" na teškom gostovanju, što je za pojedine navijače bilo povod da se ustreme na francuskog fudbalera. 

Nisu prezali od rasističkih komentara na račun Pogbe, neki od njih su krajnje uzmenirujući i odvratni, pa je čitava fusbalska zajednica na Ostrvu, na čelu sa Junajtedom, stala u odbranu Francuza.

Među odvratnijim porukama za Pogbu izdvaja se poređenje sa babunom i precima robovima, zbog čega će i policija reagovati u nastojanju da pronađu autore gnusnih poruka.

U međuvremenu, oglasio se klub sa "Old Traforda" i poslao jasnu poruku individuama koje na sraman način

- Navijači koji šalju ovakve poruke ne reprezentuju vrednosti koje Junajted kao veliki klub predstavlja i ohrabrujuće je videti da velika većina naših pristalica osuđuje takvo ponašanje. Mančester junajted ima nultu toleranciju prema bilo kojem obliku rasizma ili diskriminacije protiv čega se borimo i u okviru naše kampanje. Učinićemo sve da identifikujemo tu nekolicinu odgovornu za sramne poruke i preduzeti sve što je u našoj moći protiv njih. Takođe, apelujemo i na socijalne mreže da reaguju kod ovakvih slučajeva - rečeno je sa "Old Traforda".

Foto: twitter/MUFC Talk

Užasne poruke na račun Pogbe osudili su njegovi saigrači, mnogi su preko društvenih mreža jasno stavili do znanja da je krajnje vreme da se preduzmu konkretne mere u borbi protiv rasizma.

Zanimljiv predlog u tom pravcu izneo je legendarni Fil Nevil, aktuelni trener ženskog tima Junajteda.

- Trebalo bi da igrači bojkotuju sve društvene mreže, potrebne su drastične mere kako bi se ovome stalo na put.

Povodom vređanja Pogbe oglasio se čak i Ministar sporta u vladi Velike Britanije Najdžel Adams, koji je zgrožen uvredama na račun fudbalera Junajteda na rasnoj osnovi.

- Sezona tek što je počela a već svedočimo bolesnim primerima rasističkog vređanja igrača. Jasno je da će socijalne mreže i ljudi koji ih vode morati da urade mnogo više da spreče objave takvih poruka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA