Sve zbog sponzora: Španski klub angažovao 39-godišnjeg Kineza koji je šest godina pauzirao

Očekuju u Ponferadini berićet od saradnje sa firmom iz najmnogoljudnije zemlje na svetu

  • 0
Foto: sdponferradina.com

Španski drugoligaš Ponferadina ima velike ambicije u nastupajućoj sezoni u Segundi, klub će pokušati na napadne najviši rang domaćeg fudbala, a ka tom cilju imaće podršku Kineza, i van terena, ali i na terenu.

Naime, jedna kineska kompanija postala je sponzor Ponferadine, Španci će inkasirati 250.000 evra, a posao je izveden tako da je uz dogovor uključen i transfer kineskog fudbalera Gaoa Leileija, momka koji je u julu napunio 39 godina!

Španci su, naravno, pristali na ovakav ustupak, na kraju krajeva, u interesu im je da se što bolje probiju do kineske publike, a kako drugačije nego angažovati dobro poznato ime, makar na prostorima najmnogoljudnije zemlje na svetu.

Leilei je od 1998. godine aktivan u profesionalnim vodama, najdublji trag ostavio je u Peking Guanu gde je igrao osam godina, a posle su sledile epizode od Novog Zelenda preko SAD do Španije. Zanimljivo je da je ovaj ofanzivni vezni igrač još 2011. godine objavio kraj karijere zbog čestih povreda.

Ipak, posle šest godina pauze vratio se na teren, i to u dresu španskog niželigaša Kornelije, gde je igrao tri sezone, potom kratko i za Jumilu, takođe poluamaterski španski klub, a sada je zakoračio u drugu ligu, sa šestomesečnim ugovorom sa Ponferadinom, uz mogućnost da bude produžen do jula 2020.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA