Benfikovići odlaze u istoriju: Lisabonski klub "čisti" sve preostale Srbe!

Fejsa, Živković i Svilar na izlaznim su vratima kluba koji je ne tako davno brojao čak osmoricu igrača sa ovih prostora

  • 7
Andrija Živković, Ljubomir Fejsa i Mile Svilar, Benfika Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Guliver/Steve Bardens/Michael Regan/Getty Images/Profimedia

Bila jednom jedna Benfika u kojoj je igralo čak osam Srba. Nije to bilo ni toliko davno, pre šest godina lisabonski klub je ''išao'' na srpski pogon. Od tada je još njih šestorica oblačilo dres Orlova, da bi ih danas ostalo samo još troje, ali izgleda da je i njima "odzvonilo".

Bila je 2013. kada je nastala čuvena fotografija srpske kolonije iz Benfike, a na njoj Nemanja Matić, Uroš Matić, Miralem Sulejmani, Filip Đuričić, Ljubomir Fejsa, Stefan Mitrović, Lazar Marković i Filip Marković. Tri godine kasnije stigla su još trojica, Luka Jović, Ivan Šaponjić i Andrija Živković, da bi se naredne sezone koloniji Srba priključio i Mile Svilar.

Ljubomir Fejsa i Filip Kostić, FK Benfika FK Ajntraht Foto: Guliver/Octavio Passos/Getty Images

Poslednji ''Mohikanci'' su Fejsa, Živković i Svilar, ali je i njima vreme ''iscurelo'' na stadionu Svetlosti.

Kako prenosi portugalska Abola, pored njih trojice i Franko Servi je stavljen na transfer listu.

Odlazak Ljubomira Fejse je najbliži jer se celog leta povezuje sa turskom. Bio je jednom nogom u Fenerbahčeu, mađutim taj transfer je propao, da bi se priče o Galatasaraju brzo utišale. Nekadašnji vezista Partizana i Olimpijakosa ima samo jednu profesionalnu sezonu u kojoj nije osvojio titulu šampiona države u kojoj je igrao.

Žoao Feliks zauzeo je mesto Andriji Živkoviću prošle godine, pa se misilo da će se vratiti u postavu nakon njegove prodaje. Međutim trener Bruno Lagea ipak i dalje neračuna na njega. Problem Benfici predstavja i očajna igra cele mlade srpske reprezentacije na ovogodišnjem prvenstvu Evrope, pa su tako i neki eventualni kupci nakon tih bledih partija okrenuli leđa od Živkovića.

Andrija Živković, FK Benfika Foto: Profimedia, Zuma Press - News

Mile Svilar doveden je kao vunderkid i odmah je, sa 18 godina, stao na gol crtu. Branio je redovno i dobro kad je došao, međutim sada je zakovan za klupu i ni na njega ne računa Bruno Lagea.

Klub želi da ih seriši po svaku cenu tako da i pozajmica dolazi u obzir.

Živkoviću i Fejsi ugovori ističu 2021, dok je Svilar vezan godinu dana duže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA