≫ 

Nek Delije navijaju i sa krova Marakane: Degenek otkrio šta misli o VAR-u i s kim je slavio gol

Moramo da se zategnemo, kaže Zvezdin štoper

  • 2

Defanzivac Crvene zvezde Miloš Degenek otkrio je s kim je proslavio gol koji je postigao u 18. minutu meča sa Jang Bojsom i za navijače svog kluba imao jedan neobičan zahtev - da budu čak i na krovovima ako treba, samo da navijaju.

Degenek je golom Zvezdi doneo egal 1:1, u trenutku žestokih napada i pritiska švajcarskog tima koji je preko Ebišera mogao i do 2:0. Umesto toga, Mateo Garsija je doneo preokret crveno-belima na startu drugog poluvremena, da bi Gijom Oaro sa penala postavio konačnih 2:2 u 76. minutu.

- Igraju svake druge sedmice ovde na "veštaku", mi igramo drugi put. Ali dobar je teren, može da se igra. Hvala navijačima što su došli i vama. Ima dosta pozitivnih stvari i dosta toga što možemo da naučimo pred revanš. Drago mi je zbog gola, ali nam je bitno da prođemo i uđemo u LŠ - rekao je Degenek posle meča.

Atmosferu u Bernu je opisao sličnu kao u Salcburgu, mada nije moglo da bude toliko navijača koliko je bilo u Austriji prošle godine.

- Očekujemo punu Marakanu, pun grad i da bude oko Marakane sve puno, da se popnu na krov stadiona ako treba. Mnogo će nam značiti ako uđemo u Ligu šampiona na domaćem terenu - istakao je Degenek.

Usledilo je pitanje o VAR tehnologiji, koja je donela spasonosni penal za Jang Bojs u 76. minutu.

- Ja sam igrao u Arabiji šest meseci sa tom tehnologijom. Da je nama svirao penal, svi bi rekli "super VAR", ali pošto je njima onda će reći možda "ne treba nam VAR". Tu je situacija takva kakva jeste. Da nije bilo VAR-a ne bi svirao, ali to je fudbal i idemo dalje - kaže Miloš.

Objasnio je i gde je otrčao kada je dao gol u 18. minutu.

- Brat mi je tu, majka i otac. Sudija mi je posle toga rekao da ne idem u publiku jer može da me kazni - otkrio je australijski internacionalac.

Opisao je švajcarski tim kao veoma brz i apostrofirao da je zato vrlo teško čuvati Oaroa, Asalea i ostale iz navale Jang Bojsa. Revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona se igra 27. avgusta na stadionu "Rajko Mitić".

VIDEO - Degenek posle drame u Kopenhagenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moi

    22. avgust 2019 | 02:41

    Jedan od igrača koji igraju srcem! Trudi se maksimalno!

  • Bojan

    22. avgust 2019 | 09:23

    Decko je paljevina a istovremeno i patetican lik. Realno nije neki igrac, vise igra na volju i zelju nego na kvalitet ali mi je drago da je dao go.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA