≫ 

Detalji haosa u Bernu: Pronađen metak, nekoliko privedenih, istraga u toku

Posle odlaska navijača iz grada, usledila je opširna istraga koja mora da utvrdi kako je došlo do incidenata i zašto je policija pucala

  • 12
Policija i Delije u Bernu

Printskrin: Ruply

Mir se ponovo vratio u mirni švajcarski grad Bern, posle utakmice plej ofa Lige šampiona između Jang Bojsa i Crvene zvezde. Navijači beogradskog kluba napravili su incidente tokom odlaska na stadion, zbog čega je morala da reaguje policija koja je pucala.

POLICAJAC PREDAO PIŠTOLJ ISTRAŽNIM ORGANIMA

Nekoliko stotina beogradskih pristalica putovalo je oko 18 sati iz centra grada prema stadionu. Barem jedna osoba je fizički napadnuta ispred mosta Loraine, što je prijavila bernska kantonalna policija. Policajac je uputio tri hica upozorenja, kako bi smiro situaciju.

FUDBAL CZVEZDA NAVIJACI

Foto: Tanjug/Željko Vučković

NAPADNUTI MUŽ I ŽENA

Napadači su odustali od žrtve i situacija se smirila. Dvoje ljudi je povređeno i odvezeno u bolnicu. Razlozi za spor bili su u početku nejasni.

Stanovnik Berna se medijima požalio na to što se dogodilo kod Lorain kvarta:

- Bilo je odvratnih navijača. Prvo su pretukli zavisnika od droge, zatim marširali našim četvrtima i bacali pivo na LGBT zastavu. Ne razumem, kako policija ovo može tolerisati. Nisam video mnogo policajaca. Na samom početku i na samom kraju kolone, koja je bila dugačka oko 200 metara, video sam samo nekoliko policajaca. - rekao je građanin Berna.

FUDBAL CZVEZDA NAVIJACI

Foto: Tanjug/Željko Vučković

Portparol policije u Bernu Kristof Gnagi kaže u intervjuu SRF-u da je policajac morao da ispali metak upozorenja kako bi zaštitio čoveka i druge ljude koje je napala grupa napadača. Čovek je bio napadnut od strane više napadača. Nakon upozorenja, počinioci su ga pustili. Okolnosti pucanja policajca se ispituju kao i obično u Švajcarskoj. Prema pisanju medija, policajac je predao svoj pištolj istražnim organima.

- Među povređenima su takođe, osim osobe koja je prebijena, bili i muškarac i žena koji su bili umešani u nasilje posle meča. Trebalo ih je odvesti u bolnicu - dodao je kaže Gnagi.

VIDEO: Pogledajte iz bližeg ugla kako je počela tuča Delija pred meč sa Jang Bojsima

Ukupno je policija uveče privremeno privela tri osobe. Jedan muškarac je imao zabranu ulaska u zemlju, a drugi je navodno imao lažne ulaznice sa sobom. Nakon utakmice, čovek se takođe opirao kontroli i odveden je.

DELIJE UZIMALE PIVO IZ KIOSKA KAO DA JE BESPLATNO

Policija je, čak i nakon utakmice, do odlaska gostujućih navijača, dolazila do infomacija o povređenim ljudima.  U raznim incidentima, žena i muškarac su povređeni u blizini stadiona. Odvedeni su takođe u bolnicu.

Takođe u Breitenrejn kvartu je ukradeno pivo iz kioska. Prodavačica je morala bespomoćno da gleda kako fudbalski navijači samo uzimaju konzerve piva sa svojih polica.

VIDEO: Gole grudi balkanske: Navijačica Zvezde bacila Delije u ekstazu

- Ja se ovim poslom bavim više od deset godina, ali to je bio vrh, odnosno dno doline. Dolazi samo mafija, krade pivo, viče na mene i smeje mi se - kaže ona.

Ona kaže da ima mnogo veze sa fudbalskim navijačima, i videla je neprijatne prizore. - Ali, odo danas sve nadmašuje sve - dodala je podavačica-

VIDEO: Haos na ulicama Berna, Delije učestvovale u tuči, bilo i pucnjave!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lav

    22. avgust 2019 | 15:01

    SRAMOTA NASE POLITICKO SPORTSKE NEKULTURE. ZATO NAS SVI GLEDAJU KAO DIVLJE PLEME. KAKVA ZVEZDA PARTIZAN DA JE SRECA DA NEGDE RADE A NE DA NAS PREDSTAVLJAJU OVAKO U SVETU. OVO NEKO FINANSIRA I PREDSTAVLJA SRBIJU DIVLJACIMA

  • Milos

    22. avgust 2019 | 15:17

    Ovo je dno dna. Evo cime se mi dicimo. Sramota. Treba kazna za nauk. Cisto divljanje.

  • Srb

    22. avgust 2019 | 16:17

    I posle se bunimo kada nas UEFA kazni. Pa i treba da nas kaznu kada su pojedinci nenormalni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA