Top 5 utisaka sa JB - Zvezda: Šta je Garsija pokazao za 55 minuta i šta će biti adut za revanš?

Imaju mnogo razloga za zadovoljstvo na Marakani, a Švajcarci su dali motiv više za revanš

  • 1
Top 5 utisaka sa Jang Bojs Zvezda Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde ostavili su dobar utisak protiv Jang Bojsa, veliki deo igrača je maksimalno izneo teret okršaja sa švajcarskim timom, ali se pet stvari izdvojilo sa prvog poluvremena u Bernu - jedna se samo tiče čitave atmosfere oko dvomeča.

Hose Alberto Kanjas Foto: Marko Jovanović

HOSE KANJAS - SUVERENI VLADAR SREDINE TERENA

Delovao je pomalo stidljivo Kanjas na terenu kada je debitovao, ali je bilo jasno da su nedostajale utakmice i da je mala povreda ostavila traga. Kako je vreme odmicalo, postajalo je jasno da Zvezda ima "kapitalca" sa neprocenjivim iskustvom iz Primere i Premijer lige.

Ulivao je poverenje i davao sigurnost, pokazivao neverovatnu mirnoću u pasu pri najjačem presingu atleta iz protivničkog tabora, a konačno je pokazao i da ima malo "vatre" u njemu.

Probudio mu se inat pri sudijskoj odluci da se svira faul kada je gurnut na protivničkog igrača, ponašanjem na terenu potvrdio je Degenekove reči da se ekipa zbližila i ujedinila, bolje povezala posle trilera sa Kopenhagenom - u idealnom trenutku, kada se vodi najljuća bitka za Ligu šampiona.

Sigurno će sve još bolje izgledati kada se ponovo upari sa Dušanom Jovančićem u revanšu, pošto će on daleko bolje odgovoriti sa fizičkog aspekta svim zahtevima na sredini terena, na kojoj je ovaj put prinudno bio Mirko Ivanić.

Mirko Ivanić, Marko Marin Foto: Marko Jovanović

MARKO MARIN - TANKA GRANICA IZMEĐU MAGIJE I ŽUTOG KARTONA

Još jednom je Marko Marin u nekoliko navrata naterao trenera, saigrače i navijače da "grickaju nokte" kada bi buntovnički nastupio pred sudijama.

Dva puta ga je to skupo koštalo, dobijao je opomene zbog prigovora, a da ironija bude veća, dešavalo se to kada bi posle silnih driblinga izgubio snagu za nastavak akcije, što se neslavno završavalo željom da iznudi faul.

Tačno je i da Marin nije imao adekvatan tretman sudija, ali je taj problem rešavao na kontraproduktivan način - ovaj put, nekoliko puta mu je uspelo da izazove željenu reakciju sudije, ali se i izvukao kada bi daleko temperamentnije nastupio, pa će biti spreman da vodi igru i u revanšu.

Ribeiro Santana Žander Foto: Marko Jovanović

ŽANDER - TEMPIRANA BOMBA

Zvezda je dovođenjem Žandera dobila prilično neobično pojačanje, Brazilac ostavlja utisak nedovoljno taktički pismenog i pomalo "divljeg" fudbalera, za kog će stručni štab morati da uloži dosta strpljenja. Protiv Kopenhagena mu je Veljko Simić bio velika ispomoć na levoj strani, i ovaj put je bio sklon improvizaciji, jedini je u taboru Zvezde dobio žuti karton, kada je prilično nesmotreno uleteo u igrača.

Ipak, svoju "nebrušenost" i nepredvidivost na terenu za sada nadoknađuje brzinom, korakom i sjajnim fizikalijama, koje su bile neophodne protiv žilavih, jakih i brzih afričkih takmaca iz sastava Jang Bojsa - upravo ovim adutima je iznudio crveni karton protiv Kopenhagena.

Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

ŠVAJCARSKA NADMENOST

Zvezdi je danska prepotencija bila dodatno gorivo, Karlo Bartolec je motivisao Degeneka i ekipu svojim izjavama, a čini se da su Švajcarci prepisali recept. Posle utakmice, izjave su bile u tonu kao da  je Jang Bojs sebi dao golove - Degenek je to učinio iz savršeno odmerenog i preciznog šuta, Garsija je samo finiširao odlično i brzo izvedenu akciju.

Kao da Jang Bojs nije bio tim koji je tek iz penala dočekao izjednačenje, iako se mora priznati da je 2:2 bio možda i najrealniji rezultat, s obzirom na sijaset šansi na obe strane. Takođe, jedan medijski komentar ostavlja utisak potpune samouverenosti Švajcaraca da će se u Beogradu prošetati do pobede.

MATEO GARSIJA - MAJSTOR KOJI NE BEŽI OD ODBRANE

Mogao je Milojević da uživa u partiji omalenog Argentinca, koji je zadovoljio apetite trenera u oba pravca. Bilo ga je svuda, ne beži od defanzivnih zadataka i ponavljanja u odbrani, u napadu je pokazao da će tek sjajno sarađivati sa Markom Marinom.

Dalo se primetiti koliko ga je Milojević kraj aut linije  motivisao i bodrio, bilo je očigledno i koliko je novajlija željan utakmica, naročito kada je zamenjen u naletu adrenalina posle prvenca u dresu Zvezde. Osetilo se da je pauza uzela danak, pa je Milojević procenio da će biti vremena za nešto dužu partiju u Beogradu.

- Presrećan sam zbog debitanskog gola. Igrač je koji će dati mnogo Zvezdi, nemam dilemu. Takođe, ne seća se kada je odigrao poslednju takmičarsku utakmicu. Već je pokazao ljubav prema Zvezdi, bez pogovora je rekao da može čim sam mu preneo moju ideju za ovu utakmicu. Bio je na pravom mestu i dao gol, ali je slab što se tiče fizičke spreme - direktan je bio Milojević.

VIDEO - Svi golovi iz utakmice Crvena zvezda - Jang Bojs na jednom mestu

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czv forever

    22. avgust 2019 | 14:42

    Adut je da ćemo ih progutati na Marakani kao prije 15 godina ako se ne varam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA