≫ 

PET stvari koje su obeležile meč Partizana i Moldea: Telefoniranje Sadika, mokar teren, umeće Natha

Crno-beli su jedva uspeli da izvuku minimalnu pobedu protiv tima iz Norveške

  • 21
FK Partizan - FK Molde

Foto: Marko Jovanović, Tanjug/Filip Krainčanić

Fudbaleri Partizana pobedili su Molde u prvoj utakmici doigravanja za Ligu Evrope, rezultat je bio 2:1, uz golove Sume i Tošića, za preokret u utakmici koja je igrana pred 5.500 dečaka iz fudbalskih škola u Srbiji.

Revanš je na programu sledećeg četvrtka u Norveškoj. Ovaj meč osim praznih tribina, to jest bez najvatrenijih navijača obeležilo je i pet zanimljivih detalja.

1. SADIK ZVAO TETKU IZ VELIKE PLANE

Ako izuzmemo činjenicu da je u prvih 45 minuta bio ubedljivo najslabiji igrač na terenu, da nije uspeo da primiri nijednu jedinu loptu, već je na istu stao i pao 15-tak puta, odnosno da iz dva pokušaja šuta sa 16 metara nije uspeo da dobaci do okvira gola, Umar Sadik je dodatno uspeo da šokira sve one koji su gledali utakmicu sa Moldeom.

Umar Sakid, FK Partizan - FK Molde

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Istuširao se, presvukao pošto je zamenjen u poluvremenu i vratio se na teren sa - mobilnim telefonom. Dok su saigrači vodili borbu sa čvrstim Norvežanima, napadač je usred utakmice, sa ograde okrenute ka TV kamerama, izgleda “zvao tetku iz Velike Plane” da pita za zdravlje i da se požali što je opravdano zamenjen.

U redu, radi se mladom momku od samo 22 godine, strancu u tuđini i greške se dešavaju i opraštaju. Ali će neko svakako morati da mu objasni gde je došao i čiji dres nosi, jer slika koju je video milionski TV auditorijum ne ide u prilog ni njemu ni Partizanu.

2. NEKO JE ZABORAVIO SLAVINU

Zvuči apsurdno, ali onaj ko je polivao travu u Humskoj pre meča sa Moldeom izgleda da nije zavrnuo slavinu na vreme. Verovatno u želji da lopta brže klizi, trava stadiona crno-belih je bila tako natopljena da je, umesto da pomogne domaćinu, zapravo više odmagala, jer su se igrači kluba iz Humske klizali kao na ledu.

Pomenuti Sadik, zatim Suma, koji je u nekoliko navrata širio ruke i pitao se šta se dešava, Tošić, Šćekić.. Da li je bilo planski ili se, pak, radi o propustu – teško je reći, ali u svakom slučaju je postojao problem, koji je nervirao i igrače crno-belih, ali i posmatrače. Tim pre što su fudbaleri nekoliko puta izgubili tlo pod nogama u pokušaju kontranapada...

FK Partizan - FK Molde

Foto: Marko Jovanović

3. NA TRIBINAMA DECA PARTIZANA

Ko je gledao utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Arisa i Moldea, shvatio je da čvrstom norveškom klubu najviše ne leži jedna stvar – paklena atmosfera. Verovatno bi i muke Partizana bile mnogo manje da se oni koji bi trebalo da budu “vetar u leđa”, odnosno “12. igrač” i još niz floskula (opravdanih ili ne, kako se uzme) nisu zaigrali sa sudbinom celog kluba i “zaključali stadion” pred najvažniju utakmicu u sezoni.

Zapravo, možda je bilo teže, ali je ispalo kulturnije i bolje, jer su na stadion konačno stigli oni koji bi tu i trebalo redovno da budu, da nema bojazni od prvopomenutih što ga redovno “zaključavaju” - deca Partizana. Više od 5.000 mališana je napravilo sjajnu atmosferu i poslalo prelepu sliku u svet. A svi su, zamislite, pevali iste pesme...

FK Partizan - FK Molde

Foto: Marko Jovanović

4.KAD TRENER POGLEDA ISTINI U OČI

Samokritika je iz raja izašla – ako pitate trenera Partizana Sava Miloševića. Retki su oni koji će da priznaju svoje greške, još ređi oni koji javno pričaju o njima. Milošević očito nije ta fela, pa je posle meča izašao pred novinare i uprkos pobedi - “okrpio” svoje igrače.

Nezadovoljan što plan iz svlačionice u prvih 45 minuta nije ispoštovan, što je Molde postigao gol u Humskoj, imao u jednom trenutku kontrolu meča, trener crno-belih nije mogao da ćuti i prećuti, iako bi na njegovom mestu to verovatno neko učinio i sakrio se iza rezultata.

Nije, kako sam reče, ni želeo da se bavi Norvežanima, već samo Partizanom i onim što nije učinjeno, a moralo je da bude, uz napomenu da je rezultat sjajan u odnosu na kompletan utisak. Novina u Humskoj, ako se osvrnemo na prošlo vreme...

VIDEO: Milošević posle Moldea: Nikad lošiji Partizan, nestvarno je kako smo ovo dobili

5. KO ZNA – ZNA, ČAK I NESPREMAN

Da ne bude da je osvrt na meč Partizana i Moldea prošao bez igračkih sekvenci, obratićemo pažnju onu najsvežiju – Bibrasa Natha. Izraelac, iako je trenirao individualno, nije još uvek fizički spreman za najveće napore i svakako bi bilo daleko bolje i za njega i za Partizan da nije “tvrdio pazar” i da je stigao ranije u Humsku.

Foto: partizan.rs

Ipak, i sa “dušom u nosu” i dva odrađena treninga, Natho je igrač koji je, uz Takumu Asana, promenio ritam utakmice sa Moldeom u drugom delu. Videvši da lopta ne može kroz “gustinu” na sredini terena, na kojoj je insistirao ostatak tima i mučio se više od sata,

Izraelac je počeo da šalje teledirigovane pasove po dubini, na bokove, i kao kroz sir probija blok gostiju. Partizan je odmah živnuo – Asano i Tošić su dodatno pritisli, uključili su se i bekovi Urošević i Miletić, stigao je i taj drugi gol...

Za sedam dana Natho će sigurno biti u boljem fizičkom stanju i iskusniji za nekoliko treninga više sa novima saigračima. Biće to veliko pojačanje za Partizan.

Dortmund je silovito otvorio Bundesligu i večeras u Kelnu (20.30) želi da potvrdi šampionske ambicije. Kvota na dvojku je 1,45, a na dvojku uz bar tri gola ukupno (2&3+) 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Keln - Dortmund.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hh

    23. avgust 2019 | 10:33

    Sadik, da se podhitno vrati u Romu, ne vredi taj decko nista, nazalost visok,mrsav, smotan.. Dovesti nekog kao sto je Skuletic

  • GROBAR PODGORICA

    23. avgust 2019 | 10:20

    Pravo je Savo rekao da nemamo jednaki tretman mi i mala zvezdičica koja može da radi i igra kako hoće. Oni zbog niza okolnosti, nemaju pravog suparnika u ovoj beton ligi, sklanjalica sem Partizana.

  • Zvezdas iz Republike Srpske

    23. avgust 2019 | 12:18

    Iako sam zvezdas, treba da znate da sramotite Partizan sa ovim ponasanjem Sadika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA