≫ 

Tumbaković pretumbao spisak: Pavkov umesto Prijovića, nema nikog iz Partizana, iznenađenje iz Zvezde

Srbija u nastvaku kvalifikacija kreće sa novim selektorom koji je objavio svoj spisak igrača za mečeve sa Portugalijom i Luksemburgom

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Ljubiša Tumbaković objavio je spisak igrača za mečeve kvalifikacija za EURO 2020. Srbija dočekuje Portugaliju 7. septembra u Beogradu, a tri dana kasnije igra protiv Luksemburga u gostima.

ŽIGIĆ U STRUČNOM ŠTABU

Ono što je prvo zapalo "za oko" kao iznenađenje je izostanak Aleksandra Prijovića i poziv Milana Pavkova da bude u užem izboru napadača. Takođe, pozvan je i Marko Gobeljić iz Zvezde. Zanimljivo je da su u stručnom štabu: Darko Belojević, Aleksandar Janković i Nikola Žigić u štabu.

- Sad je bio cilj da se iskusnija malo ekipa okupi koja je dugo zajedno. Imao sam prvi spisak od 60 igrača, pa smo srezali na 31-32 - rekao je Tumbaković.

Usledilo je pitanje novinara da li sanja Ronalda, i kako ćemo na Portugaliju, na šta je selektor odgovorio:

Ljubisa Tumbakovic

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Ne, imam sigurno lepše snove, da bi sanjao Ronalda. Spremili smo se tako da na meču sa Portugalijom i Luksemburgom ništa ne prepustimo slučaju - objasnio je Tumbaković

Tumbaković je obavio razgovore sa iskusnijim igračima poput Matića, Milivojeviča, ali nisu pričali o ciljevima u kvalifikacijama

- Cilj razgovora je da se upoznamo porazgovaramo da prenesem principe rada i moje planove. Prostor u ovih 10 dana dosvoljava da kroz individualne sastanke iznosimo svoje stvari u odnosima medju kolegama. Cilj je kompaktnost ekipe.

Spisak:

GOLMANI: Dmitrović, Rajković, Radunović

ODBRANA: Rukavina, Gobeljić, Milenković, Maksimović, Nastasić, Spajić, Mitrović, Kolarov, Mladenovic

SREDNJI RED: Matić, Ljajić, Milivojević, Maksimović, Lukić, Gaćinović, Lazović, Kostić, Radonjić, Tadić, S. Milenković- Savić

NAPAD: Mitrović, Jović, Pavkov

Ljubisa Tumbakovic

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

DA U PARTIZANU IMA IGRAČ ZA REPREZENTACIJU, BIO BI U TIMU

Jedno od pitanja je bilo da li su obišli i Marka Grujića prilikom posete Nemačkoj i da li se na njega računa.

- Grujić je budućnost reprezentacije i nije bilo fizicki moguce da se vidimo i da postignemo sve, videli smo se sa Nastasicem, bilo je razgovora sa Grujicem i Veljkovicem ali ce se to ostaviti za neku buducu priliku.

Usledilo je pitanje da li je mogao da sanja da kao debitant selektor neće imati nijednog igrača Partizana

- Da je u Partizanu postojao igrač koji zavređuje pažnju tu bi bio. Moj cilj da odgovorim zahtevu selektora, a nema veze odakle je igrač da li iz Partizana ili drugog kluba.

 
 
 
View this post on Instagram

Spisak igrača za Srbija - Portugal i Luksemburg - Srbija!A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport) on

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwerty

    23. avgust 2019 | 12:12

    Odlican spisak, posle dugo dugo vremena. A ako cemo iskreno Gobeljic je bar duplo bolji igrac od Miletica, tako da ne pljujte decka, ostavlja srce na terenu svaku tekmu. Bio Javor ili Jang Bojs igra sa 110%.

  • Drag

    23. avgust 2019 | 12:22

    GOBELJIC U REPREZENTACIJI.....KRIMINAL

  • Tripko

    23. avgust 2019 | 12:18

    Selektori se smenjuju ali onaj ko komanduje uvek je tu.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA