≫ 

Samo uradi šta treba za Zvezdu, sve je u redu: Kako je Milojević ispratio važnog člana u Tumbin štab

Milinčić je dobio poverenje Tumbakovića!

  • 12
Nemanja Milinčić Nikola Žigić, Darko Belojević, Aleksandar Janković i Milinčić uz Tumbakovića Foto: MN Press

Talentovani trener Nemanja Milinčić već dugo uživa veliko poverenje Vladana Milojevića, a sada je dobio priliku da sarađuje i sa Ljubišom Tumbakovićem, novim selektorom Srbije.

Crvena zvezda je odavno oformila ozbiljan stručni štab koji nosi veliki deo zasluga za tri uzastopne sezone u evropskim grupnim fazama, a sada ima veliku priliku da dođe do druge uzastopne godine u najelitnijem rangu, Ligi šampiona.

Trener rođen 1988. zadužen je za dobrim delom za skauting i analitiku, 2015. je postao diplomirani profesor sporta na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje (na temu Komparativna analiza taktičkog plana igre FK Barselona i FK Bajern Minhen u sezoni 2013-2014) paralelno je završavao UEFA B i C licence, da bi zatim stekao i zvanje trenera sa A licencom.

Nemanja Milinčić Treneri uz deo vrha FSS-a Foto: MN Press

Sarađivao je sa Aleksandrom Stanojevićem, Vladimirom Vermezovićem, Avramom Grantom, Sa Pintom, Pižonom Petrovićem, Švabom Đurđevićem, Mladenom Krstajićem u prethodnom mandatu, ali kruna karijere 31-godišnjeg momka su ipak rezultati sa Crvenom zvezdom. Sada ima priliku da sve dodatno nadogradi u reprezentaciji, koja je na novom početku.

U taboru crveno-belih je prvo počeo sa radom u omladinskoj školi, ali je vrlo brzo svima postalo jasno da je vreme za prekomandu u štab Vladana Milojevića. Paralelni angažman ne predstavlja nikakav problem Milinčiću, željnom učenja i dodatnom nadograđivanju, o čemu je govorio za Telegraf posle premijernog spiska selektora Tumbakovića.

- Sticajem okolnosti, tokom rada na fakultetu, imao sam priliku da upoznam selektora Tumbakovića, moja sreća je da sam u tom trenutku poznavao njega i sada je bio samo splet okolnosti da nastavim saradnju sa sadašnjim selektorom. Jako mi je drago da sam uopšte dobio njegov poziv da ostanem u reprezentaciji, jer sam sebi potvrdio da se trud i rad isplate definitivno. Moja zaduženja? Što se tiče reprezentacije, biće usmerena na analizu protivnika i igre naše reprezentacije, biće i zaduženja u vezi sa terenom, zato što je štab napravljen tako da je intiman, u smislu da nema velikog broja ljudi. Jedan od mojih zadataka biće vezan za rad sa igračima na terenu, pored primarnih analiza protivnika i naše ekipe - otkriva Milinčić na početku razgovora za Telegraf.

Nemanja Milinčić Uz Milojevića na treningu Foto: MN Press

O Portugalu se dosta toga već zna, čime mogu da iznenade?

- Definitvno, rezultati govore dovoljno o njima, skup su sjajnih individualaca, u odnosu na te individualce i igraju, to je njihova najveća karakteristika, imaju selektora koji je dugi niz godina sa njima, poznaje odlično ekipu,  imaju osveženje u vidu malog Feliksa, koji je doneo neki svoj kvalitet u ovoj reprezentaciji. Gledamo ih i poznajemo ih dobro iz prethodnih utakmica, sticajem okolnosti su igrali i finale Lige nacija, raspolažemo svim informacijama, potrudićemo se da neke naše kvalitete usmerimo u odnosu na njih, da svojim vrlinama donesemo dobar rezultat. Posle imamo Luksemburg i možemo da napravimo dobar ambijent kroz ova dva meča.

Koliko je teško paralelno se posvetiti klupskim i reprezentativnim obavezama?

- Imam veliku sreću da sarađujem sa Vladanom Milojevićem, iz prostog razloga - imam veliku podršku kluba i rukovodećeg dela, Zvezdana Terzića i Mitra Mrkele, koji su mi dali zeleno svetlo da mogu da radim na dve pozicije istovremeno. Jednostavno, to je surovi profesionalizam u smislu da ako završavate svoje obaveze maksimalno, kako oni zahtevaju u klubu, nemate nikakvih problema. Imam stvarno veliku sreću da sarađujem sa Vladanom Milojevićem, on je pozitivan što se tiče tog dela. On mi uvek govori: Samo uradi šta treba za Zvezdu, i nemaš nikakvih problema, samo radi profesionalno svoj posao. Imamo dobru energiju, i nadam se da ću pomoći i reprezentaciji maksimalno.

Nemanja Milinčić Ništa bez statistike Foto: MN Press

Sada su poziv dobili Marko Gobeljić i Milan Pavkov - da li je bilo konsultacija sa Vama tim povodom?

- Trudimo se da budemo jako profesionalni, trudimo se da razdvajamo što se tiče Zvezde i reprezentacije, to je meni jako drago, nema velikog intimiziranja u tom smislu, naravno da pričamo, da uvek govorim informacije o igračima iz Crvene zvezde koji su u fokusu. Znate kako - selektor je upravo rekao, moramo da budemo jako objektivni, surovi, profesionalni. Nacionalni tim su samo igrači koji u ovom trenutku mogu da donesu najviše i tako se pravi selekcija. Ako neko zavređuje pažnju, nevezano za Zvezdu, sigurno će zavredeti da dođe u nacionalni tim.

Kakav je utisak ostavio Jang Bojs u prvom okršaju?

To je skup fantastičnih individualaca, moćnih po svakom, i fizičkom i tehničkom i taktičkom osnovu. Mi smo napravili sjajnu analazu, probali smo da najveće kvalitete anuliramo kroz naše stvari i dogovore. Videćemo, biće zaista lepa utakmica, zna se kakva je tradicija bilo kakvog protivnika na Marakani, napravićemo dodatnu analizu i spremićemo maksimalno šta je do nas, uz Božju pomoć, bićemo opet učesnici Lige šampiona.

Provejava li optimizam posle 2:2?

- Znate kako, Zvezda u poslednje tri godine pravi sjajne rezultate u Evropi, dolaskom Milojevića se napravio ponovo kult, imamo puno energije, u svlačionici, imamo optimizam, igrači imaju dosta samopouzdanja, i to se verovatno iz meča u meč vidi na našoj sceni, kad god izađemo.

Garsiji je uspelo da oduševi navijače za 55 minuta, igrom u oba pravca, zatim golom, na kraju je delovalo čak da nije bio srećan izmenom, iako je znao da nije spreman za više?

- Garsija je doneo kvalitet više, bio je potreban svojim kvalitetom, neću sad samo da ulazim u detalje, šta i kako, u odnosu na to i njegovu spremnost, Vladan Milojević je odlučio da pruži priliku koliko on smatra da može. Igrači objektivno nikad ne vole da izađu iz igre, ne može nekad igrač objektivno da proceni da li može 50 ili 60 minuta, ali normalno, mi smo kao struka tu, na Milojeviću je da odluči o tome.

VIDEO - Svi golovi iz utakmice Crvena zvezda - Jang Bojs na jednom mestu

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sone

    23. avgust 2019 | 20:56

    Milinca sve cestitke tebi i profi samo napred

  • Alo

    23. avgust 2019 | 19:34

    Krcunijada hahaaahaaaaaaa bila sad terzijada.Necete proci vi gaarantovano

  • TRENER

    24. avgust 2019 | 04:04

    Imao je odlicne rezultate posebno sa Krstajicem .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA