Da li je PSŽ dobio novog ozbiljnog konkurenta: Prošle sezone im oduzeli Kup a sada ih već pobedili

Fantastičan i maksimalni start Rena u novoj sezoni nagoveštava da bi mogli da budu hit sezone

  • 1
Ren - PSŽ Foto: AP/Tanjug

Osvajanjem kupa prošle sezone kada je pobeđen PSŽ Ren je nagovestio velika dela a to su potvrdili na početku ove sezone. Tri kola i tri pobede, među njima je pao i višegodišnji i zvanični prvak francuske.

I ako su sezonu završili tek na 10. mestu Lige 1, pažnju na sebe su skrenuli osvajanjem kupa u kom je nakon penal ruleta pao favorizovani PSŽ.

Na samom početku sezone čekao ih je pakleni start, dva teška gostovanja i doček pariskog kluba nije obećavao dobar početak sezone, međutim desila se potpuna suprotnost. Prvo su u gostima savladali Mompelje sa 0:1, da bi onda na stadionu Roazon parku pao ponovo šampion PSŽ sa 2:1.

Da se ne radi o pukoj slučajnosti pokazalo je i poslednje kolo gde je ekipu trenera Žulien Stefana čekalo vruće gostovanju u Strazburu. Međutim odlično su odigrali igrači Rena i ovaj meč i na kraju upisali i treću vezanu pobedu na startu šampiona pobedom od 0:2.

I pored dosuđenog penala za domaću ekipu pri rezultatu 0:1 ekipa Strazburu nije uspela da izjednači i da promeni tok meča. Promašeni penal je skroz uništio ekipu i od tada je praktično postajao samo jedan tim na terenu, Ren.

''Tačku na i'' stavio je Mbajea Nijanga, novo pridošlica iz Milana. Njegov gol bio je jubilarni 3.000 gol Rena u Ligi 1.

Nakon reprezentativne pauze Bretonce dočekuje još teških utakmica. Prvo dočekuju Nicu devetog septembra, potom gostuju Brestu dok će pravi ''mali'' derbi biti viđen 21. septembra kada će Ren dočekati Lil, ekipu koja je bila hit prošle sezone.

Ren - PSŽ Foto: AP/Tanjug

Težak raspored ekipu koju sa klupe predvodi Žulie Stefan čeka sve do kraja oktobra.

Ren je jedina ekipa sa maksimalnim učinkom za sad, mada po meč manje i priliku da se izjednače sa njima imaju i ekipe Liona i Nice.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    26. avgust 2019 | 10:32

    Тако се и за овде пише. Прошле године нам биле Нишлије, ове год. Воша. Конкуренти.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA