≫ 

Legendarni Zamorano oduševljen dolaskom Sančeza u Inter: On i Lukaku će biti ubitačan tandem!

Čuvena Interova osamnaestica, ili bolje reći "1+8" veruje u nova pojačanja

  • 1
Ivan Zamorano, Inter Milan Foto: guliver/Getty Images/Claudio Villa/ Grazia Neri

Ivan Zamorano je početkom ovog veka sa velikim uspehom nosio dres Sevilje, Real Madrida i Intera. Nekadašnji čileanski napadač je u intervjuu za Gazeta delo Sport istakao da je oduševljen dolaskom njegovog sunarodnika Aleksisa Sančeza na Đuzepe Meacu.

Jedan od najboljih čileanskih igrača svih vremena Ivan Zamorano slavu je stekao igrajući za Real Madrid i za Inter. Poznat je bio i po čuvenom dresu sa brojem 1+8 kada su Neroazuri doveli Ronalda. Prirodno je bilo da se njemu dodeli broj 9, pa je tako Zamorano napravio jednu od najboljih fora viđenih u fudbalu, dresu sa brojem 18 dodao je plus između cifara pa je tako ''zadržao'' svoju devetku.

Ivan Zamorano, Inter Ivan Zamorano i njegov 1+8 dres u Interu; Foto: Gulver/Getty Images/Getty Images

legendarni Čileanac prezadovoljan je što je njegov bivši klub doveo njegovog sunarodnika ali i Lukakua.

- Navijači će voleti i Sančeza i Lukakua takođe - započeo svoju je priču.

Zamorano živi i radi u Majamiju. kaže da ga dolazak Sančeza nije iznenadio.

- Pre više od tri meseca, ljudi bliski Aleksisu rekli su mi da Inter razmišlja o njemu. Ali, kad su odveli Lukakua, pomislio sam da je ta priča gotova. Međutim, i Sančez je na kraju došao i radujem se što je Inter ponovo za napadača izabrao Čileanca. Srećan sam, ali i on je. Razgovarao sam sa njegovim predstavnicima i rekli su mi da je oduševljen dolaskom.

Sančez ima predivne uspomene iz Italije odakle je i krenuo u veliki fudbalski svet. Sada se vraća na mesto uspeha.

- Srećan je pre svega zato što se vratio u Italiju, a to će za njega biti pravi pogodak. Serija A je teška, ja to dobro znam. Čim stignete, morate se pomiriti sa tim. Budući da je reč o Interu, znam klub a poznajem i njega, mogu biti odlična kombinacija. Milan je idealno mesto za preporod.

Navijači Intera važe za jedne od najvernijih. Umeju da pruže podršku svojim igračima ali takođe umeju da budu i surovi prema onima koji im se ne dopadnu.

FK Mančester Junajted - FK Arsenal Foto: AP/Tanjug

- Nadam se, zaista verujem, da će se zaljubiti u njega. Sančez vole dobar fudbal i one koji daju sve na terenu. Aleksis, pored svog fudbala i njegovog načina igre, dobar i velikodušan čovek - ističe Zamorano.

Inter je stvorio strašan napadački tandem Lukaku-Sančez ako uspeju da se vrate u prepoznatljive forme biće ovo možda jedan i od najboljih tandema u Evropi. Da li će biti tako ili ipak razočarenje kao u Junajtedu, nekadašnji čileanski reprezentativac ipak pre veruje u ovaj prvi scenario.

- Sančez mi se čini kao idealnim saigračem Lukakuu koji će učiniti Belgijanaca ''kraljem kaznenog prostora'', ono što on i voli biti. Možda grešim, ali on će mu namestiti puno golova - zaključio je legendarno Zamorano.

Ivan Zamorano je nedavno primljen u Interovu kuću slavnih zajedno sa Valterom Zengom i Rubenom Sosom. Od ranije, u njoj se nalazi i rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Srbije Dejan Stanković.

Ivan Zamorano, valter Zenga i Ruben Sosa primljeni u Interovu kuću slavnih Foto: Gulver/Getty Images/Tullio M. Puglia

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA