Hoće li Partizan igrati na stadionu koji se nedavno srušio?

Crno-beli Alkmaru gostuju krajem novembra, ali pitanje je da li će AZ srediti stadion do početka takmičenja u LE

  • 0
AZ Alkmar Printskrin: Youtube/weldteq

Sudeći po poslednjim informacijama iz Holandije, Partizan protiv AZ Alkmara neće gostovati na njegovom stadionu u okviru 5. kola Lige Evrope!

Crno-beli bi protiv Alkmara trebalo da igraju 29. novembra, ali se i dalje ne zna gde, jer je stadion holandskog kluba nedavo urušen. Tačnije, od udara vetra srušio se jedan deo tribine.

A upravo tokom žreba za grupnu fazu LE, čelnici Alkmara imali su konferenciju na kojoj je govorio jedan od procenitelja.

Ukratko, vetra je srušio konstrukciju koja je i ranije oslabljena, dok se dodaje i da određene šipke nisu dovoljno čvrsto zavarene i da su bile tanke. To je gruba procena, dok se detaljna očekuje u prvoj četvrtini 2020. godine.

- Hvala proceniteljima za sve što su uradili. Najbitnije je da niko nije povređen. Uveliko se radi da se tri četvrtine krova uklone što je pre moguće. Nakon toga, radićeno na dizajnu novog krova. Fokusirani smo samo na to da što pre igramo fudbal na domaćem terenu - stoji u saopštenju Alkmara.

Posle nesreće sa krovom, AZ je svoje utakmice u domaćem šampionatu igrao na stadionu Den Haga. S druge strane, evropski meč igrali su u Enšedeu, na stadionu Tventea.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA