Totenhem ostao bez važnog igrača: Poketinov džoker neće videti Marakanu! (FOTO)

Serija A sija sve jačim sjajem

  • 4

Bio je Fernando Ljorente pravi džoker Mauriciju Poketinu u istorijksoj sezoni Totenhema u kojoj su stigli do finala Lige šampiona. Ugovor mu je istekao ovog leta i sve vreme se spekulisalo gde će nastaviti karijeru. Tim pričama je sada došao kraj, jer će nekadašnji španski reprezentativac potpisati ugovor sa Napolijem.

Karlo Anćeloti je je silno želeo Maura Ikardija, ali kako se prelazni rok približava kraju (2. septembar) morao je da pronađe alternativu, jer je dolazak Argentinca na veoma dugačkom štapu. Odluka je pala na iskusnog Ljorentea, koji će se tako nakon četiri sezone vratiti u Seriju A.

Kako navodi Skaj Sport ugovor će biti potpisan na dve sezone, iako Španac ima 34 godine.

Zanimljivo je da Totenhem ni u jednom trenutku tokom leta nije zvanično potvrdio rastanak sa iskusnim napadačem, nadajući se da će ga ipak privoleti da produži ugovor. Međutim, Pevci su mu nudili ugovor na godinu dana dok je Ljorente želeo sigurnost i minimum dvogodišnji ugovor. Tako Ljorente neće biti među igračima koji će odmeriti snage sa Zvezdom u grupi B lige šampiona.

Ovo će biti povratak u Seriju A u kojoj je igrao od 2013-2015. u dresu Junventusa. Bjankoneri su ga doveli iz matičnog Atletiko Bilbaa kao jednog od najboljih španskih napadača. Transfer je realizovan na juventusovksi način, bez obeštećenja.

Nije se mnogo naigrao jer je u to vreme Alvaro Morata harao Čizmom, a u klubu je bio i Karlos Tevez. Kako je došao tako je i otišao, za džabe. Vraća se u Španiju i oblači dres Sevilje. Nakon godinu dana prelazi u Premijer ligu u redove Svonsija za 5,9 miliona evra. Tu uspeva da se vrati u život i 2017. ga kupuje Totenhem za 15,1 miliona evra.

Karlos Tevez, Fernando Ljorente, Milan - Juventus Foto: AP/Tanjug

Zanimljivo je da bi prvi meč mogao da mu bude upravo protiv bivšeg kluba Juventusa, jer se ove dve ekipe sastaju u subotu. Međtim, teško je poverovati da će bez ijednog treninga biti uopšte u protokolu, ali je moguće da će se naći na tribinama stadiona u Torinu.

Povodom ove utamice Ljorente je rekao da navija za svoju ekipu.

- Juvenuts ili Napoli? Nadam se da će moj tim pobediti! Kako su me ubedili da dođem? Oduševio sam se onome što su mi rekli. Srećan sam što se vraćam u Itlaiju - rekao je Ljorente pri sletanju na rimski aerodrom.

Podsetimo i da je Totenhem u grupi B Lige šampiona sa Zvezdom, Olimpijakosom i Bajernom. Dueli protiv Zvezde na programu su 22. oktobra u Londonu i 6. novembra na Marakani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA