≫ 

Apsolutno ludilo od utakmice: Juventus prokockao 3:0 sa Napolijem, pa slavio autogolom u 91. minutu!

Imamo meč sezone, zasad

  • 7
FK Juventus - FK Napoli Foto: Tanjug/AP

Ni triler nije dovoljno jaka reč da opiše derbi meč 2. kola Serije A koju su igrali šampion Juventus i vicešampion Napoli. Na kraju duela za infarkt, posle Juventusovih 3:0, pa Napolijevih 3:3 usledio je krešendo za špice - autogolom Kulibalija "Stara dama" je odnela pobedu 4:3 u 91. minutu!

Videli smo, bez sumnje, najbolju, najsadržajniju i najuzbudljiviju utakmicu ove sezone, garniranu golovima, šansama, obrtima i završnicom koja je sve ostavila bez daha.

Pogledajte autogol odluke, za delirijum Juventina i očaj gostiju.

Juve je upisao drugu pobedu, a Napoli, posle još jedne utakmice u kojoj je dao četiri, a primio tri gola (Fiorentina), pao je u sredinu tabele sa skorom "pobeda-poraz".

Teško da je iko na stadionu i kraj ekrana mogao da nasluti ovako dramatičan razvoj događaja u drugom poluvremenu, posle savršenog prvog u režiji Juventusa, garniranim golovima Danila u 16. i Iguaina u 19. minutu.

Imali su gosti i sreće, mogli su biti u još goroj poziciji posle 45 minuta, ali ih je spasio Aleks Maret jednom nestvarnom intervencijom, paradom kojom je sprečio ubedljivih 3:0 za tim Mauricija Sarija.

Nastavak je doneo gol Ronalda, njegov prvi u sezoni, za više nego ubedljivih 3:0 i najavu debakla tima Karla Anćelotija.

A, onda, "pravo niotkuda" Napolitanci su se digli "iz pepela", ekspresnim pogocima Manolasa i Lozana vratili neizvesnost u meč, koji je poprimio apsolutno dramatične dimenzije kada je Di Lorenco pogodio za 3:3 - u 81. minutu.

FK Juventus - FK Napoli Foto: Tanjug/AP

Treći gol Napolija bio je posledica sjajnog centaršuta i savršene reakcije strelca, ali i ne tako savršene skupocenog pojačanja Juventusa De Lihta.

Na Torinovoj areni - muk: posle 3:0, neprijatnih 3:3, što se Juventusu gotovo nikad nije desilo.

Napoli je posle velikog "kambeka" bio u naletu, Juve u "nokdaunu", ali i takav je imao snage da zada poslednji, najboljniji udarac najvećem konkurentu za titulu. igrao se 91. minut, "bjankoneri" su imali "prekid", a ubačenu loptu, na neverovatan način u mrežu je preusmerio čovek stena Kalidu Kulibali - cevanicom je matirao svog golmana i pao u očaj.

Bio je to završetak za pamćenje, teško ponovljiv, koji će se prepričavati narednih dana...

FK Juventus - FK Napoli Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Juventino

    31. avgust 2019 | 23:00

    Slomi Iguaun za drugi gol Kulibalija ko malo dete,a sad im ga Kulibali zabiberi i za pobedu juventusa. To je onaj stoper sto kosta 150 miloja i sto je bolji od megvajera dva puta..

  • ja

    31. avgust 2019 | 23:18

    koliko juve ima srece,neverovatno,zao mi napolija

  • asdf

    31. avgust 2019 | 22:50

    e u pm,gledao do gola Ronalda,navijao za Napoli,ne znam sta je gore,da sam nastavio i skenjao se u 91,ili sto nisam sve odgledao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA