≫ 

Otkrivamo detalje transfera Van la Pare: Zvezda platila jedno od najvećih obeštećenja u istoriji

Pojačanje iz Čempionšipa trebalo bi dodatno da ojača redove crveno-belih pred Ligu šampiona

  • 58
Radziv van La Para Radživ van la Para; Foto: Profimedia/PHC Images

Fudbalski klub Crvena zvezda pred sam kraj prelaznog roka obezbedila je potpis Holanđanina Van la Para, i to iz Hadersfilda koji se ove godine takmiči u Čempionšipu. 

Kako Telegraf saznaje, visina obeštećenja iznosi 1.2 miliona evra koji uz potencijalne bonuse može da dostigne 1.9 miliona evra, što ovaj transfer svrstava među najveće u istoriji tima iz Ljutice Bogdana. Poređenja radi, Ričmond Boaći je plaćen 2.5 miliona evra pred sam kraj prelaznog roka, kada se prošle sezone vratio na Marakanu.

Zvezda će engleskom klubu uplatiti milion evra odmah, 200.ooo sledeće leto, dodatnih 200.ooo ukoliko Holanđanin postigne 10 golova, ali ni to nije sve. Crveno-beli su se obavezali da će Hadersfildu uplatiti 200.ooo ako Van la Para postigne 20 golova, i još 200.ooo ako odigra 50 utakmica, i na kraju - 100.ooo evra ako odigra ćetiri utakmice u Ligi šampiona.

Kada je reč o primanjima i visini ugovora, i tu će Van la Para biti među vodećim igračima. Naime, plata Holanđanina iznosi  600.000 evra po sezoni, a sam ugovor potpisan je na 3 godine.

Da podsetimo, Van la Para je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Midlzbrou, gde je odigrao svega pet utakmica, a menadžer Mark Hadson ni u ovoj sezoni nije ozbiljno računao na njega.

Najbolje partije Holanđanin je pružao dok je Hadersfild igrao Premijer ligu u sezoni 2017/18. Postigao je tri gola na 33 utakmice. Pre toga isticao se u dresu Vulverhemptona. U Engleskoj igra punih pet godina, gde je došao iz Herenvena.

(D.U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rota

    1. septembar 2019 | 08:16

    Za ove strucnjake, koji unapred znaju da su ovo bacene pare. Mateo Garsija statistika 108 utakmica/17golova, Marin je u najboljem periodu igrackom na 87 imao 8 golova, pa jedan Dusan Tadic je imao u engleskoj 5 golova na 40 utakmica. Tako da ne lupajte unapred molim vas.

  • Aca

    1. septembar 2019 | 08:10

    Kolko strucnjaka ovde. Kad citam ove komentare pomislim da da smo i Mesija doveli pisali bi kako je istrosen, mator....kako su mnogima preko noci porasli apetiti. Decko je jak, brz, ima osecaj za loptu i prostor, zna da uposle, podeli loptu, predribla. Ko su bili Boaci i Ben pre dolaska i koje su to lige igrali? Sad se kunete u njih. Zar niste dosadili i sebi od toliko pljuvanja po svemu sto je srbsko? Pasos u ruke i paljba, niko vas ne drzi.

  • Djoma

    1. septembar 2019 | 10:01

    U poslednje tri sezone samo od ucesca u UEFA takmicenja preko 60 miliona evra prihoda. Od transfera oko 40, od ostalih sponzora jos 20. Dakle, 120 miliona..A momci sa tribine tuzne i dalje misle da Vucic daje Zvezdi pare..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA