KAKAV KRAJ PRELAZNOG ROKA: PSŽ detonirao bombu u minut do 12, pred ponoć viđena i najluđa promocija!

Pratite na našem portalu dešavanja na transfer pijaci poslednjeg dana prelaznog roka u većini evropskih liga

  • 10
Transferi uzivo Ilustracija: Nikola Jovanović/Shutterstock

Širom Evrope se u utorak 2. septembra završava prelazni rok. On je već završen u Engleskoj Premijer ligi još pre nekoliko nedelja, 8. avugusta, u Srbiji je završen 31. avgusta, ali se u većem delu Starog kontinenta "transfer pijaca" završava kada večeras otkuca ponoć. Izuzetak su Rusija, Izrael, Norveška, gde je prelazni rok produžen.

U Nemačkoj se transfer pijaca završila u 18 časova, u Italiji u 22, u Španiji i Francuskoj u ponoć, kada su lige "petice" u pitanju.

Kada su u pitanju večiti rivali u Srbiji, i danas je bilo aktuelnosti, iako je prelazni rok u Srbiji završen 31. avgusta kada su dolasci u pitanju. Imamo transfer i na Marakani, ali i u Humskoj.

Ipak, na globalnom nivou, sve je palo u senku dolaska Maura Ikardija u PSŽ. To je završeno kao pozajmica na godinu dana uz opciju otkupa, a najatraktivniju promociju imao je Martin Škrtel, i to u Bašakšehiru, u koji je došao u istom danu kada je raskinuo saradnju sa Atalantom.

U tom klubu proveo je samo tri nedelje, a pored njega, dobro su poslovali Galatasaraj (došao Falkao), Valensija (Tijeri Koreja), Fulam je otpisao trojicu igrača, AZ Alkmar je prodao jednog važnog aduta pred takmičenje u Ligi Evrope protiv Partizana...

UŽIVO:

00.00 - Ipak nije kraj...

Morate samo još videti kako je Radamel Falkao zapalio Istanbul!

23.57 - Za kraj, Lord Bendtner!

Kontroverzni Niklas Bendtner potpisao je za Kopenhagen, a klub ga je pred kraj roka predstavio.

Dolazi iz norveškog Rozenborga i igraće samo do kraja ove godine.

23.42 - Aleksandar Jovanović napustio Uesku

Povremeni golmanski reprezentativac Srbije, Aleksandar Jovanović, završio je špansku epizodu u Ueski, sa kojom je igrao Primeru.

Sada se vraća na pozajmicu u danski Arhus, gde je izborio mesto u nacionalnom timu, a prethodno je zapaženo čuvao mrežu Radničkog iz Niša.

23.35 - Škrtel u Bašakšehiru!

Martin Škrtel je posle samo tri nedelje napustio Atalantu, novog učesnika Lige šampiona, i to da bi potpisao za Bašakšehir pred sam kraj prelaznog roka!

To je učinio uz promociju na originalan način, objavio je svoju fotografiju, a mnogi su nagađali u koji će klub otići. Škrtel je potom tražio pravi komentar, a bila je to sova, simbol novog kluba, koju je okačio Filip Hološko.

U pitanju je saigrač iz reprezentacije Slovačke, koji je imao "dojavu"...

23.10 - Bio je nada CSKA, sada je u Rumuniji

Uroša Ćosića mnogi se sećaju kao štopera kog je Crvena zvezda vraćala iz CSKA iz Moskve. U prošloj sezoni nosio je dres AEK-a, ali je napustio Grčku i braniće boje Univerzitatee Krajove.

Bilo je izvesno da će otići još u maju, ali je tek sada pronašao klub, prenose Grci.

22.55 - Potpisuje Ikardi!

Ceo dan je trajala saga prelaska Maura Ikardi u PSŽ, na kraju su tek poznati i detalji oko kojih se cela priča otegla.

On će biti pozajmljen iz Intera uz opciju otkupa za 70 miliona evra.

22.52 - Fulam ostaje bez golmana i još dvojice igrača u danu

 

Klub Aleksandra Mitrovića potvrdio je da šalje Fabrisija Agosta u Majorku na pozajmicu do kraja sezone.

Prethodno, na pozajmicu u Akrington je otišao i Žerom Opoku, a u Genčler je prešao Flojd Ajite.

22.40 - Falkao je potpisao za Galatasaraj, i to pola sata pre kraja prelaznog roka u Turskoj!

 

Bilo je ovo odavno izvesno, ali su navijači do kraja morali da čekaju na fotografiju sa šalom kluba. Dugo su svi držani kao na iglama, a sada je poznato da će El Tigre uzeti pet miliona evra po sezoni u naredne tri godine!

22.14 - AZ Alkmar prodao važnog igrača!

Lepa vest za Partizan! Rival iz evropske grupe prodao je Usamu Idrisija, jednog od cenjenijih igrača.

On će preći u Torino za oko 12 miliona evra, marokanskog je porekla, u AZ-u je od januara 2018, a nosio je još dresove Fejenorda i Groningena. U ovoj sezoni je dao tri gola na četiri ligaška meča.

Prethodno, AZ je prodao Gusa Tila za 18 miliona evra Spartaku iz Moskve, klub je lepo prihodovao, ali se čini da će to doneti veliko oslabljenje u Evropi, zbog čega se crno-beli iz Humske neće previše buniti...

21.35 - Roma predstavlja igrače kao na traci

 

Mhitarijan je na pozajmici iz Arsenala, a Nikola Kalinić je zadužio broj 19.

21.30 - Kiril Despodov u Šturmu

Bugarin kog su svojevremeno mnogi povezivali sa Zvezdom i Partizanom sada je pojačao Šturm!

Igrao je Despodov do sada za Kaljari, usledila je pozajmica do kraja sezone. Ugovor ga veže za Kaljari do 2023. godine.

21.05 - Tijeri Koreja prešao je u Valensiju u poslednji čas iz Sportinga!

 

Mnogi smatraju da je ovo loš transfer po Sporting, koji je slabo prošao finansijski, Valensija je izdvojila 12 miliona, mnogi veruju da će tek vredeti daleko više.

Talentovani je defanzivac, igra za mlađe selekcije Portugala, a za španski klub je potpisao do kraja juna 2024. godine, uz standardnu klauzulu koju smo toliko puta viđali - "može da ide samo za 100 miliona evra".

20.45 - Luka Marković stiže u Torino!

Srpski dečak rođen 2000. godine kalio se u Juventusu kao igrač Krotonea, a sada će biti u Torinu, koji je otkupio ugovor.

Luka je prešao iz Čukaričkog u Krotone i potpisao ugovor do 2021, bilo je priče da ga žele čak i brojni moćni klubovi, ali će se on ipak naći u Torinu.

Pre Čukaričkog, centarfor visok 187cm igrao je za Crvenu zvezdu u mlađim kategorijama.

20.05 - Konopljanka u Šahtjoru!

Veliko ime za ovaj klub, potpisan je trogodišnji ugovor, Jevhen dolazi iz Šalkea, ali nije poznato za koju sumu. Zvanično je promovisan, izabrao je prilično zanimljivu odevnu kombinaciju.

19.55 - Bazel odrešio kesu!

Nije imao mnogo prostora Bazel za oklevanje posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona, oboren je rekord Švajcarske sa 6.500.000 evra!

To je suma za koju dolazi Erik Ramires iz Baije, u pitanju je pozajmica sa obaveznim otkupom, Baija će imati i 5 posto od narednog transfera.

19.30 - Barselona je dala pet miliona evra za 16-godišnjaka iz Las Palmasa po imenu Pedri! Mnogi se nadaju da će se tek dobro upamtiti ovo ime,a on će ostati na Kanarima do kraja sezone i kaliti se.

18.55 - Bombastično je promovisao Fenerbahče Luisa Gustava!

 

 
 
 
View this post on Instagram
L U I Z G U S T A V O. 🤜🏾🤛🏾A post shared by Fenerbahçe SK (@fenerbahce) on

Brazilac je došao iz Marseja, transfer je vredan 6.5 miliona evra, a novi ugovor potpisao je do 2023. godine. Oprostio se i Marsej, jednim od lepših pogodaka.

18.39 - TOTENHEM SE ODREKAO IGRAČA

 

Totenhem je ozvaničio da je prodao Markusa Edvardsa Vitoriji iz Portugala. Radi se o momku koji jednom čak dobio nadimak "mini Mesi", praćen je od osme godine, ali je došao trenutak za rastanak.

Ovaj 20-godišnjak je čak bio na pozajmicama u Noriču i Ekselzioru, Maurisio Poketino ga je čak poredio sa Mesijem zbog karakteristika, ali nije se pokazao kao igrač za Pevce.

18.30 -VUČICA BEZ ČEŠKOG NAPADAČA

Roma je prosledila napadača Patrika Šika Lajpcigu! Radi se o pozajmici sa opcijom otkupa, pa će ovaj 23-godišnjak iz Češke probati da se istakne u novom klubu. U Romi je od 2017. odigrao 46 mečeva i dao pet golova.

18.15 - ZVANIČNO: KEJLOR NAVAS U PSŽ-U!

Real Madrid i Pari Sen Žermen postigli su dogovor za transfer Kejlora Navasa, koga je klub iz Pariza predstavio i na svom Instagram profilu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Paris Saint-Germain (@psg) on

17.45 - BITENKUR U VERDERU

Verder pred kraj pijace u Nemačkoj dovodi pojačanje iz Hofenhajma! Leonardo Bitenkur je potpisao ugovor o pozajmici sa timom iz Bremena uz potencijalno obeštećenje od 7 miliona evra.

17.30 - AZ ALKMAR PRODAO NAJBOLJEG IGRAČA

Rival Partizana u grupi Lige Evrope dobio je veliki upliv novca od 10+2 miliona evra, ali su ostali bez ključnog igrača. Opširnije o tome OVDE.

16.30 - KJAER U ATALANTI

Danski reprezentativac Simon Kjaer potpisao je za tim iz Bergama, koji ove sezone igra Ligu šampiona. U pitanju je pozajmica na godinu dana uz mogućnost otkupa od 8 miliona evra.

16.15 - PEJČINOVIĆ KONAČNO NAŠAO KLUB

Nemanja Pejčinović Foto: MN Press

Nekadašnji igrač Zvezde i reprezentativac Srbije Nemanja Pejčinović pronašao je angažman i potpisao je za kiparski Pafos. Opširnije o tome OVDE.

16.00 - BIVŠI IGRAČ ZVEZDE BLIZU ODLASKA U RUMUNIJU

Nekada "zlatno Zvezdino dete" Uroš Ćosić nikako da se pronađe u seniorskoj karijeri. On je na letu za Rumuniju, gde bi trebalo da potpiše za Univerzitateu.

15.45 - ASMIR BEGOVIĆ PRELAZI U KARABAG

Nekada prvi golman reprezentacije BiH prelazi u redove šampiona Azerbejdžana na šestomesečnu pozajmicu.

15.35 - HALILOVIĆ U HERENVENU

Hrvatski fudbaler bi u toku dana trebalo da završi transfer u Herenven iz Standarda.

15.30 - LAZAR MARKOVIĆ U KINI?

Spekuliše se da bi bivši igrač Partizana, Benfike i Liverpula mogao da nastavi karijeru u turskoj Kašimpasi.

15.20 - ŠTOPER NAPOLIJA IDE U SASUOLO

Vlad Kirikeš, FK Napoli Vlad Kirikeš; Foto: Guliver/Francesco Pecoraro/Getty Images

Vlad Kirikeš nastavlja karijeru u Ređo Emiliji. On stiže u Sasuolo kao pozajmljen igrač uz mogućnost otkupa ugovora za 12 miliona evra.

15.10 - ČELSI POZAJMIO KENEDIJA HETAFEU!

15.00 - PARTIZAN PRODAO OŽEGOVIĆA U NEMAČKU!

Iako je trebalo da potpiše za Rozenborg, na kraju je napadač prodat ekipi Darmštata. Ovde pročitajte o detaljima transfera i koliko su crno-beli zaradili!

14.50 - POTPS U HUMSKOJ!

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Željko Pantić (@zeljko_pantic) on

Strahinja Pavlović je potpisao novi petogodišnji ugovor sa Partizanom! Telegraf je prvi pisao o tome odmah nakon što je propao njegov dogovreni transfer u Lacio, nakon što je rimski klub počeo da menja uslove u poslednji čas. Opširnije o tome čitajte OVDE.

14.30 - BIVŠI NAPADAČ CSKA I ROME ZAOBIŠAO PARTIZAN!

Sejdu Dumbija potpisao za Sion. Opširnije o tome OVDE.

14.40 - PSŽ IMA NOVOG GOLMANA!

Dok se čeka dolazak Kejlora Navasa, Parižani su potpisali Serhija Rika. Opširnije o tome čitajte OVDE.

14.15  - BOMBA U PARIZU, IKARDI STIGAO NA PREGOVORE

Mauro Ikardi stigao je u Pariz, gde bi trebalo da dogovori pozajmicu sa PSŽ-om. Opširnije o tome OVDE.

14.00 - KEJLOR NAVAS NA KORAK OD PSŽ-A

Brazil vs Kostarika Kejlor Navas u duelu sa Nejmarom; Foto: Tanjug/AP

PSŽ uveliko radi na prelasku golmana Kejlora Navasa, prenosi Skaj sport, koji navodi da je sklopljen dogovor između klubova o razmeni igrača, pa bi u suprotnom smeru ka Madridu trebalo da krene golman Alfons Areola.

13.40 - BOMBA U SEVILJI!

Havijer Čičarito Ernandez potpisuje za Sevilju. Klub iz Andaluzije je platio Vest Hemu 7,75 miliona evra za obeštećenje. Opširnije o tome OVDE.

13.20 - INTER OSTAO BEZ JOŠ JEDNOG POJAČANJA

Mančester Junajted, Čelsi Mateo Darmijan; Foto: Tanjug/AP

Parma je poslala konkretnu ponudu i pretkla neroazure. Doskorašnji igrač Junajteda stiže u redove Mlekadžija. Detaljnije o tome OVDE.

13.00 - NEOČEKIVANI TRANSFER NA MARAKANI

Crveno-beli su doveli napadača iz Levantea. Opširnije o tome OVDE.

12.00 - MILAN OTEO INTERU REBIĆA

Ante Rebić Ante Rebić; Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Milan oteo Interu pojačanje na stadionu! Umesto u redove Neroazura, sa kojima je faktički sve imao dogovoreno, ali je skrenuo u drugu kancelariju na San Siru. Detaljnije o tome čitajte OVDE.

11.00 - HENRIK MKHTARIJAN U ROMI

Vučica dovela veliko pojačanje iz Arsenala i pokušaće da vrati u fudbalski život prvu zvezdu jermenskog fudbala. Opširnije o tome OVDE.

10.00 - LJORENTE ZVANIČNO U NAPOLIJU

Iskusnom napadaču je istekao ugovor sa Totenhemom i odlučio se da potpiše dvogodišnji ugovor sa Napolijem.

ŠTA SE DESILO U POSLEDNJE VREME PRE ''DEDLAJN DEJA"

- REAL POSLAO JAPANSKOG MESIJA NA POZAJMICU

Takefusa Kubo Japanski Mesi - Takefuša Kubo; Foto: Profimedia/Actionplus

Real Madrid je poslao japansko čudo od deteta (japanski Mesi) Takefusa Kubo na jednogodišnju pozajmicu u Majorku. Reč je 18-godišnjem veznom igraču koji je jedno vreme bio član i Barselonine La Masije ali je kasnije ustanovljeno da ga je Bluagrana dovela maloletnog van propisa pa je vraćen u Japan. Ovog leta je potpisao za Real, a prve minute u La Ligi zabeležio je ovog vikenda kada je protiv Espanjola na terenu proveo 11 minuta.

MITROGLU OTIŠAO U PSV

Kostas Mitroglu Kostas Mitroglu; Foto: MN Press

- Kostas Mitroglou je nakon šest mecesi provedenih u Galatasaraju sada otišao na jednogodišnju pozajmicu u holandski PSV. marsej ga nije želeo u svojim redovima i ako mu ugovor ističe na krjau sezone. Ovim potezom grčki napadač je praktično ''prodat'' jer nikakvih obaveza prema njemu nema francuski klub. Ovog vikenda je debitovao za Filipsovce golom.

SLIMANI I SILVA U MONAKU

SP, fudbalska reprezentacija Nemačke, Alžira, Islam Slimani Islam Slimani; Foto: AP/Tanjug

- Doveden kao veliko pojačanje iz Sportinga, Islam Silimani nikako nije uspeo da se navikne na engleski fudbal, pa ga je Lester poslao na novu pozajmicu. Nakon godinu dana u Fenerbahčeu, sada je otišao u Monako gde je visoki napadač uspeo da u dva meča postigne već tri gola.

- Zajedno sa Slimanijem isti put prolazi i vezista Adrien Silva. Doveden kao veliko pojačanje iz Sportinga nije opravdao ta očekivanja pa je morao da potraži novu sredinu za novu sezonu. I ponovo je spojen sa Alžircem pošto će narednih godinu dana provesti na pozajmici u Monaku.

MAKSI LOPEZ ODABRAO SERIJU B PRE DINAMA IZ ZAGREBA

Maxi Lopez, Maksi Maksi Lopez; Foto: Profimedia/LaPresse

- Spominjao se kao moguća bomba zagrebačkog Dinama ali je ipak odučio da se vrati u Itlaiju. Maksi Lopez je posle ne toliko uspešne epizode u brazilskom Vasko da Gami potpisao jednogodišnji ugovor sa Krotoneom, članom Serije B.

VEJINOVIĆ OSTAJE U POLJSKOJ

- Holandski internacionalac srpskh korena Marko Vejinović trajno je napustio rodnu Holandiju. Nakon šestomesečne pozajmice u poljskom Arka Gdinimu, ovaj klub iz prve tamošnje lige je otkupio njegov ugovor.

ATALANTA DOVELA JEDNOG OD NAJTALENTOVANIJIH BEKOVA BRAZILA

- Atalanta se pojačala jednim od najperspektivnijim levih bekova Brazila Giljermeom Aranom. 22-godišnjak je stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Sevilje.

KABAJ U SENT ETJENU

France Soccer Cabaye PSG Johan Kabaj; Foto:AP/Tanjug

- Nekada jedan od najboljih francuskih igrača, koji je definitivno mogao još više da postigne u karijeri, Johan Kabaj, vraća se fudbalu nakon šest meseci. Vratio se u rodnu Francusku, gde će ove sezone braniti boje Sent Etjena. Nakon odličnih partija u Lilu prelazi u Njukasl, potom PSŽ a onda i u Kristal Palas. Poslednji klub za koji je igrao 33-godišnjak je Al Nasr iz Emirata, ali je od početka godine bez kluba.

MLAĐI BUSKETS NAPUSTIO BARSU

- Buskets napustio Barselonu! Mlađi brat od čuvenog Serhija, Oriol narednih godinu dana nastupaće za holandski Tvente.

RAMI DOBIO OTKAZ U MARSELJU

Francuska, Evropsko prvenstvo u fudbalu, Francuska - Rumunija Adil Rami; Foto: AP/Tanjug

- Iskusni francuski defanzivac Adi Rami dobio je otkaz u Marseju kada je učestvovao u jednom kvizu u periodu u kojem se u klubu vodio kao povređen. Kao slobodan igrač 33-godišnjak je otišao u Tursku i potpisao jednogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom.

KVAREŽMA U KAŠIMI

- Mogao je mnogo ali i danas u 35. godini zna da zadivi svet svojom lucidnišću Rikardo Kvarežma. Legendarno portugalsko krilo ostao je u turskoj ali je kao slobodan igrač napustio Bešihtaš i potpisao jednogodišnji ugovor sa Kašimpasom.

PEDRO U FIRENCI

- Tražio ga je Mančester Junajted a završiće poslednjeg dana prelaznog roka u Fiorentni. Mladi brazilski napadač Pedro iz Fluminensea će u ponedeljak biti predstavljen u Firenci u transferu vrednom 15 miliona evra plus 20 posto od naredne prodaje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gospodin Jakovljevic

    2. septembar 2019 | 17:22

    Ljudi!! Jel potpisao Sergej Milinkovic Savic za Real ili PSZ? Trazim vest na svim portalima i izgleda da je ovo najcuvanija transfer bomba decenije!!!Nadam se da ce izabrati Real zbog Jovica!💪🏻Buahahahahahhahah😂😂😂Jesam djavo😂

  • miki

    2. septembar 2019 | 15:26

    Lepo sto vracamo mlade igrace u Srbiju.Jesam Zvezdas ali mi drago da jedan talenat kao Pavlovic produzi ugovor sa Partizanom...verujem da su slavili kada su prodali Ozegovica, konacno se otarasili drveta

  • On

    2. septembar 2019 | 16:20

    Širom Evrope je 2. Septembar u utorak, samo kod nas, u ponedeljak ! 😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA