≫ 

Arsenal ostao bez veziste: Roma dovela igrača kojem će pokušati da oživi karijeru (VIDEO)

Arsenal sa sve kraćom klupom, Roma na premijerligaški pogon

  • 0
Mesud Ozil i Henrik Mkitarijan, Arsenal Foto: Gulver/Getty Images/Catherine Ivill

Poslednji dan prelaznog roka doneo nam je transfer koji bi do pre nekoliko sezona bio bomba, ali već godinama Henrik Mkitarijan ne igra na nivou iz perioda dok je nosio dres Borusije iz Dortmunda. Posle neuspele epizode u Premijer ligi iskusni krilni fudbaler preselio se iz Arsenala u Italiju i u narednih godinu dana nosiće dres Rome.

Prešao je u Arsenal iz Mančester Junajteda kada je Aleksis Sančez otišao u suprotnom pravcu. Iako je dobro započeo priču u Arsenalu, Jermen ipak nije uspeo da ostvari za zapaženiji trag na Emiratima.

Poslednjeg dana prelaznog roka uspeo je Unai Emeri da se reši još jednog nepotrebnog fudbalera. Posle odlaska Naća Monreala u Real Sosijedad i Mohameda Elnenija u Bešiktaš, Mkitarijan će narednih godinu dana provesti na pozajmici u Romi.

Imenom predstavlja veliko pojačanje, a Serija A je poznata kao liga koja vraća u život zaboravljene fudbalere. Nekolicina takvih je došla u Italiju kako bi vaskrsla svoje karijere, tome se nada i reprezentativac Jermenije.

Samo za pozajmicu Arsenal je inkasirao tri miliona evra, a u ugovoru ne postoji otkupna klauzula.

Ovi potezom je znatno rasterećen kako budžet kluba tako i treninzi prvog tima. Međutim Arsenal je već više od decenije poznat kao klub sa prevelikim brojem povreda zbog kojih su gubili titule. Ostaje da se vidi kako će Emeri uspeti da izrotira ovu dugu sezonu sa sve manjim brojem igrača u prvom timu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA