≫ 

Najluđi transfer poslednjeg dana prelaznog roka: Španski drugoligaš "ukrao" pojačanje Mančesteru!

Novi arapski vlasnik u drugoligaša već doveo Srbe Maraša. Raću Petrovića, Dragana Rosića, Hrvata Ćorića a sada i čudo od deteta iz engleske

  • 2
Arvin Apia, Engleska Foto: Instagram/UD Almeria

Da li je ovo najveći udarac u istoriji Mančester Junajteda? Drugoligaš je gigantu uzeo željeno pojačanje. Jedan od najtalentovanijih engleskih igrača odlučio je da se preseli u španskog drugoligaša Almeriju u novi ambiciozni projekat, pre nego na "Old Traford".

Španski drugoligaš odnedavno ima novog vlasnika, Turki Al Šeika. Nekadašnji ministar sporta Saudijske Arabije je jedan od najbližih saradnika gospodara ove države, princa Mojameda bin Salmana.

Almeriju je kupio nedavno za svega 20 miliona evra i odmah krenuo sa velikim ulaganjima. Stigao je veliki broj novih igrača, između ostalih i tri Srbina Nikola Maraš, Raća Petrović i Dragan Rosić, te Hrvat iz Rome Ante Ćorić.

Dovedena su i dva supertalentovana južnoamerikanca, Darvin Nunjez iz Penjarola za dva, odnosno Džonatan iz Botafoga za milion evra, a onda je usledila bomba!

Arvin Apia, Engleska Foto: Guliver/Getty Images/Catherine Ivill

Arvin Apija važi za jednog od najtalentovanijih engleskih fudbalera, 18-godišnji fudbaler Notingem Foresta debitovao je prošle sezone u Čempionšipu i ostavio je dobar utisak. Rođeni Holanđanin je mladi reprezentativac Engleske gde je i skrenuo pažnju brojnih evropskih klubova.

Najozbiljniji za potpis bio je Mančester Junajted, ali novi ambiciozni projekat Almerije, koja mu je garantovala i minute, je na kraju pobedio.

Tako je Arvin Apija za 9 miliona evra prešao iz engleske u špansku drugu ligu.

Almerija je u predstavljanju igrača malo ''bocnula'' slavan klub.

Žao nam je Mančester Junajted, Arvin Apija je "rohiblanko" - stoji u opisu slike predstavljanja Apije.

Ovaj transfer je rekordni za španski klub i drugi u istoriji Segunde. Rekord sa 10 miliona evra drži Saragosa koja je toliki novac utrošila na dovođenje Rikarda Oliveire iz Milana 2008.

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzu

    3. septembar 2019 | 08:54

    Teško bi se izborio u Junajtedu, ovako će imati prostora da igra pa će mu biti otvorena vrata za velike klubove.

  • Boka

    3. septembar 2019 | 09:43

    A jesu ovi nasi pojacanja ispasce i iz druge lige.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA