≫ 

Neškovi Orlići poraženi na prvom koraku: Rusija dala jedan, a mogla još tri!

Neubedljiv početak mlade reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

  • 22
Nenad Milovanović Foto: MN Press

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije porazom je startovala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. (Mađarska, Slovenija), Rusija je bila bolja rezultatom 1:0, na debiju novog selektora Neška Milovanovića.

Naredni rival "Orlićima", već 10. septembra biće Letonija, taj meč igra se u Novom Sadu i prilika je da naš tim popravi utisak koji nije bio baš najbolji u petak uveče u Saransku.

Strelac jedinog gola na utakmici bio je Igor Diveev u 20. minutu, a Srbiji je posao od 59. minuta bio znatno otežan, jer je Ivan Ilić zbog drugog žutog kartona morao ranije van terena.

Njegov brat Luka proveo je sve vreme na terenu, a treći Ilić, Marko (nije u rodbinskim odnosima sa potonjom dvojicom) se najviše istakao - među stativama.

Golman Voždovca najzaslužniji je što u Rusiji naš tim nije pretrpeo debakl, uspeo je da zaustavi sijaset dobrih pokušaja ruskih fudbalera, posebno u finišu meča, kada su naši pojurili napred sa više rizika u nameri da dođu do egala.

Mučili su se Orlići, nije bilo rešenja na polovini rivala, koji je, pogotovo od trenutka kada je ostao sa igračem više, potpuno ovladao situacijom naa terenu. Otud i niz opasnih prilika, ali i promašaja, kojima je, ponovimo, u velikoj meri "kumovao" srpski golman Marko Ilić.

Rusija - Srbija 0:1 (0:1)

RUSIJA: Safonov - Kalugin, Divejev, Evgenjev, Stepanov - Obljakov, Umjarov, Kučajev (od 71. Grulev), Raskazov - Lomovitskij - Čalov.

SRBIJA: Marko Ilić - Terzić, Marković (od 69. Zlatanović), Pavlović, Devetak - Adžić (od 64. Birmančević), Luka Ilić, Petrović (od 57. Mašović), Ivan Ilić - Vlahović (od 57. Tedić), Joveljić (od 64. Račić).

Letonija - Poljska 0:1

Rusija - Srbija 1:0

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    6. septembar 2019 | 20:14

    Nisu problem neznalice na mestu selektora vec goveda koja ih tu postavljaju i smenjuju!smenite sebe bando!

  • Jaa

    6. septembar 2019 | 20:02

    Ko ovoga postavi za selektora? Ovi iz FSS-a samo gledaju da prodju jedtinije,a da sto vise para stave u dzep. Pa ovaj ne moze da vodi Napredak,a ne reprezentaciju

  • Djolence

    6. septembar 2019 | 20:04

    Nismo ni ocekivali nista dobro....iskreno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA