Tumbaković o debiju: Imaju 7, 8 vanserijskih igrača, birali smo taktiku koja nam je davala šansu!

Težak poraz od Portugala sada treba da "prenoći", kaže Tumbaković

  • 65
Ljubisa Tumbakovic Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Portugalije sa 4:2 u meču kvaifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koji je ujedno i bio debitantski za novog selektora Orlova Ljubišu Tumbakovića.

Posle meča, selektor  je u dahu prokomentarisao svoj prvi meč na klupi nacionalnog tima od kada je početkom jula postavljen na to mesto.

- Pokušali smo da odigramo na neki naš kvaltet koji je ovog momenta realan, a istog momenta da igramo sa reprezentacijom koja ima sedmoricu, osmoricu vanserijskih igrača. I onda je teško bilo sve zatvoriti, a u isto vreme napraviti nešto prema napred. Onda smo se odlučili za jedan deo taktike koji je od prilike nama davao neku šansu. To je dobro izgledalo u prvom poluvremenu, bez obzira što je delimično utisak, kada gledaš sa strane, na strani Portugala. Oni imaju posed, imaju dominaciju, imaju igrače koji mogu u svakom momentu da naprave neki višak. Ipak su to zatvorili. Onda smo na kvalitet, na koji smo želeli to probijali, po jednom boku, po drugom boku - rekao je Tumbaković.

I zaista, Filip Kostić i Darko Lazović su po krilima radili dobar posao tokom prvog poluvremena u periodu kada je Srbija imala inicijativu.

Međutim, nijedan od njihovih prodora nije urodio plodom, a Portugal je poveo pogotkom Karvalja posle greške odbrane Srbije.

- Nedostajalo nam je tu malo mirnoće, da završni pas bude kvalitetniji kako bi eventualno i mi poveli. Ali, to je bio taj period kada nije bilo šansi. Onda primimo taj gol koji nas je praktično malo vratio korak unazad. Onda nešto juriš, igraš kod kuće, a moraš protiv fantastične ekipe da juriš rezultat i to nije lako - napomenuo je Tumba.

Našoj reprezentaciji sledi novi izazov za tri dana, kada prvotimci Srbije idu u Luksemburg.

- Izanaliziraćemo utakmicu i izvućićemo ono što je dobro. Nadam se da je bilo nekih lepih stvari za ovako tvrde i teške utakmice. Otom-potom. Da prenoći pa ćemo da razmišljamo i o Luksemburgu - zaključio je strateg Orlova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    7. septembar 2019 | 23:38

    Kosovo je pobedilo češku i imaju 8 bodova drugi u grupi a mi nemozemo nikog da pobedimo !!! Strasno ovo je igra nekog trećerazrednog tima iz nekog sela . Bruka

  • Rola

    7. septembar 2019 | 23:37

    Tumbo reci istinu ko ti sastavio tim biće manje sramote za tebe ovako ispadaš kriv i ako nisi luk jeo a još manje mirisao.

  • Ti si promasio profesiju brate !

    7. septembar 2019 | 23:25

    Alo strucnjak ! Igras sa jednim spicem a gubis ??? Drzis 4 igraca pozadi i gubis ??? Drzis decka od 60 miliona na klupi ?!?! Ja stvarno neznam treba vas sve oterati ! Procistiti ovaj bezobrazluk !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA