≫ 

Navijač se zaleteo na Ronalda na kraju meča, pad u kanal: 5 stvari koje niste videli na TV-u (VIDEO)

Pogledajte situacije koje su vam sigurno promakle ako ste meč Srbija - Portugalija pratili putem malih ekrana

  • 30
Ronaldo

Foto: Telegraf

Srbija je u meču kvalifikacija za EURO 2020. poražena od Portugalije na Marakani sa 4:2, što je negativan rekord naše odbrane još od raspada Jugoslavije. Oko 40.000 navijača došlo je na stadion nadajući se da Orlovi pod novim selektorom mogu da se suprotstave Ronaldu i ekipi, ali su mnogi stadion napustili i znatno pre kraja utakmice.

Kristijano Ronaldo je ponovo bio u centru pažnje. Postigao je gol koji je rešio meč, a i tokom same utakmice se sve vrtelo oko njega. Navijači su mu zviždali pri svakom kontaktu, a zatim i skandirali "Mesi, Mesi". On je odgovorio u svom stilu i ućutkao je navijače golom.

Sve to mogli ste da vidite i tokom samog meča na TV-u, a Telegraf vam, kao što ste i navikli, donosi i neke situacije sa Marakane koje niste mogli da uočite putem malih ekrana, a mnogi ni na samom stadionu.

1. UPAD NA TEREN I ZALETANJE NAVIJAČA NA RONALDA PO ZAVRŠETKU MEČA

Pored onih koji su mu zviždali i provocirali, mnogo Ronaldovih fanova bilo je na stadionu. Ne prezajući ni od čega, samo da bi se slikali sa svojim idolom, neki su išli toliko u krajnost da su rizikovali i zatvorsku kaznu. Tako je jedan zagriženi fan utrčao na teren posle meča ne bi li dobio fotografiju s Portugalcem.

Ronaldo, navijač, Srbija - Portugalija

Obezbeđenje juri navijača koji je uleteo na teren da se slika s Ronaldom; Foto: Telegraf

Obezbeđenje je reagovalo sa zakašnjenjem, pa je navijač imao priliku da u nekoliko navrata pokuša da dođe do Ronalda u gužvi koja se stvorila na centru igrališta po završetku meča, ali na kraju nije uspeo, pa su pa pripadnici obezbeđenja izneli sa stadiona.

2. RONALDOV ŠMEKERSKI POZDRAV PUBLICI NA KRAJU MEČA

Kristijano Ronaldo, Srbija Portugalija, fudbalska reprezentacija Srbije, marakana

Kristijano Ronaldo pozdravlja navijače Srbije po završetku meča; Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Konstantno je tokom meča bio na meti navijača Srbije, koji su svu energiju usmeravali na prozivanje i zviždanje jednom od najboljih igrača u istoriji fudbala, umesto da pesmom podrže svoj tim.

Tek je na kraju, kada se stadion dobrano ispraznio, publika pozdravila majstore na čelu sa Ronaldom dok su izlazili sa terena.

Po izlasku u tunel, Ronaldo je šmekerski aplauzom pozdravio publiku i gestikulirao podignutim palcem.

3. UPAD NAVIJAČA U KANAL I LOM NOGE

Tokom drugog poluvremena došlo je do problema u kopu navijača Srbije, gde je jedan navijač upao u kanal Marakane, gde je, sudeći po snimku, slomio nogu. Pripadnici hitne pomoći su ga nosili do ambulantnih kola i zatim odvezli sa stadiona.

4. NAVIJAČI NAPUŠTALI STADION U 80. MINUTU

Mnogima na stadionu je prekipelo da gledaju mučenje naše reprezentacije i bezidejnu igru, nakon što je Kristijano Ronaldo postigao treći gol za Portugaliju. Već tada je dobar deo stadiona uputio ka izlazu, iako je do kraja meča bilo još 10 minuta, plus nadoknada.

Ubrzo je Mitrović dao gol za 3:2 i meč uveo u potencijalnu dramatičnu završnicu, ali mnogi su već do tada napustili tribinu. Bez dileme jedan od utisaka koji dodatno kvari gorak utisak sa meča Srbija - Portugalija.

5. NEOZBILJAN NAVIJAČKI KOP U "KAVEZU"

Neverovatno deluje da od tolikog stadiona, najvatreniji navijači odabere "kavez" za navijački kop odakle će pokretati pesme. On je ranije bio na jugu, a ovoga puta u ograđenom delu na jugozapadu stadiona.

Pokušala je grupica od pedesetak ljudi da pokrene stadion povremenim povicima "Srbija, Srbija" i "Kosovo - Srbija", a u nekoliko navrata pokušali su da otpevaju i neku pesmu, ali je to izgledalo nedostojno i smešno renomeu reprezentacije.

Primer pravog navijanja za reprezentaciju može da nam bude u komšiluku, gde Hrvati svoj tim bodre sa neverovatnom strašću, dok je kod nas očigledno klupska podela toliko jaka među ozbiljnim navijačkim grupama, da je jedina šansa za organizovano navijanje svedena na pedesetak navijača, koji ni sami ne znaju kako da pokrenu pesmu, ni gde treba da se stacioniraju, kako bi integrisali još veću masu navijača koji su došli da gledaju meč.

Podsetimo, Srbija naredni meč igra na gostovanju Luksemburgu u utorak 10. septembra od 20.45. Orlovi su već sada u teškoj situaciji i ostale su im samo teoretske šanse, pa je pobeda u Luksemburgu imperativ, ukoliko žele da sačuvaju bilo kakvu šansu za plasman na EURO kroz kvalifikacije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aco

    8. septembar 2019 | 14:08

    Sram vas bilo zbog zvizduka i takvog ponasanja! Ronaldo je svetski priznat fudbaler i cast je sto je kod nas! Znate vi bolji biti kao navijaci,i znali ste svet oduseviti svojom koreografijom.ovo niste smeli!!!!!

  • ime

    8. septembar 2019 | 13:03

    Šta očekivati od nas Srba, umesto da bodrimo naš tim mi se više zadovoljavamo prozivajući protivnički. Zato smo i loši.

  • Djox

    8. septembar 2019 | 12:18

    Vi ste sramota za jednu drzavu,sram vas bilo! Nula od reprezentacije,nula!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA