Tumbaković o rezovima posle Portugalaca, podmlađivanju i povredi Tadića (VIDEO)

Selektor o promenama

  • 32

Selektor fudbalera Srbije, Ljubiša Tumbaković, odgovarao je na pitanja medija u Luksemburgu, uoči meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija je gost Luksemburžana u utorak od 20.45, a Tumbaković je govorio o potencijalnim radikalnim promenama.

- Da li je potreban veliki rez... Delimično mogu da se složim sa tim. Kada su u pitanju mlađi igrači, oni imaju posebnu energiju i donose noešto novo, ali to kada pričam, pre svega mioslim na klub. To ima drugu strategiju, a kada je reprezentacija u pitanju, treba da igraju najbolji. Ako se pravi rez, pravi se u pravcu toga da li su ovde ovi najbolji. A ne da se gleda kroz godine.

Bilo je zamerki da su Orlovi bili spori protiv Portugalaca, što nas je skupo koštalo.

- Što se tiče opaske da igramo sporo i manje agresivno...  To je prva utakmica, protiv prvaka Evrope, nije taj tim primio gol iz igre od prošlog septembra, a mi smo im dali gol. Igrali smo onako kako bi eventualno trebalo da igramo, ali onako kada bi trebalo da dignemo na viši nivo. Jeste da smo u pojedinim momentima išli unazad, ali cela Evropa čuva loptu, igraju svi iz svoje trećine, stvaraju okolo mogućnost i traže rešenje. To je proces koji traži vreme. Nismo imali ni sve igrače, da pokažemo šta želimo.

Poseban udarac za tim je povreda Dušana Tadića, koji neće biti na raspolaganju za utakmicu.

- Ako treba da kažem da je najbolji plejmejker, slažem se. Sticajem okolnosti, ta povreda traži prostor od tri ili četiri dana da odmori, tako kažu lekari, a ja im uvek verujem.

VIDEO - Tumbaković o podmlađivanju i rezovima

(Od izveštača Telegrafa iz Luksemburga - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ekiva

    9. septembar 2019 | 19:56

    Izvini ali nisi ti dosledan da vodis ove momke....nemas ti znanja..za reprezntaciju..

  • Tuba

    9. septembar 2019 | 19:24

    Cevece pa ti nista ne znas kao trener. Jovica na 5 min ? Pa dali si ti normalan ??? SADA SE IGRA MODERAN FUDBAL !!! BRZA IGRA !!! A ti predajes uspavanku igracima ! Ti kao trener nisi za EP. SRAMOTA KAKO SE IGRA NA TERENU, I KAKO SE SRBIJA PRESTAVLJA U FUDBALU. NAPOLJE SA KLUPE POD HITNO !

  • neko

    9. septembar 2019 | 19:06

    Svi u evropi cuvaju loptu ? dali si ti covece gledao pre 2-3 dana Nemacka-Holandija i druge ili si mozda mislijo na neke utakmice pre 30 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA