≫ 

UEFA odbila žalbu Partizana: Humska prazna protiv AZ Alkmara!

Nova žalba crno-belih takođe nije urodila plodom

  • 43
Partizan odbijena zalba Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Disciplinska komisija UEFA je odbila žalbu Partizana povodom suspenzije od dva meča igranja pred praznim tribinama, zarađene u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, u kome su se crno-beli susreli sa Malatijomspor. Klub iz Humske je sankcionisan “zaključavanjem” stadiona zbog, kako je navedeno u izveštaju delegata i specijalnih posmatrača, vređanja fudbalera turskog klub Mičela Donalda i isticanja Keltskog krsta na tribinama.

To znači da će Partizan i u prvom meču u grupnoj fazi Lige Evrope na svom stadionu protiv AZ Alkmara biti lišen pomoći navijača, što će svakako biti otežavajuća okolnost i u takmičarskom i u finansijskom smislu, jer, prema nekim procenama, klub iz Humske na taj način gubi prihode u visini od oko 500.000 evra.

Ovo je zapravo drugi put da Disciplinska komisija UEFA odbija žalbu crno-belih, jer je negativan odgovor stigao i u drugoj polovini avgusta, kada je klub iz Humske odmah reagovao na izrečenu kaznu od dve utakmice suspenzije.

Tada je instektor UEFA, izvesni A. G. Alkaraz insistirao da se zahtev Partizana odbije i na snazi ostane prvoizrečena suspenzija, što se na kraju i dogodilo, Ipak, pravni tim Partizana koji čine potpredsednik Vladimir Vuletić, kao i zamenik generalnog direktora Milorad Nikolić, ponovo je posegao za žalbom, pošto su crno-beli izborili plasman u grupnu fazu Lige Evrope. A stavove kluba su danas u Nionu, pred komsijom UEFA, branili pomenuti Vuletić i predsednik Milorad Vučelić.

Ipak, ni ovoga puta “disciplinci” nisu imali razumevanja za argumente iz Humske, smatrajući da su crno-beli “povratnici” u prekršajima, pa je kazna potvrđena, te će Partizan, posle praznih tribina u plej-ofu sa Moldeom, i u ovoj fazi takmičenja Lige Evrope igrati pred publikom samo protiv Astane i Mančester junajteda.

VIDEO: Lazar Marković izbegao odgovor za poziv Zvezde i Dinama: Ja sam Grobar, poslušao sam srce

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pista

    10. septembar 2019 | 11:13

    Kolko znam deci do 15 god nije zabranjeno da dodju na stadion i mislim da je to prava stvar jer koji ce im krivak huligani i divljaci na stadion zar nije divno napuniti stadion decom iz cele Srbije milina je bilo gledati ih kako navijaju za partizan udruzeno i zvezdasi i partizanovci sad se samo bolje organizovati i eto punog stadiona dece,ali upravi je nesto drugo problem nema prodaje ulaznica nema prihoda oterali bi oni decu sa tribina zbog onih nadrogiranih huligana zarad 100-200 hiljada eura od ulaznica.

  • Crvena Zvezda

    10. septembar 2019 | 11:10

    Navijač sam zvezde i ne slažem se sa ovom odlukom. UEFA mafija !!!

  • Sasa

    10. septembar 2019 | 11:57

    Prvo je kriv klub, sto pusta svakakve na tribine. Ne može da sredi navijače. Te 3 frakcije i prave problem. Oni zatvaraju puteve na stadionu. Oni svi treba da budu na jugu i da ne smaraju normalan narod. Pre sam isao na istok, sada zbog majmuna ne mogu... Moram na zapad. Ali iskreno, pocinjem da verujem da ih namerno drze na tribinama. Iz ko zna kojih sve razloga... A drugo, i mi smo stoka. Kupujemo karte, sedi ko gde stigne. Strasno. Mnogi stoje, ne sede... Divljaci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA