≫ 

Kraljević među prosjacima: Ronaldo zarađuje triput više od drugog najplaćenijeg igrača u Italiji!

Portugalska ikona je bez premca po zaradi i u Seriji A

  • 1
FK Juventus - FK Napoli

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo je potvrdo status megazvezde i prelaskom u Italiju, gde ubedljivo vodi na listi najplaćenijih fudbalera. 

Dovoljno je reći samo to da je plata Portugalca iz ugovora sa "bjankonerima" čak tri puta veća od one koju prima drugi najplaćeniji igrač u Seriji A, njegov saigrač Matijs De Liht!

Prema "obračunu" koji je obvavila "Gazeta", Ronaldova godišnja plata iznosi astronomskih 31 milion evra, dok Holanđanin za isti period primi osam miliona, uz bonuse koji mogu ići maksimalno do četiri miliona.

Treći na listi najplaćenijih u Italiji je još jedan novajlija Romelu Lukaku, koji je sebi obezbedio 7.5 miliona evra po sezoni.

 

Kada su u pitanju klubovi, osmostruki uzastopni prvak Juventus je "miljama" daleko ispred konkurencije kada je u pitanju potrošnja novca na servisiranje igrača. Čak 294 miliona torinski gigant izdvaja na plate fudbalera, a poređenja radi najbliži konkurenti Inter i Roma 139, odnosno 125 miliona.

Logično je onda i što Juventus daje i najviše najplaćenijih fudbalera u prvih 11 u toj kategoriji, a ovo je taj "drim tim" najbogatijih u Seriji A:

Donaruma (6m), De Liht (8), Bonući (5.5), Kulibali (6), Sančez (5), Remzi (7), Rabio (7), Daglas Kosta (6), Dibala (7.3), Lukaku (7.5), Ronaldo (31)

 

VIDEO: Navijač utrčao na teren i zaleteo se na Ronalda na kraju meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA