≫ 

Tzv. reprezentacija Kosova dala tri gola Englezima u teškom porazu (VIDEO)

Kratko je trajalo slavlje gostiju u Sautemptonu

  • 26
Britain England Kosovo Euro 2020 Soccer

Foto: Tanjug/Ap

Engleska je potvrdila renome velikog favorita protiv selekcije takozvane države Kosovo, iako su gosti, na opšte iznenađenje, prvi poveli u Sautemptonu na "Sent Merisu" u meču grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na kraju, viđeno je osam golova - 5:3! 

Igrao se 1. minut, tačnije 35. sekund, kada su kiksnuli defanzivci "gordog albiona", a gosti iskoristili nonšalanciju rivala i iz dvopotezne akcije matirali Pikforda kome nije bilo spasa u toj situaciji.

Strelac je bio fudbaler Lacija Beriša, a asistent Murići.

 

Utakmica, fudbal, Engleska, Kosovo

Foto: Tanjug/AP

Slavlje igrača najvećeg iznenađenja grupe A nije dugo trajalo, već u 8. minutu Sterling je poravnao rezultat, a do kraja poluvremena usledio je uraganski ritam tima Gereta Sautegjta koji je do vrha napunio mrežu Arijaneta Murića - 5:1!

Sterling je kod drugog gola bio asistent Kejnu, a "prvenac" u dresu Engleske upisao je Borusijin ofanzivac Džejdon Sančo, on je bio dvostruki strelac, a Vojvoda je autogolom "zaokružio" veliki nalet domaćeg tima.

 

Utakmica, fudbal, Engleska, Kosovo

Foto: Tanjug/AP

Očekivala se rutina Engleza u nastavku, međutim Beriša i Murići nisu odustajali, pa je već u 55. minutu, posle akcija ove dvojice igrača, gostujući tim prišao na dva gola zaostatka.

Beriša je matirao Pikforda nakon "lažnjaka" u 49. minutu, a Murići je nedugo potom iskorsitio jedanaesterac, pošto je Megvajer neoprezno startovao pred svojim golom.

Englezi su se uozbilji, morali su, a Kejnu se u 65. minutu ukazala velika prilika, ona idealna - penal. Ipak, napadač Totenhema nije bio na visini zadatka za razliku od golmana tzv. Kosova. Murić je je pročitao udarac "špica" Pevaca...

Engleska je ovim trijumfom praktično potvrdila prolaz na Euro (skor 4-0-0), Češka je sad druga nakon trijumfa u Crnoj Gori (3:0), dok je tzv. Kosovo palo na treću poziciju.

GRUPA A

Engleska - "Kosovo" 5:3

Crna Gora - Češka 0:3

TABELA: Engleska (-1) 12, Češka (5) 9, "Kosovo" (5) 8, Crna Gora (5) 2, Bugarska (5) 2.

GRUPA B

Luksemburg - Srbija 1:3

Litvanija - Portugal 1:5

TABELA: Ukrajina (5) 13, Portugal (-1) 8, Srbija (5) 7, Luksemburg (5) 4, Litvanija (5) 1.

GRUPA H

Moldavija - Turska 0:4

Francuska - Andora 3:0

Albanija - Island 4:2

TABELA: Francuska 15, Turska 15, Island 12, Albanija 9, Moldavija 3, Andora 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • deni

    10. septembar 2019 | 22:55

    Teski poraz podrazumeva rezultate engleza kao sto je bio onaj sa Bugarima ,Cesima ,i Crnogorcima sa po 5-0.4-0 i 5-1 dati tri gola englezima uz jedan Autogol, nije Teski poraz Reprezentacije koja se po prvi put takmici u kfalifikacijama za Euro.Pogledajte treci gol Engleza koji nisu hteli da stanu nakon sto je igrac Kosova lezao na sredfini terena,nisu postovali FER plej.Da budemo realni BRAVO decki

  • Radnaskela

    10. septembar 2019 | 23:08

    Да разјаснимо прво да ли је тзв. репрезентација или је тзв. Косово? Ја бих пре рекао да Србија има тзв. репрезентацију.

  • Arsim

    11. septembar 2019 | 08:25

    Ajde komšije, nedajte da vama ljubomora zatvoti oći i otrovi vašu dušu. Dajte nama ruku i priznajte da smo perspektivna fudbalska supersila na Balkanu. Dosta viśe sa „tzv“. Ne dosadite!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA