Milivojević traži strpljenje i poručuje: Može Srbija na Euro, ubeđen sam u to (VIDEO)

Provejava optimizam kod našeg veznog igrača, mart je ključan za srpske fudbalere

  • 11

Najbolji srpski fudbaleri rehabilitovali su se nakon poraza od Portugalije, kojem je prethodio i debakl u Ukrajini, pa je gostovanje u Luksemburgu bilo idealna prilika da se ekipa, pre svega, konsoliduje.

Upisana je pobeda koja nas samo matematički ostavlja "u igri" za direktan plasman na Euro, ali je realnost da ćemo prolaz morati da tražimo kroz baraž u Ligi nacija.

- Ostale su nam još tri utakmice do kraja kvalifikacija da maksimalno spremimo. Realno, teške su nam šanse da se kroz grupu plasiramo, naravno probaćemo da osvojimo maksimalan broj bodova, i da izvučemo maksimum iz nas samih - kaže povratnik u tim Srbije Luka Milivojević i apostrofira mart i baraž sa Norvežanima kao ključan za nas, a ostatak kvalifikacija kao pripremu za tu utakmicu.

- Na kraju krajeva, imamo zadatak da spremimo taj mart koji nam je realna šansa. Ali, naravno da se nećemo predati u grupi dok god postoji matematčka šansa za Euro.

Tumbanje tima je nešto što je očekivano, novi selektor želi da vidi sve opcije na delu kako bi stekao jasnu sliku o potencijalu pred taj famozni mart. Tako je za Luksemburg "promešao karte" u odnosu na ono što smo videli protiv Portugala.

- Selektor verovatno želi da vidi druge igrače, tu je tek 15 dana, hoće da vidi igrače koji su ga zadovoljili na treninzima, dao im je šansu... Na kraju krajeva, želi da stvori pravu sliku o svakom. Iz tog razloga i tumba sastav.

Milivojević veruje da ekipa ima kvalitet da se plasira na Evropsko prvenstvo, gde nas nema dve decenije.

- Može (na Euro Srbija), samo nam treba vremena. Ja sam ubeđen da može. Kod nas ljudi zaboravljaju uspeh jako brzo, to nije kod nas samo, to je u celom svetu. Da kažem da je 90 posto ove ekipe nas je odvela na Svetkso prvnstvo pre godinu dana iz grupe koja nije bila nimalo laka. Treba vremena za sve. Siguran sam da možemo, selektor koji je nov mora da namesti sve, da iskautira, vidi šta je najbolje za reprezentaciju. Taj mart moramo da dočekom spremni.

"Orlovi" će, kaoo stvari stoje i što je najrealniji scenario, igrati baraž C Lige nacija, a to znači da će se za odlazak na EURO boriti sa Škotskom, Norveškom i, pošto je Finska blizu direktnog plasmana kroz tekuće kvalifikacije, Bugarskom ili Izraelom.

Baraž će biti odigran po plej-of sistemu, polufinale i finale, s tim da će se igrati samo jedna utakmica na stadionu bolje rangiranih timova, a to su u ovom trenutku Škotska i Norveška.

VIDEO: Poslušajte i izjavu aleksandra Mitrovića posle meča sa Luksemburgom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA