≫ 

Fudbaleri Srbije saglasni: Nije bilo lako u Luksemburgu, ali pobeda znači svima! (VIDEO)

Dmitrović, Kolarov i Spajić istakli da je bilo važno oporaviti se posle poraza od portugala

  • 12
Kristijano Ronaldo Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Srbije pobedili su kao gosti selekciju Luksemburga sa 3:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a posle meča svoje viđenje dešavanja na terenu dali sami igrači. 

Tako je sa jedne strane Uroš Spajić prokomentarisao na koji način se kipa "podigla" posle ubedljivog poraza na Marakani, ali i  česte promene odbrambene linije na poslednjim mečevima

- Ekipa je posle Portugala pala na psihološkom planu, ali smo zasluženo pobedili. Imali smo posed, imali smo šanse. Možda malo konfuzije posle pripremljenog gola. Možda smo imali i malo nesigurnosti, ali je pobeda zaslužena i to je to. menja nam se odbrana, promenjen je i selektor, ali verujem da će se iskristalisati i odbrambena linija koja će igrati standardnije.

I Aleksandar Kolarov saglasan je da je meč sa Luksemburgom poslužio kao neka vrsta "oporavka"posle poraza.

- Uradili smo ono što smo hteli i pobedili. Teško je posle Portugala, ali generalno smo van plasmana na prvenstvo. Ali, našli smo snage da igramo i da se motivišemo. Imamo prijateljsku utakmicu i kvalifikacije da završima, pa onda baraž u Ligi Evrope.

Na meču sa Luksemburgom, stanje na terenu bi bilo potpuno drugačije da golman Dmitrović nije izvanredno intervenisao u nekoliko situacija.

- Naišli smo na motivisanu ekipu koja tvrdo igra kod svoje kuće. Ovo je bitna pobeda za samopouzdanje. Desilo se da imam dve dobre odrbane, ali i cela ekipa je igrala sjajno. 

Srbija posle Luksemburga čeka Litvance 14. oktobra, pa 14. novembra Luksemburg dolazi u Beograd. Tri dana kasnije, kvalifikacije se završavaju protiv Ukrajine, takođe smo domaćini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El Grande 🍅

    11. septembar 2019 | 11:29

    Pobedili Luksemburg treba predsednik države za ovaj uspeh da im dodeli najviše oblike priznanja-nacionalne penzije

  • Mako

    11. septembar 2019 | 11:00

    Ako je Portugal ne premostiva prepreka , mi nemamo šta tražiti na Evropskim ili Svetskim prvenstvima . Pričali su bajke o košarkašima pa vidjeste kako prođosmo , prva kvalitetnija reprezentacija nam je održala lekciju.

  • Jakol

    11. septembar 2019 | 11:05

    Golman dobar, odbrana rupa. Ostali osrednji. Cukaricki da je igrao, bolje bi igrali . Protiv Portugala bolje bi odigrali Partizan i Zvezda ! Uzmite se u pamet, nosite grb i za njega treba srce da se ostavi na terenu ! Kako Vas nije sramota !?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA